Srpanj 22, 2025, 22:10:04 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Moj Malawi acc 250 L  (Posjeta: 7767 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Sky

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 34
Moj Malawi acc 250 L
« u: Siječanj 14, 2011, 16:45:14 poslijepodne »
Prije nekih 1 mjesec sam objavio temu Moj malawi 100 L Acc i Mnogi su me prozivali da je premal ...da nemoze tako mora biti veci tako da sam dosao pameti i radi se projekat ACC OD 250 l Dimenzija 110 Duzina X 55 Visina  X 40  Sirina  Sto se tice Filtracije vode tu su dva odvojena filtera vanjska Dimenzija 55 visina X 10 Sirina x 10 Duzina X2 tj dva filtera ... Tek sam dobio staklo tako da su tu samo slike stakla al uskoro slike izrade  akvaruma u njemu ce biti malawi ,,,jer su oni meni najdraze ribe  :klap: :klap: :klap: :klap:
"Najbolje pice na svetu je kada covek ne pusti zlu rec koja mu je u ustima,nego je proguta. Muhamed"

Offline Sky

• Punopravni član
  • **
Odg: Moj Malawi acc 250 L
« Odgovori #1 u: Siječanj 14, 2011, 16:48:45 poslijepodne »
Inace radzen je sa staklom 1 CM I jos moram uzeti ojacanja izvinjavan se radi slika  ali nemam boljeg aparata sve sam pare dao za ACC :up: :up: :up: :up: Usput veceras ga ljepim Heinkel Trasparentni silikon  za akvariume TJ NAJSKUPLJI kOji sam nasao u Sarajevu ...et ... Pjesam ide Kvarcni sitni  ....  a sto se tice pozadine nezz stvarno najvvjerovatnije klasicna crna pozadina ... nekako su mi one prelijepe
"Najbolje pice na svetu je kada covek ne pusti zlu rec koja mu je u ustima,nego je proguta. Muhamed"

Offline kikoporto

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
  • M A L A W I
« Odgovori #2 u: Siječanj 14, 2011, 17:34:06 poslijepodne »
Prije nekih 1 mjesec sam objavio temu Moj malawi 100 L Acc i Mnogi su me prozivali da je premal ...da nemoze tako mora biti veci tako da sam dosao pameti i radi se projekat ACC OD 250 l Dimenzija 110 Duzina X 55 Visina  X 40  Sirina  Sto se tice Filtracije vode tu su dva odvojena filtera vanjska Dimenzija 55 visina X 10 Sirina x 10 Duzina X2 tj dva filtera ... Tek sam dobio staklo tako da su tu samo slike stakla al uskoro slike izrade  akvaruma u njemu ce biti malawi ,,,jer su oni meni najdraze ribe  :klap: :klap: :klap: :klap:
trebo si napraviti 110 x 45 x 50 širina  ja bi tako radio jel nema potrebe za malwi aq raditi preko 50 najbitnija ti je dužina aq a potom širina
Virovitica - Brezovica

Offline Darren

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • Malawi World
« Odgovori #3 u: Siječanj 14, 2011, 18:25:23 poslijepodne »
pohvale drugar za tvoj "novi" projekat,to je dobra litraža,samo slažem se sa kolegom da ti je za malawi akvarijum najbitnija dužina i širina...eto čekamo šta će dalje biti...šta planiraš od riba ubaciti,koje vrste malawaca? sretno! ;)
...ti si nebo, ja sam ptica...ti si moja tanka žica...meni si sve, a ja sitnica za tebe...

Offline Sky

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #4 u: Siječanj 14, 2011, 18:59:04 poslijepodne »
ma sad sirina 40 ili 50  mislim da je to mizerna razlika ... al eto ... mani je najbitnija duzina a sto se tice sirine i 30 cm je  dosta ... al eto  ... a sto se tice riba imam  Malawi  

Cyntolapia Afra 3
Cytocara Morii 2 (Par)
Labidochromis Carleus 3
Melanochromis Auratus 3
Metraclima  2 (Par)
Nibochromis 4
Pseudeotrofeus Crabro 2 (Par)
Pseudeotrofeus Demasoni 3
Hemichromis lifalili 3 ( Nabavljam )
Thorichthys meeki 3  Imam mlade pa cu vidjeti kad cu ih ubaciti

Ugl Agresivnih ima A ima i onih manje agresivnih bili su u 100L  Imaju po 1 god svi ... i nikada mi se nije desilo da bude neke agresivnosti ... ( Nevjerovatno ali istina ) cak sam gupu ubacio 2 komada prije 2 dana i ni da je taknu ...  a bila je tu  2 dana i vratio kolegi cisto onako probao
« Zadnja izmjena: Siječanj 14, 2011, 19:07:22 poslijepodne od Sky »

Offline vjeko38

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
    • panda.fullbusiness.hr
« Odgovori #5 u: Siječanj 14, 2011, 19:59:10 poslijepodne »
Veselo društvance.. pregledaj malo ovu stranicu i malo se informiraj o nimbochromisu, meeki je centralnoamerički ciklid, lifalili je afrički ciklid ali nije iz jezera malawi i niti iz jednog velikog jezera. On se nalazi u rijekama afrike od sjevera pa skoro sve do juga afrike. Njega se može staviti i sa biljem. Inače, ove dvije zadnje vrste neće biti presretne sa mbunama.
Nimbochromis možda bude sretan s malim mbunama ;) ;)
ZADAR
Kad molim, ne molim za ishod, već da budem dorastao borbi u koju se upuštam..

