Svibanj 12, 2025, 14:20:26 poslijepodneNajnoviji Član: Mgrgic6

Autor Tema: odabir skutera do 50ccm  (Posjeta: 26273 vremena)

0 Članova i 7 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Cvele

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
  • Vjetropirac
Odg: odabir skutera do 50ccm
« Odgovori #25 u: Siječanj 19, 2011, 09:38:09 prijepodne »
ma vi ste i više nego prekrasni ljudi, svi skupa.
ostajem na 50 ccm bez obzira na truckanje i brzinu.
nije to skuter isključivo za poso, biti če najviše korišten u tu svrhu. ali još uvijek se posijeduje i auto.
ali s obzirom da auto bude zatrebao boljoj polovici koja če od 1.4. biti doma stalno, a nikada se nezna kada joj bude zatrebao, bolje da je kraj nje nego da mene zove da dođem po nju iz grada.

sve opcije su moguće, gledao sam malo jučer detalnjije oglasnik, našlo bi se tu svega za te novce, čak mi je za oko pao i peugeut speedfigter2 2004. za 5000 kuna, ali sve u svoje vrijeme.
neču ga kupiti preko noči.
Tako da ovo kaj ste mi svi vi napisali stoji i svijestan sam i posljedica i mogučnosti ozljeđivanja. Ali to je rizik koji sam spreman preuzeti.

Offline Ikota

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Zagreb, Sv. Duh 0959152157
« Odgovori #26 u: Siječanj 19, 2011, 10:30:43 prijepodne »
Kupi bicikl :up:
10 km nije daleko za bike. 35min lagane vožnjice ;)
Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)

Offline staglin

• Punopravni član
  • Non bene pro toto libertas venditur auro
« Odgovori #27 u: Siječanj 19, 2011, 12:00:56 poslijepodne »
evo čitam pa se tješim kako nisam baš takva "penzija" kao što sam mislio.... :D
vozim malu vespu od 50kubika ali samo po gradu i male relacije(cijelu godinu),potrošnja joj je manje od 3l...u odnosu na auto neusporedivo,tank joj je oko 70-80kn i traje i traje.....
onaj yamaha neo's sto ti je neko predlozio je jako dobar izbor,izdrzljiv i jeftin za odrzavanje a ipak je yamaha,ako bi zena vozila mozes pogledati i piaggio liberty,veci kotaci i jednostavan za upravljanje..derbi sonar je slican libertyju ali je relativno novi model pa neznam ima li ih polovnih....
da i biciklo je dobar izbor -burn fat-no gas- :up:  :D
"Bolje nešto od nečega nego ništa od ničega."

Offline Cvele

• Punopravni član
  • Vjetropirac
« Odgovori #28 u: Siječanj 19, 2011, 12:18:37 poslijepodne »
Da je Biciklo opcija, nebi si motor kupovo.
 je ta yamaha mi je dobra, čak bi se i za te novce našla.
a šta mislite o Malagutiu?

nije to za ženu, njoj propuštam auto, pitanje  jeli bude sijela i kao suuvozač. Mada je ona tako pričala za auto, a sada prva na semaforu i gas do daske. sreča da sam sada na dizel prešo, jer je benzinca gonila do kraja.
Renta: pa nismo mi tako stari, ima još života u nas.

sve se slaže neki popis, a onda če odlučivati izgled mada me to baš i ne veseli, rađe bi da kupim po drugim karakteristikama.

Offline staglin

• Punopravni član
« Odgovori #29 u: Siječanj 19, 2011, 12:26:57 poslijepodne »
malaguti je dobar skuter ali nek te vodi i blizina servisa i dostupnost rezervnih dijelova,to nemoj iskljuciti jer uvijek neka sitnica ode -?

