Nikako na zelenu granu sa akvarijem i stalno radim pocetnicke greske.
Stalno nesto mjenjam,presadjujem....sad sam reko dosta i ne diram akvarij do daljnjega.
Sve je bilo u redu dok nisam izvadio tepih od HC Cube,ogroman panj i dosta bilja,tada je sve poslo po zlu....od zelene vode,do zelene tockaste,stagniranja bilja....
Akvarij je 54l,rasvjeta 2x24w t5 i 15w t8...t8 se pali u 11.30 do 21.30 a u tom peridu t5 rade 6h(13.30-19.30).
Podloga je zemlja(florabela) a na njoj Seachem flourite black sand.
CO2 iz boce,1-2 mjehurica u sekundi preko atomizera na izlaz filtera.
Akvarij je star nekih 3-4 mj.,sa time da sam stalno nesto mjenjao.
Voda je cini mi se dosta mekana,nemam testova jos.
Filter Eheim Ecco pro 200,vodu mjenjam 1x tjedno nesto manje od polovice....
Bilje:
Helanthium tenellum 4x - raste dosta brzo,zelena tockasta
Alternanthera reineckii '' roseafolia'' 4x - sporo
Elocharis parvula recimo saka bilja - jako sporo
Limnophila aromatica 5x - solidno ali se staro lisce savija prema dole,zelena tockasta
Blyxa japonica 3x - stagnira,lisce se savija prema dole,zelena tockasta,lisce se topi
Cyperus helferi 9x - raste pomalo,zelena tockasta,neko lisce pocelo zutit
Anubias - malo smedje alge
Mahovina - ok
Eriocaulon cinereum 2x - raste solidno,pusta izdanke nove,nema algi...
Pistia stratiotes 10-15x
To je vise manje to.
Zelena tockasta pomalo dobiva bitku i ima je sad vec i po podlozi.
Problem je sta neznam odredit koliko da dodajem gnojiva.
Imam Sachem Flourish + NPK + Fe,dodajem ga jednom tjedno po dozama na uputstvima al mi se cini da je to premalo zbog ovih simptoma koje imam....pogotovo tockasta i dodavanje fosfata.
Neznam ni sta je uzrok da se blyxa i staro lisce aromaticae savija prema dole?!
Zelenu vodu sam rijesio Tetra algorem-om al mi se cini da je voda jos uvijek mutna,mozda se zbog trulog bilja nakotilo nekih bakterija.....drugacije je nek zelena voda....
Od riba imam 5 pandi,5 CRS,5 RCS,2 khulija,2 mala ancistrusa,nesto svrdlastih puzeva....zbog njih i ne gnojim puno jer nisam siguran koliko treba pa da ih ne pobijem il nesto....
Pliz help,cini mi se da akvarij ide prema