Lipanj 28, 2025, 23:48:02 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Novi ljubimac  (Posjeta: 7605 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Parisopolis

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Odg: Novi ljubimac
« Odgovori #25 u: Siječanj 27, 2011, 21:40:42 poslijepodne »
Oj malo Umnice!!!

Da ne izbacujes informacije tek tako iz sebe onda bi shvatila da se ovdje radi o tome da se ovdje daje preporuka na osnovi lakoce drzanja s obzirom da decko nema pojma o zmijama i treba mu preporucit zmiju koja mu nece uginut nakon tjedan, mjesec dana i kojoj ce kao odrasloj zmiji moci pruziti adekvatne uvjete za normalan rast i razvoj, mozda i uzgoj u konacnici! Nikako se ne daje preporuka na osnovi ljepote odnosno izgleda zmije jer je to iskljucivo individualno i svakom je druga zmija najljepsa i apsolutno nema smisla davati savjete oko toga jer se o ukusima ne raspravlja i svak treba sam sebe izgraditi kao teraristu i odluciti koja zmija mu je najljepsa i cime se zeli bavit u buducnosti!
Da znas nesto vise o zmijama iz roda morelia onda bi znala da skoro svaka od njih zahtijeva specificne uvjete, da se iznimno razlikuju prema velicini odraslih primjeraka i da se nikako ne mogu stavljati u isti kos i pisati o cijelom rodu kao o jednoj zmiji!

Drito to Tomba, svaka čast.

Offline Kisa

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 37
« Odgovori #26 u: Siječanj 27, 2011, 21:49:14 poslijepodne »

Decko nije ni krocio nogom u hobi a odma ga krivo ucite, zar je tako tesko napisati dvije prosto prosirene recenice s punim nazivom vrste koju kao veliki strucnjaci njemu sugerirate!?

lijepo sam mu u prvom postu napisala afrička kućna.

po meni najbolja što se tiće apsolutno svega.

najjeftinija (200-tinjak kn), najmanja, neagresivna i poprilično jednostavna za držanje (što sam također napisala).
nije čak ni izbirljiva oko hrane kao što regiusi vole bit.
jednom početniku bi njihove plemenite guzice pojele puno živaca

da je dečec reko da mu se ne sviđa ili da bi ipak nešto malo veće prešla bih na kraljevskog pitona ali se dečko nije izjasnio.

moreliu (opčenito da ne duljim) mu nebih preporučila jer su em puno skuplje, ne kompliciranije za držanje od jedne afričke ili regiusa, duže, trebaju malo više prostora (što automatski povečava sveukupnu cifru) i ugl (kažem uglavnom) "nadrkanije"

a na koncu konca i jedno i drugo (ili bilo šta treće) naraste veće od jedne afričke ili regiusa

smatram tj. predpostavljam da je jednom početinku samo bitno da ima neku zmiju a kasnije će doć do niova da si može birat.
a di će proć jeftinije i s manje muke nego sa jednom afričkom...

p.s. fino što si uskočio pa se na vrijeme pozabavio prije nego što su se novčeki za cijelu abecedu morelia počeli zbrajat

Offline Striček Matija

• Punopravni član
« Odgovori #27 u: Siječanj 27, 2011, 22:15:57 poslijepodne »
ne bih se složio sa nekim komentarima što se tiče Morelia spilota.. većina ih ne naraste više od 2 metra..  većinom su vani i ne sakrivaju se... uvjeti držanja nekih od njih se od držanja kraljevskih pitona razlikuju malo ili ne uopće... i uglavnom nisu "nadrkane" ;)

u Americi i većem dijelu Europe Morelie kao što su variegata, harrisoni, cheynei, bredli, jaguari ...se smatraju zmijama za početnike...

harrisoniji narastu rijetko do 150 cm.... mužjaci do 130 uglavnom...
manje linije cheyneia isto tu negdje...
bredliji uglavnom oko 180-220 cm...
jaguari do 200 cm ali i to rijetko ...

cijene im se kreću otprilike kao i kraljevskim pitonima...

