Srpanj 31, 2025, 20:29:48 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: pozdrav ekipi  (Posjeta: 2085 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline rokimon

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
    • malawi by rokimon
pozdrav ekipi
« u: Siječanj 24, 2011, 22:05:20 poslijepodne »
Pozdrav svima! :zagrljaj: evo da i ja malo pošaljem sličica i čujem vaše komentare...vidim da ovdje društvo zna o čemu priča! znam i sam da ima stvari na kojima se treba poraditi(2 nigrića sa malawcima, krupan šljunak) ali uz vaše znanje i mojom voljom za učenjem vjerujem da ću popraviti šta se da i šta bi trebalo! Inače, akvarij je Cayman 110(240L) sa njegovom original opremom, zamjenjena je samo t5 lampa, sad je ATI Aquablue spezial! Od ribica su tu Cyrtocara moorii,Labidochromis caeruleus,Labidochromis sp. “Hongi”,Pseudotropheus demasoni,...i ona dva nesretna nigrića( koji će vanka a žao mi ih :'()! Trebali bi doći i flavusi(od Tome147..ali to je još u realizaciji) Slike nisu baš nekakve....možda s vremenom budu :up:
« Zadnja izmjena: Siječanj 25, 2011, 17:45:35 poslijepodne od rokimon »
Onaj koji pita ispadne budala pet minuta, ali onaj koji ne pita ostane budala cijeli život.

Offline rokimon

• Punopravni član
    • malawi by rokimon
Odg: pozdrav ekipi
« Odgovori #1 u: Siječanj 24, 2011, 22:09:02 poslijepodne »
evo još par!!!
Onaj koji pita ispadne budala pet minuta, ali onaj koji ne pita ostane budala cijeli život.

Offline kazo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
« Odgovori #2 u: Siječanj 24, 2011, 22:31:09 poslijepodne »
pozz i dobro dosao na forum.
akvarij ne izgleda lose po meni ali treba popraviti par sitnica
kao prvo stavi kvarcni pjesak  umjesto sljunka,
nisi napisao koliki ti je protok u aq al mislim da nije velik cim je orginal,i na kraju to ti je premali aq da bi
unutra drzao Cyrtocara moorii.

Ne prepiri se sa budalom - ljudi možda neće uočiti razliku
http://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=55030.0

Offline rokimon

• Punopravni član
    • malawi by rokimon
« Odgovori #3 u: Siječanj 24, 2011, 22:42:05 poslijepodne »
hvala na dobrodošlici...i savjetima! Pjesak će ići ubrzo unutra....šljunak van! Što se tiče protoka filter je bluwave 07 od 900l/h(tako je barem deklarirano), za sad nemam problema! moorii!!?... pa žao mi frknuti i nigriće a kamoli njih...al znam da si u pravu...nažalost -?

Offline kikoporto

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
  • M A L A W I
« Odgovori #4 u: Siječanj 24, 2011, 23:10:05 poslijepodne »
izbaci taj panj nekako mi nepaše unutra i probaj nači neko kamenje koje bi bolje pasalo uz pozadinu, za morije ti je kolega več reko, i taj aq je 230 lit a ne 240 imam i ja isto caymana 110 pro pa znam, probaj kupiti vanjski filter ovo em izgleda ružno tu ti i puno mjesta zauzima
Virovitica - Brezovica

Offline Xena

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 49
  • Ciklidić
« Odgovori #5 u: Siječanj 24, 2011, 23:18:26 poslijepodne »
dobrodošao  :)
lijep akvarij za početak,prvo sam primjetila prekrupni šljunak, to si već dobio savjet,pijesak je bolji za ciklide,panj je više stvar ukusa,ja bih ostavila samo kamenje.Ribe hm, već si i sam napisao za nigriće,oni tu ne spadaju, a slažem se i s kazom da cytocare isto nisu za taj akvarij jer će narasti prevelike ako već nisu.Bolje bi bilo s obzirom na litražu i ribe koje imaš ostaviti samo mbune i možda još upotpuniti ove koje imaš i staviti još jednu vrstu.Flavusi jesu krasni.Ne znam koliko riba ima u akvariju.Sve zavisi od njihovog broja.Ljepše je kad je više ciklida iste vrste. ;)
Protok se može pojačati stream pumpom ili jačim filterom.Koliko ti je star akvarij,mislim kako dugo imaš ciklide?

