frka a ?...
============
Količina gnojiva koja ti treba je proporcijonalna sa količinom svjetla, CO2, bogatstvom podloge i brojem riba
Od svega toga možeš pretjerati:
- sa CO2 ---> bez večih poslijedica
- sa količinom riba ---> tad moraš smanjiti gnojenje
- sa Količinom svijetla ----> tad moraš povečati CO2 i gnojivo
- sa pre bogatom podlogom ---> tad smanjuješ gnojivo ili povečavaš izmjene vode
Nakon nekog vremena će se desiti da če ti ostati podloga sa dovoljnom količinom svih elemenata osim P kojeg je biljka potrošila.
Znači, dobiješ dizbalans koj će dovesti do pojave alga ili nekog drugog problema ukoliko ne dodaš istrošeni element preko vodenog stupa ili nekako drukčije.
...još ako pojačaš svijetlo u tom slučaju (istrošene podloge), dizbalans če biti sve veči sa sve manje vremena za reagirati. (što se ja mislim kod tebe desilo).
- Dok si imao slabije svijetlo, nedostatak X elementa se koliko toliko uspijevao kompenzirati preko riblje hrane i gnojenjem vodenog stupa, ali sada (sa više svijetla) je to došlo do izražaja.
Na tebi je sada vidjeti na biljkama o kojem se elementu radi i intervenirati nekako, a tek onda možeš pojačati svijetlo,
U hidrokulturi se taj sistem (pretjerano povečanje svjetla) često koristi da bi se pronašla slaba karika u gnojivu koja je u normalnim uvjetima teško vidljiva.
(Ovo ja mislim da ne vrijedi ako koristiš EI metodu)
dok je bilo slabije svijetlo ona je trošila male količine gnojiva u odnosu na sadašnju situaciju di si joj dao idealnu količinu svjetla pa je odjednom počela sisat ko luda...
itd...
Cheers