Ja uzimam vodu iz jednog od meni najboljih i najčišćih izvora (100% ta voda,ne uzimam ovu kloriranu) točim vodu sa izvora "Stalnjaka" tako da neznam kakva je voda,jedino što znam je da je jedna od najbolje i najzdravije u Hrvatskoj,da je puna željeza a mnogi govore da je i ljekovita (mit...? )
No uglavnom,voda je savršena,ali neznam kako provjeriti ako je uopće potrebno da vidim kakva je voda zastvarno i dali odgovara svima u aq.
i da nadam se da postoji neka opcija koja nije pretjerano skupa 
ako netko slučajno zna nešto o toj vodi iz Stalnjaka,o kvaliteti itd. voljela bih da mi se javi 
Voda sa Stalnjaka (izvor u šumi između Zaprešića i Pojatna) je izrazito mekana - ima vrlo malo kalcij i magnezij što je čini idealnom za kuhanje (ne ostavlja bijele mrlje na suđe), i poznato je da je ta voda vrlo zdrava i za ljudsku konzumaciju. O ljekovitosti ne znam, ali svi mi koji koristimo taj izvor možemo uživati u njemu samo još dok je sadašnji vlasnik te parcele živ. Navodno je njegov sin već izjavio da će se izvor komercijalizirati kada on odlučuje o tome...
Voda ima dosta željeza, što je čini dobrom za bilje, ali zbog manje vrijednosti tvrdoće i 'neutralni' pH (od 6,9 do 7,1) treba nakon nekog vremena dodavati minerale i pojačati tvrdoću vode za neke vrste ribe (guppy, molly, itd.). Osobno kod svvake izmjene vode u akvarijima koristim oko 20% odstajale pipovaće i 80% izvorske vode sa stalnjaka, te relativnu malu dozu FFM i sve ribe su mi zdrave i lijepo napređuju. Bilje dobiva dnevnu dozu EC, uz dodatak makro i mikro elemente i pola doze Profito svakih 5-6 dana.