Kolovoz 19, 2025, 20:26:30 poslijepodneNajnoviji Član: MMela

Autor Tema: eheim pro 2224 gubi snagu  (Posjeta: 1292 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline c.e.z

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
  • Udomljujem vjeverice
eheim pro 2224 gubi snagu
« u: Siječanj 10, 2011, 19:29:12 poslijepodne »
Pozdrav, imam vanjski filter eheim pro 2224 i do nedavno sam imao samo rijeci hvale za njega ali se sad pojavio problem. Naime.,izgubio je na snazi i protok mu je opao za duplo. Filter sam rastavio i ocistio no medjutim i dalje nista. Isprobao sam ga bez ikakvih filterskih materijala no i dalje nikakvog poboljsanja. Inace filter je u konstantnoj uporabi od Bozica (radi 24/7) tako da mi bas i nije najjasnije sto bi to moglo biti. Molio bih vas da ako imate kakavu ideju ili prijedlog  jer se bojim da mi ne preostaje drugo nego da mu raskopam stator i provjerim namotaje jer po meni nema sto drugo bit... cisto sumnjam da je magnet rotora mogao oslabjeti...

Offline wickerman999

• Član redakcije
  • Trade Count: (+7)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 34
  • Rain can't soak what is not there...
Odg: eheim pro 2224 gubi snagu
« Odgovori #1 u: Siječanj 10, 2011, 19:36:24 poslijepodne »
Jesi očistio i odvodne/dovodne cijevi, možda je u njima problem? Ili u onoj kapici s "rešetkama" koja je na ulaznoj cijevi?
Neki od mojih akvarija:
1 2 3 4 5 6 7 8

Offline sibor

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Siječanj 10, 2011, 20:35:39 poslijepodne »
Jesi očistio i odvodne/dovodne cijevi, možda je u njima problem? Ili u onoj kapici s "rešetkama" koja je na ulaznoj cijevi?
Dobro ti čovjek govori očistiti cijevi.

Offline cigo

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
« Odgovori #3 u: Siječanj 10, 2011, 21:17:01 poslijepodne »
od Božića do sada, to je jako čudno. Meni cijevi isto znaju znatno smanjit protok, ali to tek nakon pola godine i više. Moguće je da su se zaštopale ako je novopostavljeni akvarij, ali treba provjerit.

Ako niti u tome nije problem, pošalji mail na eheim tech support i objasni problem. Odgovorit će ti kroz dan ili dva, pa ćeš znat što dalje.

Offline c.e.z

• Punopravni član
  • Udomljujem vjeverice
« Odgovori #4 u: Siječanj 10, 2011, 22:21:36 poslijepodne »
od Božića do sada, to je jako čudno. Meni cijevi isto znaju znatno smanjit protok, ali to tek nakon pola godine i više. Moguće je da su se zaštopale ako je novopostavljeni akvarij, ali treba provjerit.

Ako niti u tome nije problem, pošalji mail na eheim tech support i objasni problem. Odgovorit će ti kroz dan ili dva, pa ćeš znat što dalje.

naravno da sam provjerio cijevi, nisu bile zastopane, ima sluzi u njima ali su debljine prsta tako da sumnjam da je u tome rijec. hvala na savjetu, budem im poslao mail pa cemo vidjet sto oni kazu pa postam odgovor. inace sam se odlučio za eheim jer sam smatrao da su kvalitetniji...
hvala na odgovorima

Offline guppy world

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb / 095 55 27 695
  • 095/5527 695
« Odgovori #5 u: Siječanj 10, 2011, 23:35:13 poslijepodne »
nažalost posljednjih mjeseci sve češće se pojavljuju ovakve teme vezane uz sve proizvođaće, ne samo eihem i tetru (imam je osobno, brzo padne na pola snage) nego i ostale...
ili netko od naših uvoznika dobija lažnu robu ili je ista u stvari škart koji tvornica prodaje za sitne novce a preprodavači dalje...
što god bilo, činjenica je da su po našim dućanima sve češće filteri sa tom greškom.

(možda statore rade jeftino kinezi pa ih se ugrađuje u postojeće "marke"... iako ustvari njih večina već odavnoima tvornice u prc...public republik china pa mi sve ovo zadnje ima nekog smisla... nažalost po nas kupce.

Offline c.e.z

• Punopravni član
  • Udomljujem vjeverice
« Odgovori #6 u: Siječanj 19, 2011, 13:39:37 poslijepodne »
evo stigao odgovor iz eheima za sve koji se nadju u slicnim problemima:

Thank you very much for your inquiry by email. There may be several reasons for deteriorating filter performance. Most likely, however, it is not caused by a fault in your filter. Our pump systems operate on the principle of the synchronous motor, i.e. the pump wheel turns at 3.000 R/min or stands still in case of overload. Therefore these pumps always run either at full capacity, or not at all.
Deteriorating filter performance is generally caused

1. by dirty filter medium
2. by wrong combination of filter media
3. by the hose installation
4. by dirty hoses or pump chamber.
5. by incorrect start-up.

For optimum, trouble-free running of the filter we recommend the following measures:

1. Clean filter media.

2.
Check combination of filter media layers for the recommended layer filtration
<<page_42.pdf>>

Fill the bottom filter basket with EHFIMECH to such a level that the blue filter pad can be inserted under the handle. Fill the upper filter basket with EHFISUBSTRAT up to just under the rim.

Remove filter media from the media basket and rinse. The pipe opening of each filter basket must be fitted with a rubber socket, which ensures the secure connection between the baskets and to the pump head. After inserting the basket add the white fleece membrane in such a way that the hole is positioned over the pipe opening.

CAUTION: Never insert filter pad under the handle !!! Make sure white filter pad is replaced after each cleaning process !!!
3.
Check hose installation for possible kinks or severe restrictions of diameter.

4.
Clean the complete hose installation at regular intervals with brushes.  Pull the EHEIM Universal Cleaning Brush (no. 4004570 for hose diameter 12/16 mm / 1/2", no. 4006570 for hose diameter 16/22 mm / 3/4") through the suction and pressure hoses as well as the intake pipe and nozzle bar. Clean the pump chamber as well as the cooling and lubricating channels regularly with the EHEIM Cleaning Brush Set 4009550 for 2222 to 2324 and 4009580 for 2026 to 2128 and 2226 to 2328 (see operating instructions: "Care and Maintenance“).

5.
Start up filter by priming (see operating instructions). Never fill the filter container with water before mounting the pump head. During the filling process the water runback (pressure side "OUT") must be positioned above the water surface so that the appliance can vent properly.
I hope that this information is helpful for you.

prosao sam kroz te savjete i proradilo je, ne znam sto je tocno bio uzrok ali sada opet radi kao nov =)