Kolovoz 19, 2025, 20:47:47 poslijepodneNajnoviji Član: MMela

Autor Tema: Pitanje:CO2 boca  (Posjeta: 1711 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline astralis

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
Pitanje:CO2 boca
« u: Siječanj 18, 2011, 11:04:47 prijepodne »
imam jednu nedoumicu glede boce.... pa mi treba odgovor konkretan...
gledam tu mašineriju od tih ventila, i zanima me da li je nuzno da ima oba manometra, ili moze ovako kao od clana foruma samo jedan i to je koliko vidim iglicasti direkt u bocu spojen..... jer ne da mi se pare za cijeli onaj sklop, ako moze samo nesto jednostavno za spojit na bocu i dalje brojac mjehurica, difuzor itd ako jos sam nesto preskocio... help prodz, others, anyone  :-[  :(  -?
nadam se da ste me skuzili sto mislim reci... barem se nadam
eruption of emotions

Offline ibanezfrelon

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
    • ART IMAGE
Odg: Pitanje:CO2 boca
« Odgovori #1 u: Siječanj 18, 2011, 11:56:50 prijepodne »
Ne možeš igličasti spojit direktno na bocu.
Između boce i igličastog mora bit redukcijski ventil, a sad dal će taj imat jedan ili dva manometra to ovisi o modelu.

Offline Nuclear

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
« Odgovori #2 u: Siječanj 18, 2011, 12:20:53 poslijepodne »
Imaš već za 330kn solidne Wave ventile... Istina da nije neka vrhunska kvaliteta, ali rade posao uredno.

Offline prodz

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #3 u: Siječanj 19, 2011, 01:30:55 prijepodne »
Ne možeš igličasti spojit direktno na bocu.
Između boce i igličastog mora bit redukcijski ventil, a sad dal će taj imat jedan ili dva manometra to ovisi o modelu.

upravo tako.

ja sam svoj redukcijski ventil dobio na poklon od jednog varioca. on ga je dobio sa bocom argona, ali mu r. ventil nije odgovarao jer ima jedan prikljucak za manometar (ocitava izlazni tlak, a ne tlak u boci. meni bi bilo bolje da ocitava tlak u boci, ali ok, poklonjenom konju se ne gleda u zube). kada je boca prazna, vidim po tome sto iz nje ne izlazi plin. hehe
meni sasvim dobro sluzi svrsi. tek iza njega mi je iglicasti ventil.

eto ako poznajes nekog varioca pitaj ga dali ima ventil sa manometrima za co2 bocu viska. mozda ti se posreci.

Offline majstor76

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Kutina
« Odgovori #4 u: Siječanj 19, 2011, 08:44:43 prijepodne »
Kao sto ti raja rece... a imam jedan netestirani regulator za kisik pa ak hoces mogu ti ga dat. Mozda se moze preradit za co2

Offline vratko28

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 45
  • proba osobnog texta
« Odgovori #5 u: Siječanj 19, 2011, 11:54:03 prijepodne »
Kao sto ti raja rece... a imam jedan netestirani regulator za kisik pa ak hoces mogu ti ga dat. Mozda se moze preradit za co2

kisik i co2 imaju iste navoje... samo dal ima dobru regulaciju za radni pritisak.... (naravno i izlaz bude vjerojatno trebal redukciju, tu najčešće ide 3/4" na 4/6mm al to ovisi o regulatoru)

Offline astralis

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
« Odgovori #6 u: Siječanj 19, 2011, 12:04:01 poslijepodne »
ma imao sam havariju prije mjesec i pol. Nije me bilo doma, a necakinja mi natocila u akvarij stakloper, i sve otislo vrit....  :'(  :-X . KAD IM LIJEPO GOVORIS DA PAZE DJECU I DA TO NIJE ZA NJIH, ALI NE, SAMO CE POGLEDAT I TO JE TO.
sada sve prikupljam laganini, i odsad ce biti lock sobe.....
a ne znam majstore, vec sam ti  duzan a sad su mi uhebali sve sto sam imao.... ma, javim ti jos kak cu se smislit.... i bocu treba trazit, polako moram sad  :(
eruption of emotions

Offline majstor76

• Član redakcije
  • Punopravni član
« Odgovori #7 u: Siječanj 19, 2011, 12:15:39 poslijepodne »
ma imao sam havariju prije mjesec i pol. Nije me bilo doma, a necakinja mi natocila u akvarij stakloper, i sve otislo vrit....  :'(  :-X . KAD IM LIJEPO GOVORIS DA PAZE DJECU I DA TO NIJE ZA NJIH, ALI NE, SAMO CE POGLEDAT I TO JE TO.
sada sve prikupljam laganini, i odsad ce biti lock sobe.....

Ha bokte... Ja nemam takvih problema, eventualno poslije prolaska necakinja moram obrisat staklo jer sa citavom rukom pokazuju gdje je koja riba ;)

Offline majstor76

• Član redakcije
  • Punopravni član
« Odgovori #8 u: Siječanj 19, 2011, 12:19:27 poslijepodne »
kisik i co2 imaju iste navoje... samo dal ima dobru regulaciju za radni pritisak.... (naravno i izlaz bude vjerojatno trebal redukciju, tu najčešće ide 3/4" na 4/6mm al to ovisi o regulatoru)

Mislim da o2 i co2 nemaju iste navoje radi zastite od gresaka spajanja krivog regulatora na krivu bocu.
A regulator je bio koristen u medicinske svrhe tako da je sigurno ok sto se tice radnog podrucja

Offline vratko28

• Punopravni član
  • **
  • proba osobnog texta
« Odgovori #9 u: Siječanj 19, 2011, 12:21:31 poslijepodne »

Mislim da o2 i co2 nemaju iste navoje radi zastite od gresaka spajanja krivog regulatora na krivu bocu.
A regulator je bio koristen u medicinske svrhe tako da je sigurno ok sto se tice radnog podrucja

100% sam siguran, co2 i kisik imaju iste navoje na bocama, argon ima nešto manji navoj.

Offline ibanezfrelon

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
    • ART IMAGE
« Odgovori #10 u: Siječanj 19, 2011, 15:27:09 poslijepodne »

100% sam siguran, co2 i kisik imaju iste navoje na bocama, argon ima nešto manji navoj.
Mislim da je Majstor u pravu. Ja imam reducir od argona na svojoj boci, koliko znam kisik ima manji navoj.

Offline majstor76

• Član redakcije
  • Punopravni član

Offline vratko28

• Punopravni član
  • **
  • proba osobnog texta
« Odgovori #12 u: Siječanj 19, 2011, 21:39:28 poslijepodne »
neznam, na poslu smo koristili isti regulator za kisik i co2....