To sve naraste i preraste i tokom vremena nabaviš još ono pa ovo i onda bi i još malo onog... pa ribe ...pa dvije i eto. Mali jesu divni ali pohlepa čini čuda.
a čuj... ja na to gledam nekak ovak: SVA morska bića su predivna, ali ne mogu ih imati SVE, zar ne? negdje MORAM podvući crtu i staviti točku...
mislim da je i inače u životu jako bitno znati se veseliti malim stvarima... evo, i sam veliš da si "prvu kseniju gledao ko da imaš najdragocjeniji i najrjeđi koralj na svijetu"... i što se dogodilo? počeo si ju uzimati for granted... ali gle, s vremenom ćeš SVE početi uzimati for granted, pa će ti i istinski najdragocjeniji i narjeđi koralj na svijetu postati dosadan... pa ćeš htjeti još i još i onda još malo... i do kad tako? do koliko litara? do kojih cifri?
znaš kamo to vodi? u oglasnik... prodajem 400 litara mora jer prelazim na veći... prodajem 600 litara mora jer mi se više neda... prodajem 1000 litara mora jer sam brate bankrotirao...
a ksenije? ksenije su PREDIVNE, predivne!! apeliram na sve vas: prošetajte sad do svog tanka i pogledajte taj
dosadni korov, dobro proučite lelujave ružičaste stabljike i nježne pulsirajuće zvjezdice pa se zapitajte: da nisu tako česte i da ne rastu tako brzo, bi li vam bila dosadna? ha?
u mom malenom morencu živi četrdesetak vrsta koralja i čini mi se da je ksenija među njima još i ponajljepše bićence...