Srpanj 22, 2025, 08:29:12 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Trebam pomoć - dimenzija akvarija za Malawce  (Posjeta: 4309 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Xena

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 49
  • Ciklidić
Odg: Trebam pomoć - dimenzija akvarija za Malawce
« Odgovori #25 u: Siječanj 20, 2011, 14:51:56 poslijepodne »
što se tiče debljine stakla ja bih svakako stavila više od 10mm jer mi se nekako 8mm čini premalo.Moje je 10mm, dimenzija 150x50x50 i taman je.Sa ovom dužinom akvarija ja ne bih riskirala. ;)

Offline Mastino

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
    • AVOID HYBRIDS!
« Odgovori #26 u: Siječanj 20, 2011, 15:10:24 poslijepodne »
postoje neke tablice (koje ja nemam  :D), al Mastino sigirno ima  :up:
:D  :up:
po kalkulatoru sta ja imam a Ikota nema za dimenzije 200x45x45 je dovoljno 8mm sa pojacanjima... :D

osobno imam vec 2god. 200x60x50v od 10mm pa bi ti takav AQ i predlozio za malawce i onda stvarno nemas brige jer u takav AQ mozes stavit skoro sve sta ti srce pozeli iz malawia... :)

Offline tomek1221

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #27 u: Siječanj 20, 2011, 17:44:43 poslijepodne »
potpisujem odgovor kolege mastina.isto imam akvari 200x65x60 od 10 mm stakla i nemas brige.radjen je u aqua teri tako da covijek zna.a prije toga sam imo 500 lit od 8 mm sa pojacanjima isto radjen u istoj firmi.

Offline glavoč

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
  • Hrvatska udruga ciklidofila Malawi
« Odgovori #28 u: Siječanj 20, 2011, 19:07:41 poslijepodne »
potpisujem odgovor kolege mastina.isto imam akvari 200x65x60 od 10 mm stakla i nemas brige.radjen je u aqua teri tako da covijek zna.a prije toga sam imo 500 lit od 8 mm sa pojacanjima isto radjen u istoj firmi.
isto ja nebi mirno spavao s tom debljinom stakla......  velika je razlika u 50 i 60 visini

a  taj 500l od 8mm to neki proizvođaci izvlaće maksimum od stakla ...... ;)

Offline tomek1221

• Punopravni član
« Odgovori #29 u: Siječanj 20, 2011, 20:49:52 poslijepodne »
ja mirno spavam sa ovim od 800 lit.neznam zasto mislis da nebi mirno spavo?10 je cist ok za tu litrazu.a daje bolje veca debljina je.to niko ne kaze samo 12 je isto tako dosta skuplja,a sto se tice kvalitete izrade i ostaloga kos mojeg akvarija to nemam sta rec.zato i kazem da mogu mirno spavat

Offline Oscarica

• Novi član
  • *
  • Spol: Ženski   Dob: 50
« Odgovori #30 u: Siječanj 20, 2011, 22:25:36 poslijepodne »
Ma vjerujem ja vama dečki da to može i da nemate problema, ali mene brine jedna druga stvar. Naime imam malu bebicu, sada je tek 7 mjeseci stara. Za koji mjesec će prohodati, a onda nestašluku nikad kraja. Nedaj Bože da nešta nehotično baci k akvariju i onda nisam sigurna da će taj maximum od maximuma izdržati. A djeca su nepredvidiva zar ne?!

Offline tomek1221

• Punopravni član
« Odgovori #31 u: Siječanj 21, 2011, 05:14:18 prijepodne »
u tom slucaju ce ti puknut i onaj od 12 mm.tako da nemas brige sa tim :)

Offline Oscarica

• Novi član
  • *
« Odgovori #32 u: Siječanj 21, 2011, 10:15:32 prijepodne »
u tom slucaju ce ti puknut i onaj od 12 mm.tako da nemas brige sa tim :)

Znači da bih trebala prilikom davanja dimenzija akvarija naglasiti da želim prednje laminirano.

Offline tomek1221

• Punopravni član
« Odgovori #33 u: Siječanj 21, 2011, 10:48:16 prijepodne »
ako mislis o tome da ce ti neko nesto bacit u akvari,onda bolje odustani od svega.jer ce i laminirano puknut,samo sto se ono nece raspast u komade.jednostavno malo pazis i to je to.ja imam nekad punu kucu djece pa niko nikad nije ni pomislio bacit nesto u akvari.a i prilikom slaganja akvarija postavi ga na visinu od 100 cm od poda i rijesen problem :up:a sto se tice jacine stakla i 10 ce bit vise nego dosta.ali ako imas novcanih sredstava stavi 12 ili 15 i onda si sigurna sto posto :up:

Offline Ikota

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Zagreb, Sv. Duh 0959152157
« Odgovori #34 u: Siječanj 21, 2011, 11:06:03 prijepodne »
Ma vjerujem ja vama dečki da to može i da nemate problema, ali mene brine jedna druga stvar. Naime imam malu bebicu, sada je tek 7 mjeseci stara. Za koji mjesec će prohodati, a onda nestašluku nikad kraja. Nedaj Bože da nešta nehotično baci k akvariju i onda nisam sigurna da će taj maximum od maximuma izdržati. A djeca su nepredvidiva zar ne?!

Aktiviraj bebicu već sada u Akvaristiku. Kad god nešto radiš daj bebici neka sudjeluje s tobom. (neka drži spužvicu od akvarija (koja to zapravo nije nego ju držiš u ormariću samo da bi ju dala njoj da sudjeluje) Kasnije neka malo hrani ribice (uz tebe naravno). S vremenom će to biti "njen" akvarij i neće joj padati na pamet da baca nešto u njega, nego će jedva čekati da mama nešto radi po akvariju. Da i svima koji se dive moraš naglašavati da je to njen akvarij i da ona tebi puuuno pomaže.
Da sad glumim neko iskustvo, ali začudila bi se kolko to klincima znači i kolko oni na kraju čuvaju taj akvarij i ribice. ;)

Pozz i sretno
Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)

Offline tomek1221

• Punopravni član
« Odgovori #35 u: Siječanj 21, 2011, 11:09:45 prijepodne »
pametno zboris kolega :up:

Offline Oscarica

• Novi član
  • *
« Odgovori #36 u: Siječanj 21, 2011, 15:50:31 poslijepodne »

Aktiviraj bebicu već sada u Akvaristiku. Kad god nešto radiš daj bebici neka sudjeluje s tobom. (neka drži spužvicu od akvarija (koja to zapravo nije nego ju držiš u ormariću samo da bi ju dala njoj da sudjeluje) Kasnije neka malo hrani ribice (uz tebe naravno). S vremenom će to biti "njen" akvarij i neće joj padati na pamet da baca nešto u njega, nego će jedva čekati da mama nešto radi po akvariju. Da i svima koji se dive moraš naglašavati da je to njen akvarij i da ona tebi puuuno pomaže.
Da sad glumim neko iskustvo, ali začudila bi se kolko to klincima znači i kolko oni na kraju čuvaju taj akvarij i ribice. ;)

Pozz i sretno

Ikota, potpisujem sve što si napisala. I sama sam tako postupila sa dvojicom sinova koji su sada već prilično veliki, samo je akvarij bio puno manji. Na kraju sam se najmanje brinula za štetu koju bi mogli oni prouzročiti, već više za djecu koja dođu u goste i koja nisu imala doticaja s ribicama u akvariju.  ;)