Offline alen_zgb

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #6 u: Siječanj 24, 2011, 23:40:07 poslijepodne »
dobro došao, a još bolje nas našao.. ;)
dobar aq, nemam ti baš štogod za dodati, decki su ti sve napisali, a i jedna dama :) da nezaboravim također..
Kad sve to ucinis i poslusas ih, mislim da ce aq izgledat još bolje.. A što se tice Cyrtocara moorii-a, vec su ti i to rekli, malo mjesta za njih!!
A za filter, imam i ja takav u aq od 200l, pumpu sam zamjenio za malo jacu, pa mi je sada oko 1100l/h protoka, za sada mi je okej.. Jest da je filter dosta zauzima, ali dobro dođe dok se nenabavi vanjski!  ;)
Al sve u svemu, uživaj na forumu i sretno za daljnje uređivanje..  :up:

Offline Vonfy

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Kc
« Odgovori #7 u: Siječanj 25, 2011, 00:58:36 prijepodne »
Sve je rečeno!!
Pijesak umjesto šljunka, po meni najbolje staviti kvarcni od 0.3-0.6mm granulacije, a panj kod ciklida koje ti imaš, nije stvar ukusa, već ti panj mekša vodu, dok malawcima bolje paše tvrđa voda!!
Sretno!!

Offline rokimon

• Punopravni član
    • malawi by rokimon
« Odgovori #8 u: Siječanj 25, 2011, 07:33:21 prijepodne »
kako sam rekao, šljunak ide van....hmmm, kažete i panj bi trebao?! nije niti to problem! ciklide imam oko 6 mjeseci! akvarij imam oko 2godine! kad budem mijenjao šljunak ubacit ću i pozadinu koja ide u vodu...ova je privremeno samo! filter za sad neću mijenjati...znam da nije baš lijep ali radi kako treba...voda je bistra! kad bude više love...onda ćemo to riješiti!a u planu je i veći akvarij...ali o tome kasnije! savjeti su ok, nadao sam se tome...hvala vam! pitanje za xenu, gdje si kupila jaču pumpu za taj filter i koliko košta?

Offline glavoč

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
  • Hrvatska udruga ciklidofila Malawi
« Odgovori #9 u: Siječanj 25, 2011, 07:35:53 prijepodne »
Sve je rečeno!!
Pijesak umjesto šljunka, po meni najbolje staviti kvarcni od 0.3-0.6mm granulacije, a panj kod ciklida koje ti imaš, nije stvar ukusa, već ti panj mekša vodu, dok malawcima bolje paše tvrđa voda!!
Sretno!!
potpisujem, a koliko vidim po slikama ti imas maylandia estherae a ne labidochromis caeruleus

Offline rokimon

• Punopravni član
    • malawi by rokimon
« Odgovori #10 u: Siječanj 25, 2011, 07:46:55 prijepodne »
eto šta je iskusno oko... meni ih je frajer prodao kao carleusa i odmah su mi se se činili malo blijedi...! učiš dok si živ...a još kad te nešto zanima..nije teško :D :D

Offline peco_edi

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #11 u: Siječanj 25, 2011, 08:02:13 prijepodne »
Lijep akvarijum,pozadina mi se jako dopada,lijepo izgleda a nezauzima puno prostora.Panj obavezno van odudar skroz i pokusaj naci neki tamniji kamen (ja bi ti preporucio neki pljosnati) da mozes sloziti fin setup. Pijesak nemoj uzimati bas sitni,ja skroz imam lose iskustvo a vjerujem da i ostali akvarisiti imaju slicnih problema,radi se o tome da dosta pijeska zbog jakog protoka vode (koji treba ciklidima) i njihovog non-stop kopkanja zavrsi na filter materijalu iako imam taloznik u filteru (filter je DIY prelivni vanjski)
Al bice to jos bolji akvarijum,samo naprijed.

PS:Nije los tip ovog kamena lijevo do filtera samo ako ga mozes naci malo vise i ubaciti...

Offline rokimon

• Punopravni član
    • malawi by rokimon
« Odgovori #12 u: Siječanj 25, 2011, 08:12:23 prijepodne »
hvala, peco edi! Kad budem stavljao pijesak ići će i drugo kamenje... i ovo kamenje sad je sve isto ali zbog svjetla i algi izgleda kao da je različito!
« Zadnja izmjena: Siječanj 25, 2011, 09:10:54 prijepodne od rokimon »

Offline rokimon

• Punopravni član
    • malawi by rokimon
« Odgovori #13 u: Siječanj 25, 2011, 09:37:44 prijepodne »
kad već spominjemo pijesak... jel može ići u akavrij sitni pijesak "dravac"! to je nešto tipa građevinski..ili tako to!?

