Odlucio sam se objaviti slike izrade akvarija jer nemam puno iskustva u akvaristici pa me zanimaju vasi komentari i savjeti kako bi ispravio ako sam negdje pogriješio .
Imao sam neiskorištenu rupu u zidu dnevnog boravka pa sam odlucio u nju smijestiti veci akvarij jer me dotadasnji 54l nije zadovoljio.
Rupu je prije svega trebalo proširiti kako bi mogao smijestiti akvarij 84 x 52 x 55 cm koji sam narucio u Aqua Terri 580 kn. Kada sam toriješio trebalo se pobrinuti za rasvjetu i filter koje sam odlucio sam napraviti .
Rasvjeta je 4 x 24 w T5 865 , koja me koštala zajedno sa prigušnicama 450 kn.
Odlucio sam napraviti top filter za koji sam sam izrezao staklo dimenzija 50 x 12 x 23 cm i spojio ga na Atmanovu pumpu AT-306 protoka 2000 l/h. Od materijala sam se odlucio na odozdola prema gore ( 2 x 500 g keramike , finu spuzvu , grubu spuzvu i vatu ). Pumpu sam platio 120 kn dok su me materijali koštali cca 120 kn .
Za podlogu sam se odlucio staviti zemlju za cvijeće koju sam prije natapao cca 15 dana 50 kn, te sitni kvarcni pijesak koji sam dobro isprao i odvojio mrežicom od zemlje. Koji me je koštao 20 kn.
Nabavio sam sam kamenje koje sam prije prokuhao i testirao solnom kiselinom .
Od biljaka sam posadio( parvulu , tenelus , microsorum i imam jedan veliki echindorus kojem neznam tocan naziv )
Od riba imam 2 corydorasa kojem također neznam tocan naziv , 2 sijamska algojeda , i 11 malih altum skalara.
I sad me zanimaju vaši komentari, prijedlozi i savjeti . Koje ribe mogu kombinirati sa ovim što imam , što mislite o rasvjeti jeli prejaka jer sam vidio da su mi se počele stvarat
točkice od zelenih algi po staklu , rasvjeta svijetli 5 h pa pauza 2h pa opet 6h koja je podešena tajmerom , te koje bi biljke još mogao uklopiti ?