Kolovoz 02, 2025, 17:53:55 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Hranjenje i briga za pomladak multića  (Posjeta: 823 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline maliperica

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Hranjenje i briga za pomladak multića
« u: Prosinac 21, 2010, 22:06:51 poslijepodne »
Pozdrav svima,

Novi sam na forumu, kolega sa foruma sa nick-om Cigo me uvukao u akvaristiku (poklonivši mi 60L krasan akvarij) i od nekog odavde (isprike kaj nis neznam) nabavio par multića za početak.. Poprilični sam početnik u akvaristici, no uz njegove savjete, ovaj newbie-guide tu sa foruma, i nekih stranih foruma koje sam zguglo poprilicno sam se poceo dobro snalaziti u tim vodama. Isprike na uvodu, sada slijedi pitanje.
Dakle, do sada sam mislio da sam dobio (u kućicama), jednog dominantnog mužjaka, ženkicu, adolescenta jednog i jednog-dva mala. Ali danas kad sam pogledao u akvarij, vidim pomladaka brdo (tipa 20tak jaaako malih multića). Trebao bih savjet u vezi sa hranjenjem. Citao sam na vanjskim forumima, oni tamo spominju da se pomladak odma pocinje hraniti necim sta se zove brine shrimp , a tek nakon 2 tjedna prijeći na normalnu hranu. Nisam procitao da treba jos neki posebni zahvat raditi za male..

Bio bih zahvalan da mi netko iskusniji pomogne.

Pozdrav,

Petar

Offline igor8

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
  • Malawi mbuna
Odg: Hranjenje i briga za pomladak multića
« Odgovori #1 u: Prosinac 21, 2010, 22:13:17 poslijepodne »
Koliko sam shvatio brine te čime hranit malce...
Ja imam multiće i hranim ovako! Sak energy granule za najmanje ribe (1cm-2,5 cm) i imam baby prah za malce! Iako više taj baby neću kupavat! jednostavno kupi hranu (proteinsku) u listićima, sam doma usitni i time ih hrani! A hranim tako da uspipam prvo granule i odma nakon toga taj prah ili to što sam usitniš! A i da ne hraniš sitnom hranom ostali bi zivi i sve 5 samo bi malo sporije rasli! Od gladi ne bi uginuli!

Offline Zeleni

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
Odg: Hranjenje i briga za pomladak multića
« Odgovori #2 u: Prosinac 21, 2010, 23:09:22 poslijepodne »
niš se ne brini, hrani ih kao i do sada, pošto su starci uglavnom oko kučica a malci u kučicama, oni pokupe ono što starcima ispadne iz usta :)
Mislim da je najbolje da ih hraniš sa listićima, jer se oni odlome na sitne komade kad ove veće jedu pa onda te male komade pojedu malci...