Svibanj 04, 2025, 17:51:26 poslijepodneNajnoviji Član: Megalodon

Autor Tema: Ramshorn krizanac???  (Posjeta: 1260 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline nenchiTIS

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
Ramshorn krizanac???
« u: Siječanj 11, 2011, 22:27:12 poslijepodne »
Jeli moguce da su mi se ramshorn puzevi skrizali s ovim obicnim barskim stetocinama??

Prvo sam s nekom od biljaka upazario ove obicne barske stetocine, a onda sam u nekom trenu svjesno naselio i ramshorne.
Ramshorni su se vrlo brzo udomacili i razmnozili... i sad ih je u aqu znatno vise nego ovih barskih.
Vec par dana u oko mi upada nekakav divljak koji nije ni ramshorn ni barnjak, ali ima osobine i jednih i drugih.
Ima izduzenu kucicu kao barski puz, ali je skroz neprozirna i bojom zapravo identicna ramshornima. Osim toga i samo stopalo/tijelo mu je crvenkasto kao i kod ramshorna.
Velicinom je tu negdje kao i najveci ramshorni, ali se krece znatno brze od svih drugih puzeva i dosta je cesto u klincu s drugim puzevima priblizno iste velicine. Nisam siguran radi li se o cinu agresije ili nekakvom nastranom ljubavnom zanosu.

Radi li se zbilja o nekakvom hibridu ili sam s nekom biljkom unio i nekakvu trecu, meni nepoznatu, vrstu puza????

Offline koraljka

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 50
Odg: Ramshorn krizanac???
« Odgovori #1 u: Siječanj 12, 2011, 12:35:15 poslijepodne »
ja bi rekla ovo zadnje

Offline Venom

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
  • Juwel Rio 180 !
« Odgovori #2 u: Siječanj 12, 2011, 12:56:12 poslijepodne »
Ma ja mislim da je to samo neka druga vrsta ali ko zna mozda i je krizanac moze neke bolje fotke ali nek se pametniji od mene jave  ;)  -?  :up:

Offline nenchiTIS

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Siječanj 12, 2011, 13:28:51 poslijepodne »
Budem ga probal kvalitetnije pofotkat, pa stavim slike...
...u svakom slucaju mi je bas fora i nebum ga mical iz aqua, samo bi ga rado identificiral da znam s cim imam posla.

Nisam napomenuo u prvom postu, ali "allian" je uzasno brzo naraso....kroz kakvih 2-3 tjedna (od kad sam ga primjetio) je postigao velicinu odraslih ramshorna (inicijalnog para).
Osim toga neustrasiv je - u par navrat sam ga skuzil kako bez ikakvog strah (ili bijega u sigurnost vlastite kucice) ima nagurnaciju s corydorcima (pandice) oko hrane na dnu.

...kako sam vec reko - jako fora puz i rado bih vise saznao o toj vrsti (ako se doista radi o vrsti)

Offline nick08

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 55
« Odgovori #4 u: Siječanj 12, 2011, 17:16:28 poslijepodne »
Imam i ja takve... doselili su se k meni sa biljem koje sam dobio 'na poklon' iz obližneg pet shop-a (Zaprešić)...

Brzo rastu, još se brže množe - ali i helene ih jako vole jesti.  Od kada sam nabavio 4 malih helena, svi ostali puževi kao da su nestali.

Offline hrx

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #5 u: Siječanj 21, 2011, 20:33:02 poslijepodne »
to ti je neka 3. vrsta... zaboravio sam kako se kod nas zovu, u austriji ih cesto prodaju pod "rennschnecke"(trkaci puz)... meni to nekako kontradiktorno...
-uglavnom, i ja sam ga dobio s biljem i bas mi je bio zanimljiv ali san zaboravio da su u istom akvariju i helene...
semper fi