Offline Bojko

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
« Odgovori #6 u: Siječanj 14, 2011, 21:14:00 poslijepodne »
"Imam Malavi" napiše Sky
I več mu Vjeko lepo odgovorio, da ima i više od toga.
I da ponovim, ako smo se odlučili imati Malavi ciklide mi trebamo njima pre svega obezbediti adekvatana akvarij i u njega ubaciti adekvatne ciklide i samim tim čemo mi u takvom akvariju i uživati i bit čemo ponosni na njega.Medjutim ponekad akvarista to pravilo prekrši i u akvarij stavi ciklide iz različitih regiona, čak kontinenta.E takav akvarij jeste ružan i umjesto nekog biotopskog akvarija /jezero malavi/ mi imamo neku čudnu mješavinu ciklida, koji nikako ne idu zajedno i umjesto da se uživa u akvariju, zbog nesuglasica stanara mi prosto "trpimo" uz takav.

Tako otprilike piše u knjigama, medjutim svaki akvarista pravi akvarij za sebe, pa je njegova koje če ciklide imati u njome, oče se iči "ozbiljne " akvaristike uradiče sebi biotopski akvarij, želi "bučkuruš" metne u njega sve što mu se svidja...

Biti ciklidaš jeste velika i lepa briga, i kažem uživajte u ciklidima ali pravilno odabranih te iz jednog regiona to jest biotopa.

Offline cann

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #7 u: Siječanj 14, 2011, 21:42:28 poslijepodne »
Biti ciklidaš jeste velika i lepa briga, i kažem uživajte u ciklidima ali pravilno odabranih te iz jednog regiona to jest biotopa.

:klap: :klap:

Offline Sky

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #8 u: Siječanj 14, 2011, 21:52:00 poslijepodne »
Nastavak radova ide a sto se tice mekia on jeste juznoamericki ciklid al ko kaze da nemoze sa malawiem i ja nisam strogonaveo da ce biti malawi acc nego malawi uz dodatak malo ovih izbjeglica ....

Ugl ACC ZALJEPLJEN CEKAM DA SE OSUSI  ... SUTRA  UKRUTE I  LAJSNE I  PUMPA SE MONTIRA ITD ... OCEKUJEM DA CU STAVITI RIBICE U NJEGA ZA NEKIH 6-7 DANA

Offline cann

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #9 u: Siječanj 14, 2011, 21:53:51 poslijepodne »
ma sky, mogu sve ribe zajedno, svakako da mogu, ali pročitaj još jednom bojkov post pažljivije pa onda odluči što ćeš i kako  ;)

Offline alen_zgb

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #10 u: Siječanj 14, 2011, 21:59:05 poslijepodne »
dobar rad, sretno dalje sa nastavkom rada i uređivanja...  :up:
samo mi na slici akvarij neizgleda da ima 250l, jer vidim da je sirina kak si napisao 30cm, znaci ak je ostalo kako si naveo, onda je to oko 180l  :question:
zar ne kolega?  ;)
pozz

Offline Sky

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #11 u: Siječanj 14, 2011, 22:05:43 poslijepodne »
dobar rad, sretno dalje sa nastavkom rada i uređivanja...  :up:
samo mi na slici akvarij neizgleda da ima 250l, jer vidim da je sirina kak si napisao 30cm, znaci ak je ostalo kako si naveo, onda je to oko 180l  :question:
zar ne kolega?  ;)
pozz

sirina je 40 nego tako djeluje ..zbog slike ttacnije 38 jer je staklo 1 cm mada kontao sam da ga radim 30 cm ... al predomislio sam se

Offline kikoporto

• Punopravni član
  • M A L A W I
« Odgovori #12 u: Siječanj 14, 2011, 22:07:34 poslijepodne »
ma sad sirina 40 ili 50  mislim da je to mizerna razlika ... al eto ... mani je najbitnija duzina a sto se tice sirine i 30 cm je  dosta ... al eto  ... a sto se tice riba imam  Malawi

daleko je to od mizerne razlike, a ako ti misliš da je 30 cm širine dosta onda si prijatelju jako zelen, što se tiče aq
daleko je bolje i oku ugodnije viditi širi aq pogotovo što se ribe bolje osječaju a i imaš osječaj veče dubine
Virovitica - Brezovica

Offline Sky

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #13 u: Siječanj 14, 2011, 22:13:13 poslijepodne »
sto se tice dimenzija 110 X 55 X 40 to je sasvim pristojno a sta treba sada da ja uzmem i  da polomim acc da pravim 110 x 55 x 210  sirinu i da imaju prostor kao u ohridskom jezeru  .. ovo je po meni acc idealnih dimenzija

