pozdrav svima... evo ovo je moj akvarijić i molim savjete...
imal sam jedan akvarij koji je trebao biti samo mahovine i paprat, ali nakon 4mjeseca u pogonu zid od mahovine jedva da se nešto razvio, a nutra je bio par scarlet badisa koji se nije zelio razmnozavati najvjerojatnije zbog nedostatka vegetacije. I još na kraju su me napale cijanobakterije koje sam unistil skupa s korisnim bakterijama (eritromicinom)...
onda sam otisel u shoping i nadogradil rasvjetu sa 11w na 2x23w, dodal na dno humus (kad mi je ph iz slavine 8.4), i malo zivog tla, gore na to jedan sloj sodra iz drugog akvarija koji je zacikliran i gore soil (ne znam kak se zove, ali isto snizava ph i tvrdocu). Vratil sam nutra nesto mahovine i stavil par pelcera iz velikog akvarija: polysperma, zelena cabomba, eleocharis parvula, downoi i HM, i jos puno mjesta je ostavljeno prazno za ostalo bilje. Nisam bil u mogucnosti da cekam da se zaciklira jer koze i badisi nisu imali de biti pa sam ih drugi dan moral vratiti u akvarij... srecom nije bilo nikakvih smrti zasad, ali dok sam prebacivao muzjaka badisa vidio sam da mu je trbuh napuhnut ( nadam se da nije trbusna vodenica..., ali za svaki slucaj je odvojen, dodana je veca doza vitamina i malo soli, nazalost nemam doma antibiotika za ribe).
ribe hranim artemiom, a sljedeci tjedan dolazi daphnia i slatkovodna artemia za koje se trenutno kultivira zelena voda...
u roku dva dana sam uočil da se od nekud pojavil fissidens na drvetu ( i mini i fontanus, prije sam ih imal, ali bacil jer su propali)
znam da je akvarij premali za puno vrsti biljki, ali mislim da moram to sam provjeriti... i zelio bih da bude dosta crvenkastog sitnolisnog grmolikog bilja...
gnojenje mikroelementima po EI sistemu....
Napravil sam diy co2 na difuzor i sve to zasad tak ide... drop checker dolazi iz Azije...
temperatura 24C
planirana fauna:
par scarlet badisa s 5 Celestichthysa margaritatusa i 4 otića
cherry koze i jedne bi dodal
ako zelite slikice, stavim ih cim najdem kabla za fotic