Srpanj 19, 2025, 23:20:32 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: mijenjanje vode žutouhim kornjačama?  (Posjeta: 5107 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline faky m

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
mijenjanje vode žutouhim kornjačama?
« u: Siječanj 19, 2011, 19:54:50 poslijepodne »
eo ovako ja sam nova ovdje... imam malu žutouhu kornjacu i zanimam me koliko cesto se treba mijenjati voda,,,nemam filtera jos al ga planiram kupiti pa do tada da znam... :) .....

Offline crometal

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 30
Odg: mijenjanje vode žutouhim kornjačama?
« Odgovori #1 u: Siječanj 19, 2011, 22:01:46 poslijepodne »
vodu mijenjaj onda kada ti smatraš da je potrebno...sve ovisi o litraži vode koja je u akvariju (jeli pun vodom ili samo dio), koliko ih hraniš i slično... uzmi u obzir da se njima ništa neče dogoditi ako im ne promjeniš vodu.. jer njima u prirodi nitko ne mijenja vodu  :P
filter svakako nabavi i čisti ga također po potrebi i o vrsti filtera... svakako pazi i na grijač za vodu neka temperatura bude 25 - 30 stupnjeva i također grijač za kopno... nemoj ih hraniti samo onim račićima koje kupiš u pet centru, oni su samo kao poslastica, hrani ih pilečim ili purečim mesom, biljem i slično... pružajući kornjači idealne uvijete za život ona će biti sretna svojom okolinom i tobom....
 :)  :)

Offline faky m

• Novi član
  • *
« Odgovori #2 u: Siječanj 19, 2011, 22:50:55 poslijepodne »
u akvariu imam manje od pola vode tako da kornjaca moze plivati a i stajati na zadnjim nogana...hranim ju samo racicima a cula sam da su za take male kornjace dobri i crvi ili gliste suhe... :P hvala na savjetu,,,,ako budem trebala jos nesto ja se javim jer mi je potrebna pomoc posto imam kornjacu prvi puta takvu pa neznam sta joj je dobro a sta lose dok je takva mala....:)

Offline darx

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 31
  • Turtles before hoes
« Odgovori #3 u: Siječanj 19, 2011, 23:09:34 poslijepodne »
vodu mijenjaj onda kada ti smatraš da je potrebno...sve ovisi o litraži vode koja je u akvariju (jeli pun vodom ili samo dio), koliko ih hraniš i slično... uzmi u obzir da se njima ništa neče dogoditi ako im ne promjeniš vodu.. jer njima u prirodi nitko ne mijenja vodu  :P
filter svakako nabavi i čisti ga također po potrebi i o vrsti filtera... svakako pazi i na grijač za vodu neka temperatura bude 25 - 30 stupnjeva i također grijač za kopno... nemoj ih hraniti samo onim račićima koje kupiš u pet centru, oni su samo kao poslastica, hrani ih pilečim ili purečim mesom, biljem i slično... pružajući kornjači idealne uvijete za život ona će biti sretna svojom okolinom i tobom....
 :)  :)
Kako se neće dogoditi?
Voda puna fekalija, izmeta, ostataka hrane truli, kornjace je konzumiraju i unose bakterije u sebe.
Danas sam bio u akvaristickom shopu, idem viditi male zutouhe jedno ih trideset pliva u vodu smeđe boje, mislim da sam tri primjetio mrtve...

U prirodi im priroda mjenja vodu.
Mikroorganizmi razlažu mrtvu organsku tvar iz vode, voda isparava pa pada nova, biljke koriste minerale iz razlagnute organske tvari, puževi jedu biljke, puževe jedu ribe, kornjace jedu ribe i puzeve...itd.
hehe nadam se da kuzis...

Offline Frida

• Punopravni član
  • Dob: 47
« Odgovori #4 u: Siječanj 20, 2011, 12:59:33 poslijepodne »
eo ovako ja sam nova ovdje... imam malu žutouhu kornjacu i zanimam me koliko cesto se treba mijenjati voda,,,nemam filtera jos al ga planiram kupiti pa do tada da znam... :) .....
Obavezno svaki dan,ako je potrebno i par puta dnevno!

Offline faky m

• Novi član
  • *
« Odgovori #5 u: Siječanj 20, 2011, 13:22:35 poslijepodne »
dali je potrebno kad se voda promjeni da stoji 24 sata pa se onda tek smije ubaciti kornjaca il nije potrebno???i dali je potrebno kakvih biljaka u akvariju ??

Offline darx

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 31
  • Turtles before hoes
« Odgovori #6 u: Siječanj 20, 2011, 18:23:03 poslijepodne »
dali je potrebno kad se voda promjeni da stoji 24 sata pa se onda tek smije ubaciti kornjaca il nije potrebno???i dali je potrebno kakvih biljaka u akvariju ??
Ne može ti kornjača toliko dugo na suhom biti.
Trebaš približno istu temperaturu vode u kojoj je bila da bude nova temp. vode.
sa biljkama kod kornjaca neces imati srece.

