Vidjeli ste filmic evo i manuala. Ak ista mrzim to je da netko radi iste greske kao i ja.
Prvi design filtera je bio sa ulazima i izlazima na vrhu bacve i to je bila greska , jer je ulazna cijev morala ici do dna pa je punjenje filtera moralo biti s vec spojenim crijevom na konektor na poklopcu. Jako nezgodno. Druga je greska bila sto sam za brtvljenje konektora koristio previse silikona/ljepila. Brtvljenje treba izvesi sa sto vise gume a manje silikona/ljepila. Naravno da je tako sljepljeno sve popustilo prilikom prvog veceg tlaka
Sta nam treba:
1. bacva 25L - 60 kn u poljoapotekama i sl
Ova moja bacva nije vodonepropusna na poklopcu pa bi bilo dobro locirati jednu koja je. Zbog vodonepropusnosti mi je poklopac trenutno zasilikoniran, sto nije dobro rjesenje na duge staze
2. ulazno izlazne cijevi- 130 kn (za 2 kom)
Cijevi imaju prema unutra jedan rub koji je ostao nakon izrade tih komada pa ih je potrebno obraditi prije montaze da se dobije bolji flow vode
http://cgi.ebay.com/Aquarium-U-Tube-w-Directional-Return-1-2-/360332991443?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item53e5851bd3Moguce ih je napraviti u DIY izvedbi. Mozda zagrijavati i formirati kakve okiten cijevi?
3. Gardena konektori, Pevec - 50 kn

Treba na 3 komada, 2 3/4cola za ulazno izlazne spojeve i 1 manji za izlaz kablova i crijeva od pumpe.
Gardena konektori su dobri i ne trazite jeftinije zamjene jer iste su vrlo slabe i pucaju pod papagajkama.
4. Pumpa Atman 2000 l/h , Aquaterra , 130 kn

Potrosnja joj je negdje 20-25W
5. Crijeva - Gardena 19mm, Pevec - 12 kn/m
Postoji verzija sa 2mm stijenkom i 3mm. Ja sam uzeo 3 mm verziju
6. T komadi - 70 kn (za 2 komada)
http://cgi.ebay.com/3-4-BARBED-T-PIECE-CONNECTOR-SILICONE-HOSE-JOINER-PIPE-/310226119771?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item483aeaec5bspajaju se na izlazna i ulazna cijeva radi lakseg punjenja i praznjenja filtera/akvarija. Nisu nuzno potrebni ali zgodno ih je imati
7. Krom mrezica - sluzi za "armiranje" unutrasnjosti bacve jer se bacva deformira uslijed velike usisne snage pumpe
8.Izlazni ventili na T komadima - ako ide ugradnja T komada , onda trebaju i ventili. Ja sam nasao jedan plasticni kuglicni ventil za kontejnere i jedan ventil za kupatilo

9. Mreza za krecenje
Sluzi za izradu platforme iznad ulaznog konektora u filteru na koju ce se slagati filter materijal
10. Plasticni cepovi vece visine 4-5 kom - sluze kao podloga na kojoj ce gorenavedena mreza stajati. Visine/sirine oko 6 cm
11. Sitni materijal gumene brtve za konektore - 6 kom
silikon neutralni - 1 tuba
selne - 10 kom ako se koriste T komadi, inace 2 kom
komad akvaristickog crijeva za zrak
To BE CONTINUED...