Offline Venom

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
  • Juwel Rio 180 !
« Odgovori #30 u: Siječanj 19, 2011, 12:34:37 poslijepodne »
Najbolji skuter od 50ccm je za mene uvjiek bio i biti ce Gilera Runner.Mislite da imam 13 god pa da neznam al stvarno volim motore a ovaj je jedan od boljih koje sam ikad vozio (jel smijem ja ode rec da sam vozio  -?) i stavis mu puvalicu i bez problema ide 90 bez blokade  :up:

Offline Renta

• Moderator
  • Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Only true wisdom is in knowing you know nothing
« Odgovori #31 u: Siječanj 19, 2011, 13:13:40 poslijepodne »
Najbolji skuter od 50ccm je za mene uvjiek bio i biti ce Gilera Runner.Mislite da imam 13 god pa da neznam al stvarno volim motore a ovaj je jedan od boljih koje sam ikad vozio (jel smijem ja ode rec da sam vozio  -?) i stavis mu puvalicu i bez problema ide 90 bez blokade  :up:

Jako pametni roditelji. :roll:

Offline acidorange

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
« Odgovori #32 u: Siječanj 19, 2011, 13:44:36 poslijepodne »
Najbolji skuter od 50ccm je za mene uvjiek bio i biti ce Gilera Runner.Mislite da imam 13 god pa da neznam al stvarno volim motore a ovaj je jedan od boljih koje sam ikad vozio (jel smijem ja ode rec da sam vozio  -?) i stavis mu puvalicu i bez problema ide 90 bez blokade  :up:

Jako pametni roditelji. :roll:

Unatoc tome sto jako puno mladih gine (pogotovo onih koji nemaju vozacku), ljudi skutere i dalje tretiraju kao bicikle - kupi i vozi!

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
  • Kum
« Odgovori #33 u: Siječanj 19, 2011, 14:08:40 poslijepodne »
I treba ih tretirati kao bicikle samo sto je problem sto vecina krivo i bicikle tretira, ljudi se voze bez kacige, bez svjetala. :/ A vozaci ko vozaci, preticu na par cm udaljenosti... zato se fino vozis blize sredini trake pa kad idu u preticanje lijepo moraju dati zmigavac i prijeci u drugu traku. :)
Kvatric tj. kilometar sjevernije / Zagreb
All the Dude ever wanted was his rug back... it really tied the room together...

Offline Cvele

• Punopravni član
  • Vjetropirac
« Odgovori #34 u: Siječanj 19, 2011, 14:16:44 poslijepodne »
ruki: ovo je pravi odgovor, samo kada naiđeš na takvog mopedista, spominješ mu sve po spisku.

Offline Antimon

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
    • www.minigo.info
« Odgovori #35 u: Siječanj 19, 2011, 14:19:23 poslijepodne »
ruki: ovo je pravi odgovor, samo kada naiđeš na takvog mopedista, spominješ mu sve po spisku.

staviš kit od 70ccm i nikome ne smetaš po cesti,... 

Offline Faber

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • Lega iz Dubrovnika 8)
« Odgovori #36 u: Siječanj 19, 2011, 14:38:29 poslijepodne »

da da...tako sam ja na SR apriliu,pa onda kad već imaš kit onda te vuče da staviš sportski variomat i jaču oprugu kvačila..pa onda kad imaš to e jebi ga običan remen je u banani jer se rasteže..e onda uzmeš od kevlara e sad kad imaš to nikako složit smjesu sa malim karburatorom pa uzimaš veći karburator.. :D onda se hebeš sa diznama...e onda skontaš da treba biti zračni filter protočniji,taman sve složiš ali hebi ga nisi ležajeve na radilici promjenio..ošlo sve u ćurac  :D :D e pa onda ponovno uzimaš kit i stavljaš sportsku radilicu koja je lakša a čvršća  :D :D :D jaoooo..kad se toga sjetim..nebi višee nikad!
N.multifasciatus
 Cayman60
Tanganyika  Watt Wolln Wir Trinken? so ein durst

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
  • Kum
« Odgovori #37 u: Siječanj 19, 2011, 14:39:34 poslijepodne »

Ne bih znao, nemam moped, ja sam na biciklu pa mi vjerojatno spominju sve po spisku :D prvo sam se vozio uz desni rub, ali ljudi krivo procjenjuju sirinu auta i prolaze mi preblizu, samo cekas kad ces za nekog zapeti pedalom. Nema druge nego dati se lijevo... a i trudim se brzo voziti, tako oko 35, da sto manje smetam. Trebam naci nekog da mi skine blokadu... auspuh mi je jos ok :D
Kvatric tj. kilometar sjevernije / Zagreb
All the Dude ever wanted was his rug back... it really tied the room together...

