Srpanj 27, 2025, 20:16:29 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Bilje za 12 L  (Posjeta: 981 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline pocetnik_gupi

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Bilje za 12 L
« u: Srpanj 08, 2005, 00:50:00 prijepodne »

daj vi tu iskusni pomozite mi rec kakva je biljka podnosljiva u akvariju od(samo)12litara?????????i jeli uopce podnosljiva u tako malom prostoru i koliko najvise riba stane tu??

unaprijed hvala:)

Offline Crazy-a3

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 44
  • Živim da uživam
Bilje za 12 L
« Odgovori #1 u: Srpanj 08, 2005, 09:02:00 prijepodne »
Citat: pocetnik_gupi

daj vi tu iskusni pomozite mi rec kakva je biljka podnosljiva u akvariju od(samo)12litara?????????i jeli uopce podnosljiva u tako malom prostoru i koliko najvise riba stane tu??

unaprijed hvala:)

Pa gupija ti stane jos bar toliko koliko imas, a posto imas mlade imat ces ih dovoljno kad odrastu, a sto se tice biljke probaj sa cryptocorynom...meni se razmnozavala ko luda pod nocnom svjetiljkom............uf di su ti pocetnicki dani sad
Bolje biti sam, nego sa budalama.
Zagreb/Dubrava

Offline Max....sz

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
  • Ex. Roštiljator
    • Max Juhasz - Photography
Bilje za 12 L
« Odgovori #2 u: Srpanj 08, 2005, 10:33:00 prijepodne »
Ovako, najjednostavnije i najkvalitetnije za 12 litara je da staviš samo rogolist (Ceratophyllum Demersum) koji će ti uz to što je jedan od najboljih žderača štetnih tvari (čak i amonijak troši) koristiti i kao zaklon za mlađ Gupija.

Možeš ga ostaviti da pluta ili ga možeš upiknuti u podlogu, u oba slučaja lijepo izgleda.

S obzirom na malu litražu nemoj stavljati previše dekorativnih elemenata tipa panjića ili nekog većeg kamenja, ipak je to samo 12 litara. Na dno staviš 5-6 duguljastih kamenčića (tipa cigareta) koje namjestiš tak da omogućiš budućim malcima još jedno mjesto za skrivanje osim rogolista.

Najoptimalnija količina Gupija za takav tank ti je 6 kom. u omjeru 2 muška i 4 ženke. To ti govorim iz vlastitog iskustva jer i ja imam jedan mali tank od 12 litara sa nekoliko Gupija.

Ženski pokret je prava stvar, naročito ako je ritmičan.