0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.
Ja bi taj lcd podigao za 1m i stavio tu 180X80X80
Vidim da svima dimenzije upadaju u oko. Dužina od 2m treba biti da mi "popuni" zid (kao na slici) E, sad, visina i širina su malo problem zato što moram paziti na volumen/težinu gotovog akvarija. Stan je na katu i na dijelu gdje je boravak je armirana betonska deka debljine 10-12cm (bez nosivih poprečnih zidova), površine nekih 30-ak m2 (5x6m) Zbog same nosivosti deke ograničen sam sa ukupnom težinom. Novi aq sa vodom teži 482kg + 50-ak kg pijeska + 50-ak kg kamenja + 50-ak kg ostalih glupostacija = 632kg/1m2. Daleko od toga da je ne bi imao 200x50x50 akvarij, ali mi je jedan projektant rekao da bolje da ne idem na takvu težinu radi svoje sigurnosti
ako dodas 50kg pijeska, volumen vode se smanjiako dodas kamenje..opet manje vodebilo sto dodas..opet manje vode..
Citat: ChILd_ReBoRn - Siječanj 16, 2011, 13:15:28 poslijepodneako dodas 50kg pijeska, volumen vode se smanjiako dodas kamenje..opet manje vodebilo sto dodas..opet manje vode..volumen vode se smanji ali težina akvarija se poveća. osim ako ne dodaješ stiropor btw ja bih izbacio dio garniture i zamijenio mjesta akvarija i TV-a.
Da ne otvaram novu temu, akvarij 80*40*35, 112l, 6mm, juwel duolux + hagen glomat, dakle tri lampe, eheim 2222, stalak od iverala. Koliko bi to cijenili?