činjenice..  :P ;)

Offline Kisa

• Punopravni član
« Odgovori #28 u: Siječanj 27, 2011, 22:30:55 poslijepodne »
mislim da je 150+cm malo velik zalogaj za potpunog početnika.
i ja sam se iznenadila koliko jako moj Ice može stisnut dok je još bio duplo manji a i koliko dugačke zube ima.
i koliko su često imali dejt sa mojom rukom.

definitivno mu je bolje, lakše i jeftinije uzet jedu afričku ili kukuruznu.
manje, puno mirnije, ne zahebavaju oko hrane.

neka se uči na nečemu što naraste metar i žilet uvrh glave i što ne trza na svaki pokret.
i na ćemu neće ostavit pol plače

a cijene... 500+ za kraljevskog (govorim cijene kod nas, fučka mi se za Ameriku) je duplo (i više) od cijene kukuruzne ili afričke

Offline tarantula 87

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
« Odgovori #29 u: Siječanj 27, 2011, 22:34:18 poslijepodne »
he hvala na odgovima..no nisam ja bas toliki početnik...imam nesto iskustva u teraristici..no sa zmijama ne bas previse..ali mi je glupo sto svi  preporučuju kraljevskog pitona,pa pobogu nije valda samo on miran i pogodan za početnike?očekivao sam konkretne odgovore a ne prepucavanja.Dali se malo upitate kamo je otisao ovaj forum???

Offline Striček Matija

• Punopravni član
« Odgovori #30 u: Siječanj 27, 2011, 22:37:30 poslijepodne »
pa ako je zmija mala kad je kupi onda nije problem.. a dok će imat 150..i još taj +..proći će dvije do tri godine... i do tad će ko svaki "normalni" terarista imat ih najmanje 5..a ne jednu  :D :D :D

tvoj Ice je jedan od "posebno" nadrkanih.. ja imam manjih "neslaganja" samo sa 2 primjerka.. ali i to se dogovorimo..  :D ugrizla me je samo jedna spilota... i to je bio "feeding error"...

Offline Kisa

• Punopravni član
« Odgovori #31 u: Siječanj 27, 2011, 22:46:14 poslijepodne »
teraristika je širok pojam...
a ako nisi nikad imao zmiju onda nisi nikad imao zmiju.
ja sam počela sa gušerom a tek 2 god poslje sa zmijom pa su mi znanja o gušteru pomogla tek tolko da joj znam žarulju ušarafit u terarij.

ako igzu navrati također će ti reć da su regiusi ful mirni ali vole zezat sa hranjenjem.
a neki (kao ja) si znaju žderat živce oko toga.

tehnički su i boe constrictori super za početnike ali za razliku od nekih drugih vrtsa koje se tu spominju narastu velike (ili barem veće)

svaka ima svoje pluseve i minuse ali bogami se ni ti nisi izjasio o svojim preferencijama nego samo skakao od vrste na vrstu.

dal želiš da ti zmija naraste veča od metra i kusur?
dal smatraš da možeš izač na kraj sa zmijom te veličine?
da li si ikad imao bilokoju zmiju u rukama uopče?
koliko novaca sveukupno možeš uopče izdvojit za zmiju (pri tome mislim i na smještaj iste)
da li ti je bitno da bude neke određene dužine/veličine?
ili mora biti što manja?
da li mora biti mirna ili ti je i živac od zmije ok.
ili ti je samo bitno da je zmija u pitanju.

niš od toga ne znam i zato sam ti prvo i jedino navela afričku jer je, ponavaljm već 3x, jajjeftinija, mirna, jednostavna i malena

Offline tarantula 87

• Punopravni član
« Odgovori #32 u: Siječanj 27, 2011, 22:53:37 poslijepodne »
terari je skoro spreman 100x70x60 pa trazio sam početničku,valda se to podrazumjeva pod mirnije.ako mi se sviđa nisu problem novci.a sa zmijama imam kontakt,bas jucer imao 12kg mrcinu od tomice oko vrata,itd.