Offline sifra100

• Punopravni član
  • život je bajka !!!!!!!!!
« Odgovori #38 u: Siječanj 19, 2011, 14:47:33 poslijepodne »

plus gljivu ;)

za mene je bio super SYM ima u sebi hondinu mašinu;) sa par navedenih nadogradnji je išao blizu stotke ;)
ma život je lijep ???????

Offline Cvele

• Punopravni član
  • Vjetropirac
« Odgovori #39 u: Siječanj 19, 2011, 15:05:37 poslijepodne »
ma daj, hondina mašina.
ne mislim ga ništa nadograđivati, bar ne za sada.
jedino ako ga takvog već kupim, ali mora imati mogučnost jednostavnog stavljanja natrag na poćetno. jer se baš i ne kužim u mehaniku.

Offline pros

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški  
« Odgovori #40 u: Siječanj 19, 2011, 16:38:56 poslijepodne »
Kupi si ovak nekaj .Kod skutera definitivno nećeš fulat sa gilerom i yamahom ,recimo ja uvijek gledam da si neke stvari mogu sam zamijenit recimo pločice za kočnice .Kod nekih skutera moraš skidat cijeli kotač samo da bi to napravio ,savijet uz cijenu gledaj pristupačnost trošivih djelova.

Offline joke44

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #41 u: Siječanj 19, 2011, 16:55:59 poslijepodne »
Nije mi jasno čemu nadograđivati skuter sa svim tim sr..... (osim ako nemaš 15 godina) jer sa svim tim dobiješ skuter od 50 ccm koji ide slabije nego onaj od 125 ccm, a košta  kao onaj od 200 ccm (polovni) i troši kao 600 RR

+ uvijek je u banani. Jedini razlog je da bi imao najbrži skuter u svom razredu, a čini mi se da je Cvele daleko od 1. srednje.

zbog toga i ginu ljudi. Skuter od 50 ccm je atestiran za brzinu do 70 km/h, a ograničen na 50 km/h, ne na 90 km/h i kako misliš policajcu objasnit 20 kubika više? U ZG svake godine izađu u 6. mjesecu na cestu sa onim valjčićima i ako ti se guma vrti preko 50 na sat onda ti se na tekućem vrti 2000 manje novaca

Offline Karas

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • Udruga "FENIKS" Borovo
    • Udruga "FENIKS" Borovo
« Odgovori #42 u: Siječanj 19, 2011, 17:32:39 poslijepodne »
Ja imam Piaggio Energy mc2 iz 1998. Skinuo sam mu blokadu (metalna podloška) iz razloga što je moj ćale debeljuškast čovjek od 115kg :D pa ga teško uzvuče uz omanju uzvisinu na početku ulice. Bez blokade je dosta startan i neznam koliko ide jer ga ne vozim do maksimuma. Možda ide 100km/h ali njegove kočnice nisu dizajnirane da u nekom razumnom periodu zakoče na 0km/h niti je moja kaciga high quality a nemam druge motorističke opreme koja bi pomogla u nedaj-Bože padu. 
Svoj skuter ne planiram prodati jer sam prezadovoljan njime a da sada opet kupujem birao bih između Gillere, Piaggia i Peugeota.
Možda jednog dana uzmem Piaggio Beverly.  :up:
Karas Reef - morski akvarij

Offline Faber

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Lega iz Dubrovnika 8)
« Odgovori #43 u: Siječanj 19, 2011, 20:35:15 poslijepodne »
Nije mi jasno čemu nadograđivati skuter sa svim tim sr..... (osim ako nemaš 15 godina) jer sa svim tim dobiješ skuter od 50 ccm koji ide slabije nego onaj od 125 ccm, a košta  kao onaj od 200 ccm (polovni) i troši kao 600 RR

+ uvijek je u banani. Jedini razlog je da bi imao najbrži skuter u svom razredu, a čini mi se da je Cvele daleko od 1. srednje.

