Srpanj 08, 2025, 23:48:26 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: CB brzo i kratko  (Posjeta: 765 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ChILd_ReBoRn

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
    • http://www.akvaristika.tk
CB brzo i kratko
« u: Prosinac 21, 2010, 20:07:23 poslijepodne »
nemogu vjerovati.. pocela je i meni... zasad sramezljivo na listovima hygrophille koja je najblize svjetlu. stanje nije alarmantno.. ali tu je. prije sam rezao zarazen dio i bacao.. sad nema svrhe.. da roknem odmah eritro i gotovo?

i jos jedna malo glupa stvar.. doziranje se gleda na kolicinu vode...kako da pobogu znam koliko vode ima u 240l tanku sa sljunkom, panjem i sl?odokativno?
biljka biljci siše supstrat
(Koprivnica)

Offline Puffy

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 30
  • univ. bacc. biol.
Odg: CB brzo i kratko
« Odgovori #1 u: Prosinac 21, 2010, 20:13:36 poslijepodne »
Da, odokativno. Samo nikako ne puno manje od tvoje slobodne procjene,  jer ako bude premalo antibiotika u vodi, cijanobakterija može postati imuna na njega. Dakle, malo jaču dozu :D Neće ribicama biti ništa, provjereno 2 puta.

Evo jednog odličnog recepta (smileyzg) u riješavanju cijanobakterije. 100% pali, a naročito će biti učinkovit u tvome akvariju u kojemu cijanobakterija još nije poludjela :D

1. dan - mehaničko odstranjivanje čim više ljige i dodavanje 2.5mg/l eritromicina (ja sam rastapao u deci akvarijske vode i dodao to izlijal u akvarij), isključiti protein skimmer (ako ga imaš), dio filter materijala spremiti na sigurno (sačuvati dobre bakterije - iako, iskreno, to nisam napravio...)
2. dan - 2.5mg/l
3. dan - pojačati filtraciju (mehaničku, dodatna stream pumpa), ako imaš skimmer, uključi ga da pokupi čim više te krepane gadosti
4. dan - usisati čim više krepane gadosti, nakon pola sata/sat dodati 2.5mg/l eritromicina
5. dan - ispiranje filter materijala
6. dan - ispiranje filter materijala   (ukoliko dođe do porasta amonijaka do kritične vrijednosti izvršiti izmjenu dijela vode - meni se ovo nije dogodilo, Bogu hvala)
7. dan - ispiranje filter materijala
8. dan - izmjena 30%vode, dodavanje 1mg/l eritromicina
FILIP (Valpovo)

Offline ChILd_ReBoRn

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Prosinac 21, 2010, 20:16:20 poslijepodne »
tnx..
(Koprivnica)

Offline ChILd_ReBoRn

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Prosinac 21, 2010, 20:58:40 poslijepodne »
evo.. ubacio 1,1/2 tableta... pa sta bude...koti mi se CB.. crna cupava... sve me hebe a nemam vremena za nista... uzas.. idem naruciti easy carbo
(Koprivnica)