Srpanj 20, 2025, 23:37:28 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: mali problemi sa algama...  (Posjeta: 702 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Che*

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
mali problemi sa algama...
« u: Prosinac 30, 2010, 15:10:12 poslijepodne »
Procitao sam sto se procitati moglo...pa da priupitam sad..

Akvarij je 60l, radi vec godinu dana.bio je jako zabiljen ali mi se pojavila crna alga i ona zelena koncasta na svemu i moram sam svu mahovinu baciti i jos pokoju biljku... stavio sam novu mahovinu, manualno pocistio sto je bilo moguce vise  i sad mi se ponovno ponavlja crna, zelene vise nema..

Stavljam makro i mikro elemente, co2 ide sa paljenjem svjetla,i ne znam gdje vise grijesim.

Crna alga mi se konstantno pojavljuje, do te mjere da nastaju mali grmici po pijesku ...  (jucer sam ih uspjesno sve usisao)

Uz nju, po staklu mi se pojavljuje ona zelena tockasta, ALI cudan problem, naspram prije , jako se tesko skida, moram preci sa magnetom po 10-15 puta da bi se skinula sa mjesta gdje se pojavi.

Molim savjet.

Kaj da radim, povecam, smanjim...   postalo je frustrirajuce...

Offline Che*

• Punopravni član
Odg: mali problemi sa algama...
« Odgovori #1 u: Prosinac 30, 2010, 18:13:37 poslijepodne »
...kupio sam algojeda upravo.. pa da vidimo :)

Offline Kwan

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
« Odgovori #2 u: Prosinac 30, 2010, 18:23:47 poslijepodne »
jesi stogod mijenjao nedavno? nacin gnojenja, kolicinu co2?mozda su i lampe oslabile?

bas me zanima oce li ti se zelena koncasta vratiti,meni je isto krenula na mahovini to sam odmah van izvadio, al sad muku mucim sa njom na ostalom bilju,
zasad se smanjuje,ali morat cu tepih rasturit i novi radit :(

Offline Che*

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Prosinac 30, 2010, 19:34:48 poslijepodne »
zelena koncasta se smanjila...od kad sam izvadio mahovinu ima je mozda 1% od prijasnjeg stanja i stagnira... tu i tam ju izvadim ak vidim da je ima..

A ova crna.. pokusat cu sa sijamcem, mozda ju on rijesi.. Kod sijamca mi je najveci problem, bar prije, sto bi mi jeo mahovinu kad ne bi bilo algi...

I nazalost imao sam nestabilnih perioda, nisam koristio co2 tjhedan dana, ventil mi je zujao ....pa nisam koristio makro elemente 2 tjedna jer mi je nestalo...  sve je to uzrokovalo ovo sad.

i nadam se da ce sve nestati jer sam ponovno sve ustabilio i to traje vec mjesec dana.

Offline ibanezfrelon

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
    • ART IMAGE
« Odgovori #4 u: Prosinac 30, 2010, 19:57:19 poslijepodne »
Citat:
I nazalost imao sam nestabilnih perioda, nisam koristio co2 tjhedan dana, ventil mi je zujao ....pa nisam koristio makro elemente 2 tjedna jer mi je nestalo.
Treba izbjegavat ovakve stvari jer ako se bilje naglo limitira co2 to ne može bit dobro ;)
Pokušaj održavat co2 i gnojenje konstantno i stabilno pa nebi trebalo bit problema.