Srpanj 18, 2025, 18:36:47 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Pomoć oko ciklidnog.  (Posjeta: 1063 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Brka

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
Pomoć oko ciklidnog.
« u: Siječanj 23, 2011, 22:03:25 poslijepodne »
Pozz.
Trebam pomoć oko uređenja ciklidnog akvarija. Imao sam jedan, nazovimo ga poluciklidni od 33 litre sa pulcherima i dosta biljaka (bilo je čak 3 mrijesta u njemu), a sad sam odlučio za malo veći ciklidni od 75 litara. Dakle idu u njega pulcheri kojih imam širom po akvarijima uglavnom biljnim. Akvarij je u fazi cikliranja. Podloga je pijesak. Filter Eihem unutrašnji jer mi poklopac ne dozvoljava niti preljevni niti vanjski. Poklopac je stakleni s odrezana 2 kuta (za žice i htanjenje) i naliježe na pojačanja. Rasvjeta je DIY i s obzirom da sam ju radio iz glave i nabrzinu, zadovoljan sam. Samo još moram lance promijeniti.
Planiram dodati još kamenja čim uhvatim vremena očistiti. Biljke su anubiasi i valisnerija. Pozadinu sam stavio tapetu s motivom kamenja. S druge strane je crna tapeta, pa možda ju i okrenem.
Volio bih čuti mišljenja i savjete glede uređenja.
BILJE,OSIJEK

Offline mbogdan

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
    • Diskusari
Odg: Pomoć oko ciklidnog.
« Odgovori #1 u: Siječanj 23, 2011, 22:18:32 poslijepodne »
Ma ja sam ti sav u Diskusima,mrijestim i kombiniram parove,da bi dobio sto vise varijeteta,ali sam malko oskudan,pa moram paziti i na srodstva,jer imam ribe od tri uzgajivaca,ali mi se pocinju svidjati kombinacije koje dobivam,mogao bi neku nazvati i po sebi :D

Offline alen_zgb

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • " ZOO VILI TEAM "
Odg: Pomoć oko ciklidnog.
« Odgovori #2 u: Veljača 06, 2011, 23:39:49 poslijepodne »
Pa ajmo reci da akvarij nece biti los dok dode i kamenje, ali premala je litraza za ciklide po meni.. jer ipak 75L i nije neki akvarij namjenjen bas za ciklide, ali sve ovisno koje ces i koliko ces ih ubaciti unutra.. To je moje misljenje ali neka ti napise netko tko je iskusniji a tu ih ima dosta.. ;) ali sve u svemu kako god ti odredio sretno ti bilo.. pozdrav
 :up: