Nadam se da ti se napokon sreća sa filterima okrenula na bolje. 
Izvestavaj o Edenu.
Hvala

Evo dole,mislim da nije na odmet

eden - savjet:
ukloni tanku prozirnu cijevčicu koja ide prema otvoru za grijač/regulator dovoda zraka - do impelera.
Također kad ga puniš, i kad je na plohi gdje i akvarij - otvori taj okrugli poklopac i vidjeti ćeš da nedostaje bar 1 cm vode - kroz taj otvor uli vode do ruba plastike i zatvori poklopac.Time ako si sve dobro uradio - nema više zraka u filteru a na impeler ide samo voda i radi jako jako tiho.
a pitanje kisika u vodi se riješi spray barom koji je u kompletu - usmjeriš mlazeve uz samu površinu i to ti mreškanje površine bolje ubaci kisik u vodu nego ona cjevčica prema impeleru.
Pokusat cu maknut tu cjevcicu za zrak,imam tako i u vecem akvariju okrenut dotok da malo mreska povrsinu,mozda i malo previse zbog co2...al ono kisika nikad dosta.
Od tud i ovaj mali akvarij,cim manje kemije i odrzavanja....malo sam izabrao krivo bilje za low light i sad... bi tema lako otisla u drugome smjeru.....

Na plohi je kao i akvarij,odmah iza njega tj. stao je u 10cm prostora od akvarija do ploce,to mu je bio isto jedan od pluseva:

Evo mali review:
+ kompaktan,malih dimenzija i lako ga je smjestit
+ puno prostora za filter materijal
+ cini se kvalitetna izrada,plastika
+ dobro opremljen i usis/ispuh se mogu postavit na dosta nacina,spraybar,koljena...
+ pipci se dobro ljepe
+ mekane cijevi
- primjetio sam da je zbog toga sta je uzak samo 9cm malo nestabilan,vuku ga cijevi...meni to nije problem jer nema kamo
- smjestaj filter materijala,naime voda dolazi prvo do keramickih plocica i tek tada izlazi kroz spuzvu(nije to valjda ugljen posto je crna?) van...ja sam to rijesio da sam iznad keramickih plocica pustio malo prostora i stavio spuzvu...nisam slikao
- potrosnja struje,mozda zvuci bezveze jer trosi samo 5W al toliko trosi i Eheim Ecco pro 200
+/- cijena,meni nije zao novca jer mi je takav filter trebao al nekome mozda vise pase dodat jos nesto novca pa uzet neki veci karnister filter
+/- protok,za moj 20l akvarij protok je idealan a nekome tko bi ga koristio za veci akvarij(jer ima potencijala) moze bit preslab
+/- konstrukcija,moglo je i jednostavnije sa spojevima kod koljena,al to je sad vec za trazenje dlake u jaju....nebitno
+/- buka,nije glasan al nije ni necujan,mogao bi ga usporedit sa Eheim ecco pro 200 filterom...

Mozda ce modernator htjet raspolovit temu jer je ovo sad vec tema o Eden 501 filteru.