Kolovoz 14, 2025, 14:10:54 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: clip on rasvjeta  (Posjeta: 4269 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Kwan

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
clip on rasvjeta
« u: Prosinac 20, 2010, 12:24:46 poslijepodne »
Pozdrav, imam mali akvarij 15L
skemijal bi neki nano od njega, samo bilje
dimenzije su mu 35x18x23
pitanje je ima li kod nas zgodnih clip on lampi za to? vidjeh nešto u viliju ali nisam obračal paznju, mislim danas malo prozujati pa vidjeti kak to izgleda, možda netko zna di ima jos toga?ili nekaj sa ebay-a?

nekaj tipa ovoga:
http://cgi.ebay.com/AQUA-Japan-Mini-Aquarium-Clamp-Clip-18W-Light-AJ18-/180592082114?pt=UK_Pet_Supplies_Fish&hash=item2a0c207cc2

Offline cicovspu

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
  • CiCo
Odg: clip on rasvjeta
« Odgovori #1 u: Prosinac 20, 2010, 12:48:07 poslijepodne »
ima u viliu hangon rasvjete... cijena od nekih 160kn na više... jeftinije varijante možeš potražiti u Zoo Repiću u West gate-u ili buzinu... ili DIY napravi ;)
Zaprešić / Vukovar / Križevci
Trigon190
Cayman 60

Offline Kwan

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Prosinac 20, 2010, 13:42:08 poslijepodne »
ma diy mi se ne isplati jel uvijek kad sam radim, izvodim kerefeke neke,
 moguće da cu do westgate-a ovaj tjedan , pa u repić vidit ima li i kak izgleda

tnx

Offline enigma1986

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Prosinac 20, 2010, 13:43:39 poslijepodne »
dimenzije su mu 35x18x23
pitanje je ima li kod nas zgodnih clip on lampi za to? vidjeh nešto u viliju ali nisam obračal paznju, mislim danas malo prozujati pa vidjeti kak to izgleda, možda netko zna di ima jos toga?ili nekaj sa ebay-a?

nekaj tipa ovoga:
http://cgi.ebay.com/AQUA-Japan-Mini-Aquarium-Clamp-Clip-18W-Light-AJ18-/180592082114?pt=UK_Pet_Supplies_Fish&hash=item2a0c207cc2
  ma ne s+isplati ti se kupovat   naprvai sam imas po forumu diy lampi ja imam nano i koristim onu veliku stolbu lampu zglobnu nesto ka ova prva s live strane na linku

http://www.harta.hr/_Upload/LargeImages/402558.jpg     istavis stednu zarulju  6500k   i imas dlicnu rasvjetu ako ti i bude jaka zarulja il slaba zahvaljujucu zglobovima je mozes regulirat jer mozed podignit koliko hoces i spustit.a TEZ stedne mos kupit za 20kn

Offline Zorz

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
« Odgovori #4 u: Prosinac 20, 2010, 14:12:43 poslijepodne »
dimenzije su mu 35x18x23

nekaj tipa ovoga:
  ma ne s+isplati ti se kupovat   naprvai sam imas po forumu diy lampi ja imam nano i koristim onu veliku stolbu lampu zglobnu nesto ka ova prva s live strane na linku

http://www.harta.hr/_Upload/LargeImages/402558.jpg     istavis stednu zarulju  6500k   i imas dlicnu rasvjetu ako ti i bude jaka zarulja il slaba zahvaljujucu zglobovima je mozes regulirat jer mozed podignit koliko hoces i spustit.a TEZ stedne mos kupit za 20kn

Takvu stolnu lampu koristim ja na jednom akvariju. platio 25 kn na akciji u Gramatu + štedna TEŽ 20 kn... Super opcija, jeftino, a svrsishodno...

Offline Kwan

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Prosinac 20, 2010, 14:25:26 poslijepodne »
ovo sa običnom stolnom je odlicna ideja  :klap:
srećom moram grad prevalit zbog nabavke jos nekih  poklona, pa ću pogledati i stolne lampe
hvala na idejama :)

Offline enigma1986

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Prosinac 20, 2010, 15:40:14 poslijepodne »
np samo pitaj i najbolja ti je sta se moze na rub stola zavidat znas na sta mislim :D

Offline Kwan

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Prosinac 20, 2010, 20:10:06 poslijepodne »
eh da, prosao bauhaus,pevec,kiku i zoo villi :)
da rezimiram, stolne lampe obične su mi dosta velke bar onaj kran koji drzi lampu to mi ne pase, one manje koje kakve lijepe su skupe ko sam vrag,
a one neke izmedju su pak cijene kao i ova u zoo villiju od wave-a nekakva solaris - ta je zgodna, ima stednu zarulju sa dvije cijevi jedna cijev svijetli ko groluxica a druga ko aquastar, jedino sto mi se to cini nekak kratko tj bila bi po sredini, neznam kolko bi u kuteve upadalo svijetlo sama zarulja rezervna je 115kn dok je komplet lampa sa zaruljom 185
zarulja je na obicno grlo cini mi se e14?!