Offline Kisa

• Punopravni član
« Odgovori #33 u: Siječanj 27, 2011, 22:54:41 poslijepodne »
pa ako je zmija mala kad je kupi onda nije problem.. a dok će imat 150..i još taj +..proći će dvije do tri godine... i do tad će ko svaki "normalni" terarista imat ih najmanje 5..a ne jednu  :D :D :D

haha istina :D
ali ja sam se uhvatila za 1. post u kojem je napisao da ne želi agresivnu zimiju a veća je šansa da će dobit agresivnu moreliu nego agresivnu kukuruznu npr

a i agresivna kukuruzna je melem naspram agresivne morelie (pogotovo kad narastu)

tehnički sam mu mogla preporučit i burmanca.
također u globalu miran slatki zmijurak i ako ostane miran kad naraste to če biti jedan poprilično velik miran zmijurak.

Citat:
tvoj Ice je jedan od "posebno" nadrkanih.. ja imam manjih "neslaganja" samo sa 2 primjerka.. ali i to se dogovorimo..  :D ugrizla me je samo jedna spilota... i to je bio "feeding error"...

a sreća moja  :zagrljaj:
koju se  pored mene još samo mama usudi uzet :D

al eto, znala sam i ja da će on narast kad sam ga uzela i znala sam da je agresivan kad sam ga uzela ali me ipak iznenadio veličinom.
i jačinom  :dead:

Offline njub

• Punopravni član
« Odgovori #34 u: Siječanj 27, 2011, 23:02:25 poslijepodne »
uzmi slobodno spilotu, i ja sam je uzeo za prvu zmiju bez imalo iskustva, samo sa informacijama s neta i malo morelia helpdeska :D

moje su skroz mirne, totalno nezahtjevne, jedu ko svinje, nikakvih problema s njima...uglavnom ne grizu, osim ako ne napravis neku grešku, čak ni odmah poslje hranjenja, čak ni kad im uhvatim glavu i otvaram usta...

Offline Kisa

• Punopravni član
« Odgovori #35 u: Siječanj 27, 2011, 23:07:09 poslijepodne »
terari je skoro spreman 100x70x60 pa trazio sam početničku,valda se to podrazumjeva pod mirnije.ako mi se sviđa nisu problem novci.a sa zmijama imam kontakt,bas jucer imao 12kg mrcinu od tomice oko vrata,itd.

das da da ali!
treba malo više infoa.
jer na početku nismo ni znali kakav terarij imaš.

a i ja sam imala burmanca za vratom davno prije svoje prve zmije pa se i dan danas nisam odvažila držat doma jednog (a vjerojatno ni neću)

a kao što sam rekla, i burmanac je mirna zmija.
ali jedna jako velika i teška mirna zmija.

i boa constrictor je mirna zmija ali puno veća mirna zmija od mirnog regiusa

znaći, super, sad znamo kakav terarij imaš i da novci nisu problem.
možemo nastavit :)

da li ti se ijedna od ponuđeih vrsta uopče sviđa?
po veličini i boji barem ako ništa drugo.

ok, afrička bi se definitivno izgubila u onolikom terariju...

igzu ima divne regiuse npr... čak i u shopovim kod nas ima nekoliko morfova kukuruznih ili ti je draža neka najobičnija boica?

