Lijepi pozdrav svima !
Ja sam novi u forumu i akvaristici , te se u startu ispričavam za nespretnosti i blesava pitanja. Do sada sam bio samo kak se kaže "kibicer", ali strašno aktivan. Kada sam sjeo za komp , obavezno sam otvarao ovaj forum i uživao. ( Moram reći da mi je bilo žao za ona prepucavanja oko teme onog nesretnog filtera. ) Nešto znanja o akvaristici sam imao od ranije, čak sam i složio nekoliko akvarija ali mislim da sam dosta toga naučio baš od Vas !Eto, i jakonačno nabavio tank ! Stari , rabljeni , ali čitav 175 L. I filter, ispravan ( Magnum 220 ). Sada se bacamna izradu postolja , odnosno ormarića i poklopca sa osvjetljenjem ( negdje na tavanu imam i dva transformatora za neonke ). Nadam se da ću prije godišnjeg napraviti i pozadinu . Usput moram zahvaliti Tomislavu na zaista odličnom članku o izradi stijene ! Od opreme i pribora dosta toga imam : grijače , podlogu , četke , magnete itd. Nedostaje mi pumpica za aerizator i sistem za CO2. U ona davna vremena bile su pumpe ELITE. Kak su te ružile!!! Molim Vas , preporučite mi kojui kakvu da kupim i gdje i koji sistem za CO2.
Sa oformljivanjem akvarija počinjem početkomdevetog mjeseca i to sa kondicioniranjem vode , pasadnjom bilja , tako da će prve ribe zaplivati krajem devetog mjeseca. Još samo pitanje : Da li Kolise Lalije i skalari mogu zajedno ?
Hvala svima ,ŽIVJELI !