nakon mog obilaska mislim da cu se odluciti za ovu sa ebay-a, ima mi duzinu, clip on je, estetski mi se to nekako uklapa a financijski je najpovoljnije od viđenog.
iako kako je ludnica sad na granicama sa tim paketima necu jos narucivati, tak da ako nadjem jos alternativu hitim fotku  ;)

Offline igor8

• Punopravni član
  • Malawi mbuna
« Odgovori #8 u: Prosinac 20, 2010, 20:17:53 poslijepodne »
za tih 15 litara ne troši nikakve pare, nego štedi za veći akvarij, a taj ti kasnije bude sluzio za uzgoj puzeva ili karantena! doći ceš na to prije ili kasnije :D :D :D jednostavno stavi iznad njega stolnu lampicu koju koristiš prilikom učenja i to je to! a ako baš očeš imaš malih neonkica, zaštićene od vode i pare u pevecu-za 40kn! ja kupio nedavno i odlične su! samo je ušarafiš u nešto! da se to lijepo srediti!

Offline enigma1986

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Prosinac 20, 2010, 20:25:05 poslijepodne »
samo da te male neonkice mu ne navuku algice jer nevirujem da su 6500k

Offline igor8

• Punopravni član
  • Malawi mbuna
« Odgovori #10 u: Prosinac 20, 2010, 20:27:26 poslijepodne »
neonke su 8 i (ili) 13 w ako se ne varam! koliko ja znam to neće navuć alge...

Offline Kwan

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Prosinac 20, 2010, 23:28:02 poslijepodne »
ovo mi je treći akvarij u kuci
imam 200litri
imam 84 litre
ovaj 15 je karantenski, al mi se dopadaju nano akvariji općenito te bi prenamjenio  :D i slozio nesto bez poklopca,da nesto granja van strsi, mozda koji list anubije takodjer,
imam aquaclear 50 hang-on filter viska,grijač koji u 15 litri drzi 27 konstantno fali mi samo zgodna lampa koja bi mi to lijepo osvijetlila
mozda mi je ovaj filter malo prejak al to je to sto imam
buduci da sam picajzla i da volim da je sve pic pic stavil bi neku zgodnu lampu da to sve ukupno stvori lijepi dojam i da mi stilski pase u uređenje prostorije gdje će stajati  ;)
al da nedam 500 kuna za grlo na štapu sam zato kaj se sjaji na rubovima, nedam!

inace dok se natipkavamo slozio sam si diy ali to je daleko nedovoljna rasvjeta za bilje, nekakva neonka koja je osvjetljavala reklamu, nesto tipa pozadinske rasvjete lcd ekrana

Offline igor8

• Punopravni član
  • Malawi mbuna
« Odgovori #12 u: Prosinac 20, 2010, 23:34:54 poslijepodne »
aha...ja sam bio u takvoj situaciji prije 2 tjedna...imam 3 akvarija i mrijesni za koji sam trebao rasvjetu...riješio sam to ovako...ja sam htio da bude zatvoren zbog hlapljenja...

https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=52788.0

stilski meni je odlično, ekonomično također...

na tvom mjestu dalo bi se sloziti od drva takoder odličan nosač za neonsku cijev, ali tako da usmjeriš svo svjetlo prema dolje, a to se da sloziti kombinacijom drvenog nosača i reflektirajuće folije! a ako ti se da trošit para...uvijek ima dobrih stvari!

Offline Kwan

• Punopravni član
« Odgovori #13 u: Prosinac 21, 2010, 00:20:12 prijepodne »
vidjeh tu temu prije i super je poklopac,međutim ja i dalje ne zelim pokrivati akvarij, a i mislim da češćim dodavanjem vode budem dodavao i ponešto minerala bilju
 ja imam nesto ostataka forexa mogao bih njega skrojiti pa polijepiti,neznam zakacio sam se na lampu sa ebay-a   :-[

Offline igor8

• Punopravni član
  • Malawi mbuna
« Odgovori #14 u: Prosinac 21, 2010, 00:50:32 prijepodne »
vidjeh tu temu prije i super je poklopac,međutim ja i dalje ne zelim pokrivati akvarij, a i mislim da češćim dodavanjem vode budem dodavao i ponešto minerala bilju
 ja imam nesto ostataka forexa mogao bih njega skrojiti pa polijepiti,neznam zakacio sam se na lampu sa ebay-a   :-[
kod multića sam radio sličan samo sam stavio kraće dimenzije poklopca od dimenzija akvarija, tako da poklopac pomičem po staklu (slozio sam utore u poklopcu u koje sjedne staklo i klizi) lijevo desno, po 5 cm mi je lufta sa svake strane, odnosno 10 cm lufta ako ga pomaknem do kraja na bilo koju stranu! tu nadoljevam vodu koja namjerno hlapi, takoder i hranim, poklopac skidam jednom u 3 tjedna kad mjenjam vodu u cistim staklo. a ako ti se svida i nije ti skupa uzmi je i gotovo!