zbog toga i ginu ljudi. Skuter od 50 ccm je atestiran za brzinu do 70 km/h, a ograničen na 50 km/h, ne na 90 km/h i kako misliš policajcu objasnit 20 kubika više? U ZG svake godine izađu u 6. mjesecu na cestu sa onim valjčićima i ako ti se guma vrti preko 50 na sat onda ti se na tekućem vrti 2000 manje novaca
mora imat A kategoriju
N.multifasciatus
 Cayman60
Tanganyika  Watt Wolln Wir Trinken? so ein durst

Offline Cvele

• Punopravni član
  • Vjetropirac
« Odgovori #44 u: Siječanj 20, 2011, 09:25:30 prijepodne »
tako je, što više može ići nije mi u cilju.
jer ne vjerujem da si nešto previše siguran s takvim mopedom prilikom 100 km/h.
rađe bi da nema skinutu blokadu, da je tvornićki.

trenutno mi je za oko pao Pegueot Jet force. ali neznam kolika mu je prednost taj središnji dio za noge. smatram taj prostor pogodan za neku kutijicu, vrečicu i tome slično.

Pros: nisam toga ukusa, ja sam ti za lastu(volan)
joke44: tu si u pravu, ja ipak gledam i na potrošnju i da si nekaj sam možeš napraviti oko servisa.
Karas: taj tvoj mi uopće nije loš, i ova tvoja teorija drži vodu, ali ja nema tu kilažu pa me to previše ne brine.
Faber: a ja ju nemam i ne mislim ju polagati, jer kako sam rekao prije to povlači veće želje.

mislim da trebam više gledati na udobnost: veći kotaći, stabilnost( s obzirom kakve su naše ceste), dovoljno veliki sic za 2 odrasla( da se žena konačno malo stisne uz mene, a ne obrnuto). relativno mala potrošnja.

koliko su potrebni: retrovizori, bubrežnja, rukavice??

Offline staglin

• Punopravni član
« Odgovori #45 u: Siječanj 20, 2011, 11:35:35 prijepodne »
taj sredisnji dio je meni koristio milion puta,tu stane vreća cimenta ili nekakva kutija što si rekao...jako bitan detalj...bas svasta sam tu prenosio a da to nemam morao bi ici sa autom sto je nekad u ljetnim mjesecima neizdrzljivo...
pogledaj i apriliu sport city to bi ti bio isto jako dobar izbor...
rukavice obavezne,retrovizori su sastavni dio motora i bez njih (makar jednog) ne prolazis na tehnickom,bubrežnjak ako počneš nositi (sto je dobro) nemoj nikad vise ici bez njega....

Offline Cvele

• Punopravni član
  • Vjetropirac
« Odgovori #46 u: Siječanj 20, 2011, 13:07:11 poslijepodne »
hvala na konkretnim odgovorima.
Staglin: od tebe stvarno konkretno sve, puno ti hvala.
tako sam si i ja mislio što se tiće toga središnjeg dijela.

Offline staglin

• Punopravni član
« Odgovori #47 u: Siječanj 20, 2011, 14:57:00 poslijepodne »
da bitan detalj vjeruj mi to sa sredisnjim dijelom ;)
kad sam uzimo skuter imao sam slican budet kao i ti i iste (ne)prohtjeve :up:
kad povecas budet predlozit cu ti ovako nesto (slika) a do tad sretno sa potragom i odabirom :up:

Offline Cvele

• Punopravni član
  • Vjetropirac
« Odgovori #48 u: Siječanj 20, 2011, 15:01:39 poslijepodne »
nije buđet ograničen, nego kako sam i prije reko sve je to zaraza, pa jači pa veći, pa naveče druženje, pa onda utrke, pa jedna noga u gipsu.
i tako ide priča.a tu je i polaganje vozačke za A kategoriju.
zato sam se ogranićio s kubikažom.

hvala ti na slici, to je botor već. ali velim lastin rep je moj favorit, mada nitiovaj nije loš, ali ga moram čuti.

Offline Mastino

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
    • AVOID HYBRIDS!
« Odgovori #49 u: Siječanj 20, 2011, 15:22:59 poslijepodne »
a šta mislite o Malagutiu?
odlican, imali mi dugo godina F12 i nikad nikakav kvar, samo redovito servisiranje i sipanje corbe... :)