Offline alen_zgb

• Punopravni član
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #14 u: Siječanj 14, 2011, 22:27:05 poslijepodne »
sto se tice dimenzija 110 X 55 X 40 to je sasvim pristojno a sta treba sada da ja uzmem i  da polomim acc da pravim 110 x 55 x 210  sirinu i da imaju prostor kao u ohridskom jezeru  .. ovo je po meni acc idealnih dimenzija
naj se ljutit kolega, nisam nist lose mislio.. te dimenzije su okej i dobro izgleda, ali na slici nekak sirina izgleda manja, ali sve u svemu je okej..  :up:

Offline Sky

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #15 u: Siječanj 14, 2011, 22:45:57 poslijepodne »
naj se ljutit kolega, nisam nist lose mislio.. te dimenzije su okej i dobro izgleda, ali na slici nekak sirina izgleda manja, ali sve u svemu je okej..  :up:

neljutim se ja na tebe nema frke nego me malo ovaj kikiporto ... izbaci iz kolosjeka al bez zamjerki .. i nisam zelen crn sam hjahahh  ;) :) :) :) samo bez ljutnje ovdje nismo da se svadzamo evo i slika filtera pa vi recite kako ce izgledati a idu 2 pumpe protok 300 L / H  Potopne ...

Offline Xena

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 49
  • Ciklidić
« Odgovori #16 u: Siječanj 14, 2011, 22:52:06 poslijepodne »
nažalost, slažem se sa ovim tvrdnjama iskusnih ciklidaša i mislim da će u ovoj cijelo priči najgore proči jadne mbune koje budu manje od ostalih već navedenih predatora. :o
ja sam također za jedan biotop,bez razmišljanja,ciklidi će biti sretniji,ma koji god bili  ;) :)

Offline alen_zgb

• Punopravni član
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #17 u: Siječanj 14, 2011, 23:32:05 poslijepodne »
ma oke... bitno je da se tebi sviđa, ak je tebi dobro, onda drugo nista nije važno.. sretno tebi u daljnjoj radnji, i naravno uvijek je bolje da je akvarij prostraniji i da ima vise mjesta.. al svatko ima svoj ukus..  ;)
kad središ još štogod, postavi još koju sliku..  :up:
pozz

Offline Mastino

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
    • AVOID HYBRIDS!
« Odgovori #18 u: Siječanj 15, 2011, 07:29:09 prijepodne »
Cyntolapia Afra 3
Cytocara Morii 2 (Par)
Labidochromis Carleus 3
Melanochromis Auratus 3
Metraclima  2 (Par)
Nibochromis 4
jaooooooooo sto ce da bude dernek u ovom akvariju... :D

Offline Xena

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 49
  • Ciklidić
« Odgovori #19 u: Siječanj 15, 2011, 10:13:18 prijepodne »
Cyntolapia Afra 3
Cytocara Morii 2 (Par)
Labidochromis Carleus 3
Melanochromis Auratus 3
Metraclima  2 (Par)
Nibochromis 4
jaooooooooo sto ce da bude dernek u ovom akvariju... :D

da bit će sigurno, a znamo tko će se najbolje zabaviti i najesti  :( :D :o  ne znam kojeg smajlića bih stavila... :D

Offline Darren

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • Malawi World
« Odgovori #20 u: Siječanj 15, 2011, 10:28:15 prijepodne »
drugar,bez ljutnje ali moraš napraviti selekciju riba,ovo ti je malo previše vrsta i različitih biotopa u jednom akvariju! odluči se za tri ili četiri vrste i jedan biotop i onda je to super! pozz
...ti si nebo, ja sam ptica...ti si moja tanka žica...meni si sve, a ja sitnica za tebe...

Offline Bojko

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
« Odgovori #21 u: Siječanj 15, 2011, 10:30:00 prijepodne »
[
da bit će sigurno, a znamo tko će se najbolje zabaviti i najesti  :( :D :o  ne znam kojeg smajlića bih stavila... :D

A objasnite čovjeku zašto če to biti, možda  uz neku dobro objašnjenje, on možda krene pravim putem. :)

Offline Sky

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #22 u: Siječanj 15, 2011, 14:49:12 poslijepodne »
[

A objasnite čovjeku zašto če to biti, možda  uz neku dobro objašnjenje, on možda krene pravim putem. :)

to je meni sve sada u akvarijumu .. nezz zasto nebi bilo i u vecem ...

Offline vjeko38

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
    • panda.fullbusiness.hr
« Odgovori #23 u: Siječanj 15, 2011, 15:00:45 poslijepodne »
Nema smisla objašnjavati... vidjeti ćeš s vremenom. Zasad uživaj .. :up:
ZADAR
Kad molim, ne molim za ishod, već da budem dorastao borbi u koju se upuštam..

Offline kikoporto

• Punopravni član
  • M A L A W I
« Odgovori #24 u: Siječanj 15, 2011, 15:30:18 poslijepodne »
Nema smisla objašnjavati... vidjeti ćeš s vremenom. Zasad uživaj .. :up:
:D :D
Virovitica - Brezovica