Danas sam bio u kupovini lampi i naravno da su stvari krenule po zlu..
Imao sam plan kupiti dvije sylvania aquastar i dvije coralstar. Po prirodi sam nestrpljiv pa je tako bilo i danas...
Dućan je zatvoren par dana zbog inventure.. Tako sam se uputio do jednog drugog dućana i naravno našao sasvim druge lampe od planiranih, dakle kupio sam: ati aquablue plus, ati actinic i arcadia marine white 14000kelvina..
Kada sam te tri lampe na montirao u rasvjetu i ostavio jednu haqos plavu spektar svjetla je bio skroz rozi i to mi se nije svidjelo, pa sam odlučio otići do dućana i zamijeniti ati actinic za neku tamnije plavu lampu, nešto tipa sylvania coralstar.
Nisu imali nista slično te sam odabrao lampu Hagen marine glo.
Dakle trenutno u rasvjeti imam: ati aquablue plus, arcadia marine white 14000 kelvina, hagen marine glo i haqosplavu lampu.
Boja akvarija mi sada odgovara, svjetlo je zaista jako, ali me zanima vaše mišljenje, dali bi bilo bolje da umjesto haqos lampe stavim jednu sylvania coralstar? A druga opcija je da u rasvjetu stavim dvije sylvania coralstar, ati aquablue plus i arcadia marine white 14000 kelvina. Kao sto rekoh u akvariju imam samo mekane koralje i anemonu koja gubi bojicu..