Offline Black Angel

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 42
« Odgovori #36 u: Siječanj 27, 2011, 23:42:18 poslijepodne »
Ja se nemam namjeru niti prepucavati niti pametovati i ne vidim čime sam ja to "pametovala" obzirom da je tražio preporuku i date su mu..sam je mogao viditi koja mu se sviđa i pitati kakva su iskustva..naime.. to i ja radim kada me nešto interesira a imam više opcija.
Pitao je odgovoreno je.. živce na hosentregere,svaka životinja ima svoja pravila ne samo zmije , ali što ja znam osim činjenice da nekima već pijem živce ispitivajući kaj mi sve treba, kako ovo, kako ono (znati će oni kojima je ovo upućeno),...a nikako da zmija uđe u kuću jer želim da sve bude savršeno kao što vidim da i tarantula radi,na što skidam kapu.
Sve je stvar ukusa.. Da li ti se sviđaju male mirne zmijice ili veeelike mirne zmijice, što egzotičnijih boja,tamnijih boja..

BOŽE! Molim za MUDROST, da ga razumijem , za LJUBAV, da mu opraštam, za STRPLJENJE, za njegove hirove, jer ako te zamolim za SNAGU,
prebit ću ga !!!!
OH,I'M SORRY,DID I HURT YOUR KNIFE IN MY BACK?!

Offline Crochondro

• ex Crotalus
  • Punopravni član
« Odgovori #37 u: Siječanj 28, 2011, 00:32:04 prijepodne »
Dali se malo upitate kamo je otisao ovaj forum???

Sa ovim si sve rekao. Neki se tu trude objasniti ti neke stvari i tako dalje a ti se tako lijepo zahvaljujes.
Nema na cemu, ne ocekuj od mene vise da ti pisem na nijednoj od tvojih buducih tema i izbjegavaj molim te moj spremnik privatnih poruka!
Hvala!

Ocito je ovdje pozeljnije pisati postove kao neki bezveznjak jer ako das neki konkretni savjet ili pokusas nesto objasniti odmah si Veliko Umnik i slicno!
Trazio si savjet iskusnih terarista, ja sam ti kao takav odgovorio a ti i slicni ocito ne zelite niti prihvatiti savjet vec idete do te mjere da provocirate i slicno.
Od ovog nemam nista tako da vam zelim svima sve najbolje i to je to, necemo ici dalje u neke razgovore, dosta je bilo.
Od mene nadalje samo fotke! Tko zeli nek komentira,a tko ne neka spama slobodno kao i inace!

Lijep pozdrav!

Offline Parisopolis

• Punopravni član
« Odgovori #38 u: Siječanj 28, 2011, 01:45:31 prijepodne »
Alo, nemojte mi Tomu uzrujavat jer ću vas banirat! ;)
Ja osobno nikad nekom bez iskustva ne bi preporučio spilotu kao niti jednu drugu tropsku  ili arborealnu vrstu.
Čisto zato što nemaju svi isto soli u glavi i zato brate uzmeš kraljevskog, metneš ga u kartonsku kutiju i nemaš brige!

Offline Saša Puttar

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Varaždin
« Odgovori #39 u: Siječanj 28, 2011, 06:58:18 prijepodne »
Prijatelju imaš zmija na biranje samo se trebaš odlučit: kraljevski piton, kukuruzna, Lampropeltis triangulum sinaloae (mlječna zmija),Lampropeltis getula (Kalifornijska kraljevska zmija), dugina boa dal očeš brazilska ili kolumbijska, boa constrictor videl si ju kod Tomice ona još mrvicu naraste, morelia: harisoni, cheynei, bredli,jaguari. Tu ima zbilja svakakvih šara tak da ne vidim u čemu je problem :up:   .
I zaboravil sam te pitat kad ono idem po zmiju :D?

Offline tarantula 87

• Punopravni član
« Odgovori #40 u: Siječanj 28, 2011, 09:59:02 prijepodne »
Dali se malo upitate kamo je otisao ovaj forum???

Sa ovim si sve rekao. Neki se tu trude objasniti ti neke stvari i tako dalje a ti se tako lijepo zahvaljujes.
Nema na cemu, ne ocekuj od mene vise da ti pisem na nijednoj od tvojih buducih tema i izbjegavaj molim te moj spremnik privatnih poruka!
Hvala!

