Srpanj 19, 2025, 01:45:44 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Pozdrav  (Posjeta: 804 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline malamut

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
Pozdrav
« u: Srpanj 08, 2005, 18:40:00 poslijepodne »

Lijepi pozdrav svima !

Ja sam novi u forumu i akvaristici , te se u startu ispričavam za nespretnosti i blesava pitanja. Do sada sam bio samo kak se kaže "kibicer", ali strašno aktivan. Kada sam sjeo za komp , obavezno sam otvarao ovaj forum i uživao. ( Moram reći da mi je bilo žao za ona prepucavanja oko teme onog nesretnog filtera. ) Nešto znanja o akvaristici sam imao od ranije, čak sam i složio nekoliko akvarija ali mislim da sam dosta toga naučio baš od Vas !Eto, i jakonačno nabavio tank ! Stari , rabljeni , ali čitav 175 L. I filter, ispravan ( Magnum 220 ). Sada se bacamna izradu postolja , odnosno ormarića i poklopca sa osvjetljenjem ( negdje na tavanu imam i dva transformatora za neonke ). Nadam se da ću prije godišnjeg napraviti i pozadinu . Usput moram zahvaliti Tomislavu na zaista odličnom članku o izradi stijene ! Od opreme i pribora dosta toga imam : grijače , podlogu , četke , magnete itd. Nedostaje mi pumpica za aerizator i sistem za CO2. U ona davna vremena bile su pumpe ELITE. Kak su te ružile!!! Molim Vas , preporučite mi kojui kakvu da kupim i gdje i koji sistem za CO2.

Sa oformljivanjem akvarija počinjem početkomdevetog mjeseca i to sa kondicioniranjem vode , pasadnjom bilja , tako da će prve ribe zaplivati krajem devetog mjeseca. Još samo pitanje : Da li Kolise Lalije i skalari mogu zajedno ?

Hvala svima ,ŽIVJELI !      

Malamut

Offline petra

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 60
  • Sad sam malo veći
    • http:/
Pozdrav
« Odgovori #1 u: Srpanj 08, 2005, 20:03:00 poslijepodne »

Dobrodošao u svijet akvaristike. Kaj se tiče pumpe (ak misliš za mjehuriće) imam Tetratec za oba tanka samo za različitu litražu, a pumpa u filterima je original juwel. Što se pak tiće Colisa moje mišljenje je da neće ići zajedno sa skalarima, jer su ti Colise poprilično osjetljive na stres (mimozice), a skalari znaju biti iagresivni. Naime ja sam imala dva para Colisa sa drugim ribicama(ne skalarima), i uginule su. Možda netko ima kakvo drugačije iskustvo, ako ima sigurno će se javiti na ovaj post. Još jednom dobrodošao.

Zagreb/Botinec
 Čudno je kako je malo potrebno da budemo sretni, i još čudnije kako često nam baš to malo nedostaje

Offline pocetnik_gupi

• Novi član
  • *
Pozdrav
« Odgovori #2 u: Srpanj 08, 2005, 20:12:00 poslijepodne »

...

kad ste vec kod filtera .imam pitanje..

bio sam u zoohobbya i prodavac mi je rekao da je dobar nekakav triangle filter with airstone i ja ga kupio..i sad ne znam kako staviti ugljen i vatu(sto prije,unutra..kako???)

ako ko zna o kakvom se filteru radi nek pomaga!!!unaprijed hvala!!!

by:pocetnik:(

Offline malamut

• Punopravni član
  • **
Pozdrav
« Odgovori #3 u: Srpanj 08, 2005, 20:55:00 poslijepodne »

Ma da , za mjehuriće. Tu staru Elite pumpicu ako si stavio na policu ili ormarić sa tankom , tak je zujala da su ribama ispadale ljuske !! Ako si ju zvučno izolirao , onda je pregorila. Sve u svemu - horor.

Hvala Petra na dobrodošlici i savjetu !
Malamut

Offline malamut

• Punopravni član
  • **
Pozdrav
« Odgovori #4 u: Srpanj 08, 2005, 20:57:00 poslijepodne »
Citat: pocetnik_gupi

...

kad ste vec kod filtera .imam pitanje..

bio sam u zoohobbya i prodavac mi je rekao da je dobar nekakav triangle filter with airstone i ja ga kupio..i sad ne znam kako staviti ugljen i vatu(sto prije,unutra..kako???)

ako ko zna o kakvom se filteru radi nek pomaga!!!unaprijed hvala!!!

by:pocetnik:(
Malamut

Offline Max....sz

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
  • Ex. Roštiljator
    • Max Juhasz - Photography
Pozdrav
« Odgovori #5 u: Srpanj 09, 2005, 08:27:00 prijepodne »
Dobrodošao malamut i s nestrpljenjem očekujemo tvoje sličice . Mi smo ti svi ovdje "kibiceri" ... a šta'š kad nemreš ribu maziti il' naučit da ide po novine
Ženski pokret je prava stvar, naročito ako je ritmičan.

Offline malamut

• Punopravni član
  • **
Pozdrav
« Odgovori #6 u: Srpanj 09, 2005, 09:28:00 prijepodne »

Prvo pa muško ! Sada sam skužil da sam na krivoj stranici foruma !!! Ja se raspisal o akvaristici ali o slatkovodnoj.

Ima li šanse preseliti temu u " ostalo- slatkovodno ??
Malamut