Eto, da pobijem teoriju da se ljeti aqua aktivnosti smanjuju...
Sve je počelo kad je Sandman rekao da će raditi pozadinu i kad je Envy počeo rezbariti svoju. Rekoh sebi: "Ajmo njuška napraviti mali malawi vrtić!"
Dakle, Sandmanu je ostao komad stiropora 50x30x5 cm (taman za mene) pa mi je isti poklonio ( velika zahvala Sandu

) stoga krenuh u mali eksperiment. Zašto eksperiment?
Zato što ne znam kakvo će biti kemijsko djelovanje materijala kojeg sam koristio za pozadinu. Ja sam osobno optimističan ali oprezan.
Gore spomenuti stiropor, uhvatio sam kupusat skalpelom i paliti lemilicom poradi željenog oblika iteksture. Zatim sam umutio na rijetko masu za fugiranje (MUREXIN) i kistom namazao po stiroporu (dva sloja u razmaku 24 sata). kada se osušilo i stvrdnulo, posprejao sam akrilnim bojama (crna mat i senf boja) s time da sam senf boju posprejao samo odozgora zbog boljeg 3D efekta...
Uostalom evo nešto slika da si predočite o čemu trkeljam....

mljacanje....

bojenje sprejevima...

eeee da, u međuvremenu sam napravio vanjski filter (stara škola) zapremine 7,5 litara koji je više nego dovoljan za 50 litraša....

lijepljenje pozadine u aq... (silikonom)....

pokušan setup "natural look"....

Eto, kao što vidite, voda je mutna i sada treba samo čekati da se zaciklira, pratiti parametre i jednog dana staviti nešto živo unutra da zaokružimo priču.....