Offline enigma1986

• Punopravni član
« Odgovori #15 u: Prosinac 21, 2010, 14:15:59 poslijepodne »
neonke su 8 i (ili) 13 w ako se ne varam! koliko ja znam to neće navuć alge...
   pa mislim da je vazan spektar tj boja svjetlosti    (K)

Offline Kwan

• Punopravni član
« Odgovori #16 u: Siječanj 05, 2011, 23:37:59 poslijepodne »
vrag mi neda mira, igor8 me "nagovorio" na diy  :D

i tak razmisljajuci sta i kako, a vidim ima interesiranih kako led radi, a imam zelju i sam isprobati led varijantu, naletio sam na zanimljive gu10 zarulje u chipoteci
pa sad me zanima vase misljenje jel meni djeluju idealno za tako mali akvarij
mislim si uzeti dvije i nekako ih objesiti da vise nad akvarijem, nesto tipa kako znaju imat dvije lampe nad biljarskim stolovima  :)
a zarulje su ovakve:

opis:
jačina svjetla : 10.000mcd
60 komada 3mm LE dioda
kut svjetla : 60 stupnjeva
promjer 50mm
životni vijek : 100.000h
temperatura boje : 6500K
potrošnja energije : 2,5W

CIJENA    71.30 kn
ide na 220V

Offline igor8

• Punopravni član
  • Malawi mbuna
« Odgovori #17 u: Siječanj 06, 2011, 00:24:13 prijepodne »
Gdje ima toga za kupiti? Daj neku slikicu aq s tom rasvjetom...baš me zanima kako izgleda!

Offline dante

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #18 u: Siječanj 06, 2011, 09:20:10 prijepodne »
A čuj, ja ipak mislim da je ono u Viliju najbolja varijanta. Super svijetle i stvarno lijepo i efektno izgledaju. Imam doma dvije od 18W i iako se cijena na prvi pogled čini možda malo visoka nikad mi niti jednog trenutka nije bilo žao što sam ih kupio. Ove iz Repića nit kak izgledaju, a i kvaliteta je dosta upitna. Meni je riknula za 2 mj. DIY varijante kad se sve zbroji znaju cijenom izać približno kupovnima, ako ne i više i pitanje je kako će to na kraju izgledat i funkcionirat. Tako da iskustveno mogu ustvrdit da je za male akvarije Wave Solaris definitivno najbolji izbor. Ili ako je do cijene, kupit onu na kvačicu za 25kn i stavit štednu žarulju.

Offline Kwan

• Punopravni član
« Odgovori #19 u: Siječanj 06, 2011, 11:23:18 prijepodne »
Gdje ima toga za kupiti? Daj neku slikicu aq s tom rasvjetom...baš me zanima kako izgleda!

vidjeh u chipoteci,ima na njihovoj stranici jos par izvedbi (sa manje dioda)
nisam jos slozio ali kemijam u odabiru i samom izgledu rasvjete, zanimalo me sto vi svi mislite,dal da probam ili ne i oce li bilje pod time rasti

A čuj, ja ipak mislim da je ono u Viliju najbolja varijanta. Super svijetle i stvarno lijepo i efektno izgledaju. Imam doma dvije od 18W i iako se cijena na prvi pogled čini možda malo visoka nikad mi niti jednog trenutka nije bilo žao što sam ih kupio. Ove iz Repića nit kak izgledaju, a i kvaliteta je dosta upitna. Meni je riknula za 2 mj. DIY varijante kad se sve zbroji znaju cijenom izać približno kupovnima, ako ne i više i pitanje je kako će to na kraju izgledat i funkcionirat. Tako da iskustveno mogu ustvrdit da je za male akvarije Wave Solaris definitivno najbolji izbor. Ili ako je do cijene, kupit onu na kvačicu za 25kn i stavit štednu žarulju.

da to si i ja mislim da je najbolje i najisplativije,
i dobro je pitanje kako ce to na kraju izgledati i funkcionirati,ali ako krenem na diy,potrudit cu se  :up:

Offline ZliBrka

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #20 u: Siječanj 06, 2011, 12:45:28 poslijepodne »
Ako se ipak odlucis naruciti rasvetu evo ti nesto za proucavanje

- 90kn (samo treba cekati da stigne, oko 40 dana).
"Dišemo slobodno jedino kad nas s drugima povezuje zajednički cilj koji nadilazi naše JA."  Zemlja Ljudi