Lipanj 28, 2025, 17:12:07 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: brachypelma albopilosum  (Posjeta: 797 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline mazda323c

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 45
brachypelma albopilosum
« u: Siječanj 15, 2011, 14:20:30 poslijepodne »
pozdrav.
novi sam u teraristici i jako me zanima ali imam nekih nedoumica i neka pitanja na koje nisam našao odgovor na netu ni u literaturi pa bih molio pomoč iskusnih ljudi.

prije 2 dana nabavio sam tarantulu Brachypelmu albopilotus. dugačka je samo nekih 2 cm. jede normalno i u danu zna smazat i po 2 mala žohara (dobio sam ih uz nju). držim ju u maloj okrugloj posudici promjera 10-ak cm i visine oko 5 cm. u toj posudici sam ju i dobio.
sada sam nabavio terarij koji je šesterokutnog oblika i promjera je 25 cm i visok 35 cm. zanima me kada ju smijm staviti u taj novi terarij. imam svu opremu za njega.
i još nešto. postoji li neki optimalni razmak između presvlačenja i koliko često se to dešava. informiran sam o svemu ostalome (hranjenje, toplina, vlaga...) samo me još te 2 stvari brinu a vidim da vas ima ovdje koji puno toga znate pa vas molim za pomoč...

hvala unaprijed i sorry ako sam vas utušio
P.S. stavio bih i sliku ali tara je još premala za slikanje i svaka slika je mutna i blic ju plaši

Offline KLOKI95

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 30
Odg: brachypelma albopilosum
« Odgovori #1 u: Siječanj 15, 2011, 15:56:17 poslijepodne »
pozdrav.
novi sam u teraristici i jako me zanima ali imam nekih nedoumica i neka pitanja na koje nisam našao odgovor na netu ni u literaturi pa bih molio pomoč iskusnih ljudi.

prije 2 dana nabavio sam tarantulu Brachypelmu albopilotus. dugačka je samo nekih 2 cm. jede normalno i u danu zna smazat i po 2 mala žohara (dobio sam ih uz nju). držim ju u maloj okrugloj posudici promjera 10-ak cm i visine oko 5 cm. u toj posudici sam ju i dobio.
sada sam nabavio terarij koji je šesterokutnog oblika i promjera je 25 cm i visok 35 cm. zanima me kada ju smijm staviti u taj novi terarij. imam svu opremu za njega.
i još nešto. postoji li neki optimalni razmak između presvlačenja i koliko često se to dešava. informiran sam o svemu ostalome (hranjenje, toplina, vlaga...) samo me još te 2 stvari brinu a vidim da vas ima ovdje koji puno toga znate pa vas molim za pomoč...

hvala unaprijed i sorry ako sam vas utušio
P.S. stavio bih i sliku ali tara je još premala za slikanje i svaka slika je mutna i blic ju plaši
U taj terarijum moze vec sa nekih 5-6 cm,a sto se tice ovog dela oko presvlacenja,u principu dok su tako male na nekih mesec dana,ako je hladnije onda mozda i dva meseca. Kad malo poraste taj period ce se produziti na 4-5-6 meseci,pa kasnije i na po godinu/dve dana

Offline Harley

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 37
« Odgovori #2 u: Siječanj 15, 2011, 17:35:01 poslijepodne »
dok je manji bolje ga drži u manjem terariju/posudi; osjecat ce se sigurnije i jesti vise/rasti brze
フィリップ

Offline mazda323c

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #3 u: Siječanj 16, 2011, 12:41:14 poslijepodne »
hvala na odgovorima. znači za sada ostaje tako.