Pozdrav svima,
nakon što je proslo tri mjeseca od rodjenja moje kćerkice, napokon skupih snage da se ponovno vratim u svijet aqvaristike..Naime, u aq nista nije bilo ostalo od bilja, nakon sto ga je zelena končast doslovno ugušila

.Malo pomalo, danas je situacija dosta bolja..ali trebam pomoć kao i savjete...
Aq je Cayman 60 ( 75L ) , 2x15w t8 ( 6500 i 10000K ), ferplastov co2 mikser+diy smjesa, makro i mikro po PPS PRO dnevno po 2 ml...Filter Eheim unutarnji 2010, te sam ubacio i powerhead za bolju cirkulaciju...Kao što mozte vidjeti filter je usmjeren prema mikseru, a onda powerhead doadtno nosi po aqvariju..Od bilja zasadjenjo je
nazad ludvigia repens lijevi ugao, sredina pozadine alternatera, desni ugao hygrophila polysperma..Srednji plan lijevo rotala rutondifiola, koju pokusavam da zgusnem stalnim rezanjem..u sredini kao što možete vidjeti nalazi se panj sa Anubiasom...a desn ood panja prema naprijed nalazi se neki microsorum..
U
prednjem planu nalazi se pogestemon helferi..koji stidljivo ali siguirno se pirmio i počeo da širi.....
desno naprijed riccia na kamenu sa mrezicom...
Ribe: 4 crvenonosne tetre, 5 kraljevskih neonki +10 tetri ( limun i jos neke) + dva ancitrusa.
Sedmično mjenjam cca 30% vode...
E sada, želim da nekako ovo još ozbiljnije izgleda...da se zgusne , da bilje se nekako ograničii...trenutno nemam problema sa algama..izuzev pomalo koncaste ali blijede su niti..koje nekad skinem cetkicom.
U prednjem planu vidim po kojom kamncicu kao smedju algu..dakle nešto kao vlasi kose, zato sam stavio power head..( atman)..štoo li se to pojavljuje?
Molio bih da mi pomognete sa vašim prijedlozima...pozdrav iz Sarajeva...izvinite an lošim slikama aparat na opravci..