eo ovako ja sam nova ovdje... imam malu žutouhu kornjacu i zanimam me koliko cesto se treba mijenjati voda,,,nemam filtera jos al ga planiram kupiti pa do tada da znam...
.....
Pozdrav i dobro dosla!
Za konkretan savjet trebas napisati o kojoj se tocno kolicini vode radi. Ako drzis kornjacu u plasticnoj posudi bez ikakve opreme onda se voda mora mijenjati svaki dan, no kornjacu ne mozes drzati na taj nacin dugorocno zato jer ce ti uginuti. U malom akvariju do 50 litara sa filterom voda moze izdrzati nekoliko dana pa sve do tjedan dana. A u velikim smjestajima sa postenom filtracijom voda se ne mjenja tjednima.
vodu mijenjaj onda kada ti smatraš da je potrebno...
... uzmi u obzir da se njima ništa neče dogoditi ako im ne promjeniš vodu.. jer njima u prirodi nitko ne mijenja vodu 
Ovo je recept kako ubiti kornjacu. Voda ponekad moze izgledati cisto, no ako je puna amonijaka, nitrita, nitrata i ostalog organskog otpada kornjaca moze oboliti od bakterijske upale, upale uha, nekroze oklopa. Preporucam ti da se malo vise informiras o bioloskoj filtraciji.
u akvariu imam manje od pola vode tako da kornjaca moze plivati a i stajati na zadnjim nogana...hranim ju samo racicima a cula sam da su za take male kornjace dobri i crvi ili gliste suhe...
hvala na savjetu,,,,ako budem trebala jos nesto ja se javim jer mi je potrebna pomoc posto imam kornjacu prvi puta takvu pa neznam sta joj je dobro a sta lose dok je takva mala....
Trebala bi se vise informirati o kornjacama, podaci koje si dobila u pet shopu su vjerovatno u potpunosti krivi.
Kornjacu ne mozes i ne smijes iskljucivo hraniti suhom hranom jer se nece moci normalno razvijati. Sve sto trebas znati o prehrani mozes pronaci ovdje:
Prehrana vodenih kornjaca (popis)Osnovna oprema za drzanje kornjace u akvariji je akvarijski grijac, lampa za grijanje, UVA-UVB rasvjeta i (dugorocno gledano) filter. Bez adekvatne rasvjete i topline kornjaca ce se s vremenom razboliti i uginuti. O smjestaju i odrzavanju imas ovdje:
Smjestaj za vodene kornjacedali je potrebno kad se voda promjeni da stoji 24 sata pa se onda tek smije ubaciti kornjaca il nije potrebno???i dali je potrebno kakvih biljaka u akvariju ??
Vodovodna voda sadrzi klor/kloramin tako da bi trebala odstajati 24 sata u sirokoj plitkoj posudi prije stavljanja u akvarij. No danas ima jeftinije i bolje rjesenje - sredstvo za pripremu vode koje neutralizira klor i teske metale. Dozira se u vodovodnu vodu i tada je u roku od par minuta mozes staviti u akvarij.