Srpanj 18, 2025, 13:28:56 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Sulfur pearls aqua medic?  (Posjeta: 1540 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline nemanjask

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 47
Sulfur pearls aqua medic?
« u: Siječanj 07, 2011, 19:32:55 poslijepodne »
Da li je netko imao iskustva sa ovim perlicama? Idu u filter ali podizu nivo kiselosti koliko sam razumio? Sluze za uklanjanje nitrata, valda..... :roll:

Offline cimbi

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: sveta nedelja
Odg: Sulfur pearls aqua medic?
« Odgovori #1 u: Siječanj 07, 2011, 21:03:16 poslijepodne »
ne u filter ,stavljaju se u reaktor sa ćim manjim protokom ,to se koristi u slanim vodama ili da se ispravim koristilo se.za slatkovodni
 mislim da niko nije sa tim experimentiral.

Offline mbogdan

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
    • Diskusari
« Odgovori #2 u: Siječanj 07, 2011, 21:04:36 poslijepodne »
to se vise koristi u morskoj akvaristici,probaj tamo!

Offline mbogdan

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
    • Diskusari
« Odgovori #3 u: Siječanj 07, 2011, 21:07:32 poslijepodne »
ne u filter ,stavljaju se u reaktor sa ćim manjim protokom ,to se koristi u slanim vodama ili da se ispravim koristilo se.za slatkovodni
 mislim da niko nije sa tim experimentiral.

Unutar reaktora je veliki protok dok ulaz i izlaz vode iz reaktora je vrlo polagan no3 se razgradjuje i ostaje slobodan kisik i dusik kao plin izlazi,tako da to radi na tom principu,koliko sam upucen,ali svakako najbolji odgovor ces dobiti od drustva iz morske akvaristike :up:

Offline frankovicf

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #4 u: Siječanj 08, 2011, 22:59:22 poslijepodne »
Vrhunska stvar samo treba paziti da protok bude cca 9 L/h jer ukoliko jeprotok prejak nema efekta,a ako je preslab onda možete dobiti miris amonijaka kao što su trula jaja to znači da je ogromna populacija bakterija riknula i da zagađuje vodu.

U konačnici momentalno najači skidač nitrata,koristi se u javnim akvarijima sa velikom populacijom životinja gdje je puno organskog otpada.
Meni je fantastično odrađivao posao sa diskusima i nitrati su ako želiš bez problem na nuli i to može sa 60 NO3-skinuti za 12 sati,nakon što reaktor starta 48 sati prije.
Isprobano Sulphur je strašan medij za nitrobakterijsku populaciju. :up:

Offline nemanjask

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #5 u: Siječanj 09, 2011, 07:57:35 prijepodne »
Hvala puno na informacijama, izgleda da sam se presao povodom tih perli, nemam reaktor pa cu morati da ih zamjenim za nesto, mislio sam da idu u vanjski filter. Hvala u svakom slucaju

Offline cimbi

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: sveta nedelja
« Odgovori #6 u: Siječanj 09, 2011, 08:17:17 prijepodne »
pa napravi ga sam ,ako nemaš inspiracije napiši na google  diy sulphur reactor i možda nekaj složiš

Offline frankovicf

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #7 u: Siječanj 09, 2011, 13:37:37 poslijepodne »
Hvala puno na informacijama, izgleda da sam se presao povodom tih perli, nemam reaktor pa cu morati da ih zamjenim za nesto, mislio sam da idu u vanjski filter. Hvala u svakom slucaju

Bez brige radit će on i u vanjskom samo neće biti 100% kapaciteta,možda nekih 30-40%,a to je za slatki i više nego dovoljno,inače rok trajanja je dok ne nestane :up:

Offline blue

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
« Odgovori #8 u: Siječanj 09, 2011, 14:10:39 poslijepodne »
Sulfur pearls i slični sulfurni nitrat odstranjivaci su dugo na sceni ali nisu bas najbolje rijesenje. Prvo i najopasnije stvaraju hidrogen sulfid, to je jak smrad/miris koji se osjeti kada ne radi kako treba, hidrogen sulfid je vrlo toksican plin, toksican i smrtonosan za ljude u vecim količinama. U globalu sulfur reactori non stop proizvode sulfate sto im je mana.

Trebaju mali protok i sto je najgore trebaju i nitrate, kada nema nitrata počnu proizvoditi hidrogen sulfid.

Ruše alkalnost vode i samim time i pH. Vrlo su opasni kada nestane struje posto u tom slucaju vrlo brzo pocnu proizvoditi hidrogen sulfid , ako je nestanak struje od par sati, proizvede se velika količina hidrogen sulfida i ponovno dode struja te filter izbaci u akvarij hidrogen sulfid tada je u vecini slucajeva akvarij i sve unutra tu tu pa pa a kuću/stan će trebati luftati danima da se odstrani miris hidrogen sulfida (miris kanalicaije/septičkih jama) .

Iako su dobri za skidanje nitrata zbog velikih problema koji mogu nastati njihovom upotrebom u globalu se jako malo koriste u akvaristici, prerizicno