Ocito je ovdje pozeljnije pisati postove kao neki bezveznjak jer ako das neki konkretni savjet ili pokusas nesto objasniti odmah si Veliko Umnik i slicno!
Trazio si savjet iskusnih terarista, ja sam ti kao takav odgovorio a ti i slicni ocito ne zelite niti prihvatiti savjet vec idete do te mjere da provocirate i slicno.
Od ovog nemam nista tako da vam zelim svima sve najbolje i to je to, necemo ici dalje u neke razgovore, dosta je bilo.
Od mene nadalje samo fotke! Tko zeli nek komentira,a tko ne neka spama slobodno kao i inace!

Lijep pozdrav!
pa šta se ti bunis odmah nitko nije tebe imenovao..pa ti si mi rekao da nemoram uzet kraljevskog i to je pohvala.napisao sam da se ne prepucavate odmah jer svatko ima svoje misljenje..ako ne zelis davati savjete nemoras ima ovdje dosta iskusnih terarista koji ce pomoc.
saša ićemo po zmiju u to nesumnjaj. ;)

Offline tarantula 87

• Punopravni član
« Odgovori #41 u: Siječanj 28, 2011, 21:20:09 poslijepodne »
pala je odluka...Brazilska dugina boa :k038:

Offline luxy

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
« Odgovori #42 u: Siječanj 28, 2011, 21:39:11 poslijepodne »
sretno! :up:
yesterday,all my troubles seemed so far away,now it looks as thought they are here to stay,oh i believe in yesterday...

Offline Saša Puttar

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Varaždin
« Odgovori #43 u: Siječanj 28, 2011, 22:46:45 poslijepodne »

E to te ja pitam odličan izbor :klap: :klap:

Offline tarantula 87

• Punopravni član
« Odgovori #44 u: Siječanj 28, 2011, 22:47:48 poslijepodne »
tomica ima mužijaka to onda znači da ja moram uzeti....ž :P

Offline Striček Matija

• Punopravni član
« Odgovori #45 u: Siječanj 30, 2011, 09:59:36 prijepodne »
Ja osobno nikad nekom bez iskustva ne bi preporučio spilotu...

zašto?  za "tropske" ili arborealne vrste razumijem...  

brazilska dugina boa je zanimljiv izbor  :up:

Offline IggyOS

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
« Odgovori #46 u: Siječanj 30, 2011, 10:24:16 prijepodne »

I meni je to naj zmija :up: Jedino me malo mući što naraste oko 2 m. I dosta ljudi je reklo da ih je čopila, da se nedaju puno hendlati.
Čitao sam dosta opčih informacija o njoj, ali volio bih da ljudi joji imaju iskustva sa njom da napišu svoje iskustva, onak iz prve ruke.
I Love Animals... They’re Delicious

Offline tarantula 87

• Punopravni član
« Odgovori #47 u: Siječanj 30, 2011, 12:24:35 poslijepodne »
tomica m ima i toplo mi ju je preporučio...

Offline Tomica M

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
« Odgovori #48 u: Siječanj 30, 2011, 12:54:23 poslijepodne »
ovak iz prve ruke po mirnoči mi je odma iza burmanaca,fenomenalna zmijica :)

Offline Striček Matija

• Punopravni član
« Odgovori #49 u: Siječanj 30, 2011, 13:27:34 poslijepodne »
Svaka zmija sa kojom se radi odmalena se pripitomi i moze se hendlat uglavnom bez problema. Moj par brazilskih je bio poprilicno agresivan ali sa mladima koje sam imao vec nakon nekoliko hendlanja je bilo sve ok.

Jucer je bilo na NGu emisija o kobrama i pokazali su neku "jamicarku" koju su kao imali od malena i hendlali su je cesto.. sad kao nece ugrist uopce... nije da bi to isao probat.. ali..  :D