Lipanj 08, 2025, 11:01:05 prijepodneNajnoviji Član: mikxon

Autor Tema: Novi nano morski  (Posjeta: 2260 vremena)

0 Članova i 6 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Dentex

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 30
Novi nano morski
« u: Prosinac 19, 2010, 21:34:31 poslijepodne »
U slatkovodni sam se vec uhodo, i sad me sve vise privlace morski akvariji :)
Ima skoro dva tjedna da "visim" na morskom djelu foruma, sto vise gledam i citam to me vise privlaci :) Mislio sam napravit akvarij od 30-50l, al imam par pitanja. Unutra bi drzao mekane koralje. Skimer na pocetku nebi imao, mozda bi ga poslje dodao ako bi ubacio koju ribicu. Koje ribice uopce mogu ic u tu litrazu, ribe nisam bas previse istrazivao jer smatram da ima vremena dok dodje prva ribica :)
Filtracija bi bila hang-on. Jel treba protocna pumpa? Jel bi Atman HF-0300 bio ok? I Atman pumpa AT-301 kao protocna, ili to nemoze posluzit u tu svrhu? Koju bi mi sol preporucili?

To bi bilo sve sta me trenutno zanima, hvala onima koji dogovore  :zagrljaj: ak se sjetim jos neceg pitam  :P
Ne volim januar, ni bele zimske vragove u svakom snegu vidim iste tragove, tragove malih stopa kako polako odlaze..

Offline delbi

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Pula
  • vecio mona
    • http://www.posronja.eu
pula
Too Old to Rock 'n' Roll: Too Young to Die

Offline Renta

• Moderator
  • Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Only true wisdom is in knowing you know nothing
Odg: Novi nano morski
« Odgovori #2 u: Prosinac 20, 2010, 14:28:53 poslijepodne »

Molim da početnička pitanja postavljate u ovu temu;

https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=50399.0

Offline RHEM

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #3 u: Prosinac 20, 2010, 17:44:55 poslijepodne »
Mislim da "početnici" odustaju od daljneg pisanja zbog "jezikove juhe" :(

Offline Teehee(R)

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
  • Sesvete/Zg
« Odgovori #4 u: Prosinac 20, 2010, 18:17:19 poslijepodne »
Ima skoro dva tjedna da "visim" na morskom djelu foruma, sto vise gledam i citam to me vise privlaci :) Mislio sam napravit akvarij od 30-50l, al imam par pitanja. Unutra bi drzao mekane koralje. Skimer na pocetku nebi imao, mozda bi ga poslje dodao ako bi ubacio koju ribicu. Koje ribice uopce mogu ic u tu litrazu, ribe nisam bas previse istrazivao jer smatram da ima vremena dok dodje prva ribica :)
Filtracija bi bila hang-on. Jel treba protocna pumpa? Jel bi Atman HF-0300 bio ok? I Atman pumpa AT-301 kao protocna, ili to nemoze posluzit u tu svrhu? Koju bi mi sol preporucili?

To bi bilo sve sta me trenutno zanima, hvala onima koji dogovore  :zagrljaj: ak se sjetim jos neceg pitam  :P

Ako ides na 30-50, onda preporucam barem 50..imat ces vise mjesta.
Ne treba ti skimmer, ovaj hang on je ok - dodaj unutra aktivni ugljen i rowaphos, i ne trebas skimmer.
Naravno, ne smijes to natrpati zivotinjama...a ako bas zelis ubaciti nesto u 50 litara, onda mogu dva nemica, ili dva banghai cardinala, ili nesto manje od njih - nekog gobya ili blennya (pogledaj malo na elegancereef sto se nudi). Ili mozes dodati koju jadransku kozicu ili stenopus hispidusa ili lysmata amboinensis, tako nesto..

Mislim da bi trebala nesto jaca pumpa od AT-301, ili stavis dvije takve.
Za sol ti je svejedno, imas dobre soli na croreef, al i ona iz Vilija je ok.

Preporucam da pogledas sto je napravila "maslachak" u Vasi morski akvariji i ako napravis slicno kao i ona, neces fulati.
DIY35  More120  Juwel54  LowLight112
Get out and fly!

Offline Dentex

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Prosinac 20, 2010, 20:27:59 poslijepodne »

Ako ides na 30-50, onda preporucam barem 50..imat ces vise mjesta.
Ne treba ti skimmer, ovaj hang on je ok - dodaj unutra aktivni ugljen i rowaphos, i ne trebas skimmer.
Naravno, ne smijes to natrpati zivotinjama...a ako bas zelis ubaciti nesto u 50 litara, onda mogu dva nemica, ili dva banghai cardinala, ili nesto manje od njih - nekog gobya ili blennya (pogledaj malo na elegancereef sto se nudi). Ili mozes dodati koju jadransku kozicu ili stenopus hispidusa ili lysmata amboinensis, tako nesto..

Mislim da bi trebala nesto jaca pumpa od AT-301, ili stavis dvije takve.
Za sol ti je svejedno, imas dobre soli na croreef, al i ona iz Vilija je ok.

Preporucam da pogledas sto je napravila "maslachak" u Vasi morski akvariji i ako napravis slicno kao i ona, neces fulati.

E to je pravi odgovor  :)
Vidio sam taj akvarij, zapravio vidio sam sve nano  ;)
Ne volim januar, ni bele zimske vragove u svakom snegu vidim iste tragove, tragove malih stopa kako polako odlaze..

Offline Renta

• Moderator
  • Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Only true wisdom is in knowing you know nothing
« Odgovori #6 u: Prosinac 20, 2010, 21:20:46 poslijepodne »
Mislim da "početnici" odustaju od daljneg pisanja zbog "jezikove juhe" :(

Kakve jezikove juhe, o čemu pišeš?!?  Korisnik je kao početnik upućen da svoje pitanje postavi u zalijepljenoj temi "Helpdesk - pomoć početnicima" koja je i otvorena baš za ovakve upite. Na ovaj način otvaranjem svaki puta nove teme za pojedinačni upit stvara se nepregledna hrpa tema što je nepotrebno.

Dakle, ovakva pitanja u Helpdesk. ;)

Offline Teehee(R)

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
  • Sesvete/Zg
« Odgovori #7 u: Prosinac 20, 2010, 23:03:04 poslijepodne »
E da, jos dodatak: pokusaj nabaviti dobar LR iz necijeg akvarija, bas kako je Maslachak napravila, proci ces jeftinije nego da ga kupujes u ducanu, i bolje nego da ga sam ozivljavas u tako malo vode...i onda polako, i to mora ići.

Renta, daj obrisi offtopic. :up:
DIY35  More120  Juwel54  LowLight112
Get out and fly!

Offline Dentex

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Prosinac 28, 2010, 18:30:59 poslijepodne »
http://cgi.ebay.com/11W-6700K-Silver-Aquarium-Silver-Clamp-Clip-Lamp-MT311-/180428249647?pt=UK_Pet_Supplies_Fish&hash=item2a025c9a2f#ht_3468wt_1008
Kaj mislite o ovoj lampi? Jel bi takve dvije šljakale na 30-50 litara? :) Samo je pitanje kaj kad rikne žarulja  -?

Offline Baja

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
« Odgovori #9 u: Prosinac 28, 2010, 22:28:51 poslijepodne »
Ako ne možeš kod nas kupiti rezervnu lampu nemoj ni naručivati je će ti ova vrlo vjerovatno doći slomljena. :punch: