Srpanj 27, 2025, 17:52:44 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Parenje ancistrusa  (Posjeta: 2994 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline MolyBirth

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: Veliki Zdenci
Parenje ancistrusa
« u: Siječanj 24, 2011, 22:14:29 poslijepodne »
kako da znam kada su spremni za parenje mali ancistrus ja mislim da je ženka a veliki je mužjak  evo njihovo naganjanje 

Offline MolyBirth

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: Veliki Zdenci
Odg: Parenje ancistrusa
« Odgovori #1 u: Siječanj 26, 2011, 18:37:41 poslijepodne »
Pa zar nitko nezna

Offline hrx

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 51
« Odgovori #2 u: Siječanj 26, 2011, 21:03:48 poslijepodne »
moji su bili cca iste teakve velicine... i cekao sam godinu dana dok se nisu konacno sparili...
1. mrijest - pusiona, samo 3 prezivjela
2. mrijest - baby boom trenutno ih je 50ak velicine oko 5cm
3. mrijest - 30ak-40 oko 3cm velicine...

inace moja su ti iskustva da vole spilje u koje skroz na knap ulaze (na ovom kokosu mi se cini jako velik otvor)

https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=52304.0

sritno! i strpljenja!
semper fi

Offline silvitara

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 44
« Odgovori #3 u: Siječanj 26, 2011, 22:55:58 poslijepodne »
To ti je ponašanje koje prethodi parenju, naganjaju se po akvariju, on slaže "spilju", pa je "zove" u nj.....
Ako se još nisu parili, možda im ne odgovaruju kokosi za mrijest. Ja svojima stavim staklenu bočicu od Fruteka ispod panja(da je malo zakloni) i prođe 2, 3 dana i evo jaja...
Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila.

Offline samba

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 27
  • dingo
« Odgovori #4 u: Siječanj 27, 2011, 19:03:36 poslijepodne »
ja sam citao ovdje na  forumu kako ancitrusi za parenje trebaju mir , il je kod mene bila iznimka il nekaj drugo stvarno neznam , ali kod mene u akvariju u kojem ih naganjaju zebrice nekako su se sparili isto su izvodili ovaj "ljubavnicki ples" , ali nikako nisam primjetio ikru a muzjak je samo nakon nekog vremena krenuo napadat zenkicu i onda sam skuzio da imam malce :)
btw jako lijep akvarij

Offline ceh

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
« Odgovori #5 u: Siječanj 27, 2011, 20:34:34 poslijepodne »
evo da ti aj kažem i da ubijem mit   naime ko dokaz ove  godine imam oko 2000  malca  kojih se jedva na kraju riješim (riječ je o više akvarijuma )
ancitrusi se ne naganjaju   nema tu ljubavi ko kod neki ciklida
ženka obiđe  pećine mužijaka  ito obićno kad oni nisu  tu    položi jaja   nabere ga   a mužjak podiže i štiti mlade  dok nepoćnu  da se razilaze po akvarijumu
to bi bilo ukratko 

u tvom videu  je   po meni rijeć o jednostavno teritorijalnom natezanju  malci dodju kad imse najmanje nadaš i sve one  teorije  o simuliranu mrijesta kod mene nisu urodile plodom   sve dok ih nisma jednostavno ostavio na miru  i bavio s drugim ribicama   jednog dana  malci plivaju   i to  stotine  njih   pa za nekoliko dana drugi   i treči ...  tako sve od  11 mjeseca   do jućer kad sam vidio zadnji mrijest    a najvejrojatnije če da ih bude  još 
Please remember that the following comments are personal experiences and may or may not apply to your setup. Use them as guide to help better understand your fish,