Offline alen_zgb

• Punopravni član
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #14 u: Siječanj 25, 2011, 13:04:44 poslijepodne »
kad već spominjemo pijesak... jel može ići u akavrij sitni pijesak "dravac"! to je nešto tipa građevinski..ili tako to!?
Ja sam mijenjao pumpu za taj filter, pumpu sam nabavio od frenda, a on je kupio mislim u aqua terri.. nisam siguran, pumpa je izasla oko 100kn.. ali dost je dobra i ima ok protok, oko 1100l/h.. cist dovoljno za sada.. ;)
A što se tice pijeska, radije ga kupi negdje, nije mu cijena velika, oko 20-30 kn.. jer ja sam imao problem sa dravskim pijeskom, uzeo sam ga kojih 25kg ali kod ovih sto se bave sitnim pijeskom, stavio u akvarij nekoliko kg, ali kak je bio sivkast bile su i crne tockice po njemu, tad nisam razmisljao, zapravo je to bio sitni ugljen, dosta ga je bilo, pa mi je nakon nekog vremena pijesak poceo crnit u aq.. Ali gle, mozda i nije tako kod svakoga, mozda bude okej kod tebe, al eto da znas..  :up:

Offline rokimon

• Punopravni član
    • malawi by rokimon
« Odgovori #15 u: Siječanj 25, 2011, 14:29:53 poslijepodne »
vidio sam u aqua-teri je pumpa Atmanova 140kn... nije puno! a pijesak dravski imam, čini mi se čist, bez ikakvih nečistoća! ma nije za kupiti skupo ali kod nas nema za kupiti... ništa, sačekati ću kad budem išao u ZG!
« Zadnja izmjena: Siječanj 25, 2011, 14:34:07 poslijepodne od rokimon »

Offline alen_zgb

• Punopravni član
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #16 u: Siječanj 25, 2011, 14:38:02 poslijepodne »
vidio sam u aqua-teri je pumpa Atmanova 140kn... nije puno! a pijesak dravski imam, čini mi se čist, bez ikakvih nečistoća! ma nije za kupiti skupo ali kod nas nema za kupiti... ništa, sačekati ću kad budem išao u ZG!
aha, super.. a sto se tice pijeska, a mozda je ociscen, al gle stavi ga u vodu posebno pa ces vidjeti za nekoliko dana, prije nego krenes svoj sredivat.. a kod nas u baumaxu ti je 40kg 23 kn (22,90) :) , ja sam ga kupio nedavno.. granulacija je 0,3 - 0,6.. i okej je..  :up:

Offline Bojko

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
« Odgovori #17 u: Siječanj 25, 2011, 16:46:13 poslijepodne »
Pijesak iako se ti čini čist treba ga dobro, dobro pročistiti pre nego što se stavlja u akvarij.Sam akvarij nije loš.Trebalo bi, da uradiš, ono što su ti več savjetovali /panj/ i prošetaj se do nekog potočiča, ako ga imaš u blizini i tamo lepo nadješ oblo kamenje za ciklide.Taj kamen prije stavljanja u akvarij staviš za dan, dva u rastopinu varikine i vode i nakon toga dobro ispereš i nema frke.
Znam da su malavi delfini /Cyrtocara moorii/ jako zanimljivi za kavarista , medjutim tvoj akvarij baš i nije stvoren za njih.Probaj jih trampiti za koje Malavi m'bune...isto su neke vrste interesante , ako ne i više od C.moorii.

Offline rokimon

• Punopravni član
    • malawi by rokimon
« Odgovori #18 u: Siječanj 25, 2011, 17:36:16 poslijepodne »
hvala alene na informacijama o pijesku :up:, kako sam rekao..čim budem išao u ZG kupit ću! pitanje za Bojka, koliko bi trebao biti velik akvarij za C.moorii?nisam ništa posebno zapeo za njih ali mojim klincima se sviđaju jako! mirni su, lijepo izgledaju... sa ostalim ciklidima mi se slažu odlično...! Inače Bojko svaka čast na postovima..moram priznati da sam baš malo pratio... svaki post vam je odmjeren, dobronamjeran.. :klap: :klap:

Offline Bojko

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
« Odgovori #19 u: Siječanj 25, 2011, 17:53:29 poslijepodne »
Moje mišljenje da bih akvarij trebao imati barem 400 litara.Znam C.moorii su stvarno jako lijepi i zanimljivi ciklid...pa ko jih ne bih imao? Ali da se oni pokažu u svoj svojoj veličini eto 400 litara i grupa tih ciklida bilo bi idealno.
Pa na ono poslednje...ciklidaši smo dobri ljudi...a zna se :ko gaji ciklide /pjeva/ taj zlo ne misli.... i naravno pozitivno mišljenje bogato se vrača...kat tad...

Offline Dejan Saulosi

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 47
  • Najlepši je ciklid!
« Odgovori #20 u: Siječanj 28, 2011, 16:21:42 poslijepodne »
Delfinima je tesko odloleti...
Riba što pliva u dva pravca

Offline rokimon

• Punopravni član
    • malawi by rokimon
« Odgovori #21 u: Veljača 01, 2011, 19:52:47 poslijepodne »
evo radi se na izmjenama....panj je vani... nigrići su otišli..pijesak i kamenje nabavljeno :D! čeka se samo malo slobodnog vremena da se to složi! kad bude..stavljam slike da opet date nekakav savjet!