Ja sam se u to jucer uvjerio...
Jedino vodena leća...
Al prvo nabavi filter da ne moraš toliko često mjenjati vodu.
I da nema potrebe nekoliko puta dnevno...
Recimo u dva dana jedanput...
Sve zavisi o litraži...
Napiši više o smještaju (dimenzije), imaš li UV rasvjetu, grijač?
Dal imas lampu koja grije nad kopnom?

Offline Kori

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 35
  • Turtle Maniac
    • kornjace.com
« Odgovori #7 u: Siječanj 20, 2011, 20:52:11 poslijepodne »

Pozdrav i dobro dosla!

Za konkretan savjet trebas napisati o kojoj se tocno kolicini vode radi. Ako drzis kornjacu u plasticnoj posudi bez ikakve opreme onda se voda mora mijenjati svaki dan, no kornjacu ne mozes drzati na taj nacin dugorocno zato jer ce ti uginuti. U malom akvariju do 50 litara sa filterom voda moze izdrzati nekoliko dana pa sve do tjedan dana. A u velikim smjestajima sa postenom filtracijom voda se ne mjenja tjednima.

vodu mijenjaj onda kada ti smatraš da je potrebno...
... uzmi u obzir da se njima ništa neče dogoditi ako im ne promjeniš vodu.. jer njima u prirodi nitko ne mijenja vodu  :P

Ovo je recept kako ubiti kornjacu. Voda ponekad moze izgledati cisto, no ako je puna amonijaka, nitrita, nitrata i ostalog organskog otpada kornjaca moze oboliti od bakterijske upale, upale uha, nekroze oklopa. Preporucam ti da se malo vise informiras o bioloskoj filtraciji.

u akvariu imam manje od pola vode tako da kornjaca moze plivati a i stajati na zadnjim nogana...hranim ju samo racicima a cula sam da su za take male kornjace dobri i crvi ili gliste suhe... :P hvala na savjetu,,,,ako budem trebala jos nesto ja se javim jer mi je potrebna pomoc posto imam kornjacu prvi puta takvu pa neznam sta joj je dobro a sta lose dok je takva mala....:)

Trebala bi se vise informirati o kornjacama, podaci koje si dobila u pet shopu su vjerovatno u potpunosti krivi.
Kornjacu ne mozes i ne smijes iskljucivo hraniti suhom hranom jer se nece moci normalno razvijati.  Sve sto trebas znati o prehrani mozes pronaci ovdje:

Prehrana vodenih kornjaca (popis)

Osnovna oprema za drzanje kornjace u akvariji je akvarijski grijac, lampa za grijanje, UVA-UVB rasvjeta i (dugorocno gledano) filter. Bez adekvatne rasvjete i topline kornjaca ce se s vremenom razboliti i uginuti. O smjestaju i odrzavanju imas ovdje:

Smjestaj za vodene kornjace

Vodovodna voda sadrzi klor/kloramin tako da bi trebala odstajati 24 sata u sirokoj plitkoj posudi prije stavljanja u akvarij. No danas ima jeftinije i bolje rjesenje - sredstvo za pripremu vode koje neutralizira klor i teske metale. Dozira se u vodovodnu vodu i tada je u roku od par minuta mozes staviti u akvarij.
I'm only bad news for turtle keepers.
www.kornjace.com
www.akter.org

Offline fleki

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 41
« Odgovori #8 u: Kolovoz 16, 2011, 18:55:16 poslijepodne »
Podižem temu radi pitanja...

danas smo sinčiću kupili žutouhu kornjačicu. piše da se kornjačica nakon godine dana starosti hrani svaki drugi ili treći dan. kako znati koliko su otprilike stare kornjačice koje možemo kupiti u pet shopovima? velika je mrvicu više od 5 cm. i ako joj dajemo hranu svaki dan,da li se to mora raditi u neko približno slično vrijeme kako bi stekla naviku hranjenja u to doba ili nije bitno?  unaprijed hvala na odgovorima!  :)

Offline scriptazg

• Novi član
  • *
  • Spol: Ženski  
« Odgovori #9 u: Kolovoz 17, 2011, 18:09:41 poslijepodne »
Pozdrav, ne sjećam se točno ali mislim da se bebe kornjača hrane 2 put dnevno svaki dan, a sve tek kupljene male kornjače ako su normalno držane (što je uglavnom slučaj)
spadaju u bebe
Starost kornjača se odredi odoka, po veličini, a 5 cm je negdje par mjeseci starosti(ovo vrijedi ako su kornjače držane u ispravnim uvjetima)

Mislim da neće skužiti kornjače u koje su doba nahranjene, a 2x dnevno nije im loše
Kasnije kad odrastu onda  puno više stvari primjećuju i pamte.
moja odrasla voli da joj dam hranu odmah ujutro
pa je mirna  8)