Srpanj 18, 2025, 21:36:34 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Havarije akvarija  (Posjeta: 7679 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Rossi

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
    • Parking senzori, alarmi, daljinsko centralno!!
Odg: Havarije akvarija
« Odgovori #50 u: Siječanj 08, 2012, 16:29:16 poslijepodne »
prije pol godine otprilike mi iscurilo jedno 50 litara vode po podu, pukla bocna stranica po dijagonali, poslije sam skuzio da je bilo vec krhnuto, vjerojatno ga je neko kvrcnuo kad sam tulume imao. sva sreca plocice su mi u sobi.
R-46

Offline dane100

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #51 u: Siječanj 10, 2012, 00:16:13 prijepodne »
da li je tko doživio potres a da ima akvarij? kako se aq od 230L ponaša u tim situacijama? koliko je to stabilno?

imam caymana110pro....koliko odprilike to staklo drži? kada mora na generalku, ondnosno koliki mu je vijek trajanja?
Cayman110, 230L, tropski

Offline div

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • wave 250 l biljni
« Odgovori #52 u: Siječanj 22, 2012, 22:18:37 poslijepodne »
Ja sam imao problem doduše sa manjim akv oko 40 l popustio silikon i nije baš ugodno ujutro se na knap probudiš za posao uđeš u kuhinju a ono voda pod nogam aoko 20 l znači oko pola akvarija pa brže bolje skupljaj vodu ali ribama nije ništabilo .
Znam čovijeka kojem je dno puklo na 500l e to je piz.... kad ti isteče 200 l na parket a ti  na 3 katu, ali sve je za ljude .
Veliki kamen u akvariju ti je gori od potresa jel ti prijeti svaki dan (ak nije čvrsto spojen saostalima) a gradiš stjenu .

Offline pericasubasic

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • uvik kontra!!!
« Odgovori #53 u: Siječanj 30, 2012, 20:36:54 poslijepodne »
Evo mog akvarija uklopljenoga sa kutevima u zatvoreni L profil ili ti ga cijev sa falcom :-p  Staklo je 10 mm.
Nema nikakvih ojačanja i nadam se da može izdržati ovih 250 litara koje sipam u njega jer bi dobio delžaciju po hitnom postupku da se dogodi neka havarija :D

Offline dane100

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #54 u: Siječanj 31, 2012, 00:09:30 prijepodne »
Evo mog akvarija uklopljenoga sa kutevima u zatvoreni L profil ili ti ga cijev sa falcom :-p  Staklo je 10 mm.
Nema nikakvih ojačanja i nadam se da može izdržati ovih 250 litara koje sipam u njega jer bi dobio delžaciju po hitnom postupku da se dogodi neka havarija :D

cemu takav poklopac ?
Cayman110, 230L, tropski

Offline pericasubasic

• Punopravni član
  • uvik kontra!!!
« Odgovori #55 u: Siječanj 31, 2012, 06:43:30 prijepodne »
Poklopac zbog toga jer cijevi prelaze preko razine stakla i gore su povezane navojnim šipkama kao i u dnu,tako da bi to stršalo da nema poklopca.
Poklopac se lako diže,na baglamama je. Samo mi je pristup otežan,bez stolice ništa :-p
Inače poklopac je od polikarbonata.

Offline Najki

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 34
« Odgovori #56 u: Veljača 04, 2012, 20:47:41 poslijepodne »

nije ti malo preveliko opterečenje na laminat ili parket na tim nožicama??? mislim, sva ta težina se raspodjeljuje na jako malim površinama... pitam jer  ja uskoro krečem u izradu postolja za svoj 250 litarski akvarij, pa da znam...

Offline jurgen88 & Nija

• Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #57 u: Veljača 05, 2012, 08:48:50 prijepodne »
meni je procurio eheim 2028, 15-ak litara u stalak i dnevnu sobu, grijač me skoro ubio kad je propišao struju, mm perem akvarij od 112 lit i kvrcnem ga u stok i papa. e da par puta sam i prelio akvarij od 400 litara, zaboravio da punim vodu u njega  :nerv: :nerv: :nerv: :nerv:javascript:void(0);

Offline pericasubasic

• Punopravni član
  • uvik kontra!!!
« Odgovori #58 u: Veljača 06, 2012, 15:37:26 poslijepodne »
nije ti malo preveliko opterečenje na laminat ili parket na tim nožicama??? mislim, sva ta težina se raspodjeljuje na jako malim površinama... pitam jer  ja uskoro krečem u izradu postolja za svoj 250 litarski akvarij, pa da znam..

Nisam ti neki ekspert za te statističke izračune,ali mislim da je to dovoljno. To je cijev  30x50,a na dnu je poklopac malo širi,uglavnom ne vidim nikakve promjene na laminatu.