Ako se prati naslov teme, onda u tom akvariju Aulonocare nemaju šta tražiti, ipak želje vlasnika su m'bune.E sad budi pametan jer m'bune sačinjavaju 12, po nekima i 13 genusa, koje su neke više , neke manje krcate genusima i gledajuči uopšteno kroz vidik litraže akvarija /384 litara / maltene skoro je to idelana litraža za večinu tih vrsta.M'bune su , i to je nezanemarljiva činjenica jako koloritetne ribe, gdje su i M kao i Ž jako koloritetno obojeni, što dilemu , šta staviti, još povečuje.U osnovici može se odlućiti izmedju lako pribavljivih ili u kontra smjeru raritetnih m'buna ili malavi klasike ilti bit pionir pa pribacviti neke nove vrste.....sve su to dileme ali i izbor, kako god da se odlučimo težak je.
Sad dužina....M'bune su dinamički ciklidi, stalno u pokretu i recimo tome "vrsni" plivači i što je veča dužina akvarija, to je veči užitak posmatrati njih.Medjutim kad sam spomenuo diskuse ili skalare , to su graciozni ciklidi, kojim je to baš idealan akvarij.Medjutim iako je Vedran napisao, da je to več prošao...mislim da griješi....ipak sad se može okušati u uzgoju divljaka /diskusa/ kao i divljih Altuma /skalara / i to jeste jedan veliki izazov i gušt akvaristike.
No kako god da gore naveden opcije zanemarimo, zanimljiv bi bio i praciklid Astatilapia calliptera, jako zanimljiv i mislim da u sadašnjici teško pribavljiv ciklid, iako pre desetak godina njegova nabavka nije bila problem.