ribe su fenomenalne, kupila sam 14 komada, nakon aukcije ovo proljeće ostalo je 10 komada koje u startu nisam planirala zadržati ali mi se nije žurilo jer bilu su u 130 litara i dok su bili bebe bilo je sve ok..
u zadnje vrijeme su se počeli malo fajtati što je možda i normalno bez obzira na veličinu akvarija, ali ionako sam ih planirala zadržati 3-4 pa je tako 6 komada otputovalo u slavonski brod prošli tjedan
moja 4 su ostala u 130 litara sa nekoliko otića i ancistrusa..akvarij je još u radu nabacala sam postojeće bilje da se oni osjećaju sigurno...naknadno ide malo sređivanje...avo slike....
a 2. slika je akvarij kako je ranije izgledao...malo drugačija džungla
sa njima je u akvariju brdo rc kozica, stavila sam u početku par komada i kroz par mjeseci ih je bilo nebrojeno puno..pripisujem to prehrani baziranoj na smrznutim crvima...
obzirom na baš te crve filtracija su bila 2 filtera, ehem hang on 2003 mislim sa dodatnom spužvom na usisu te fluval 2 i kvaliteta vode je bila super...
što se tiče slane vode, oni su isključivo slatkovodna ribica kao što i pišu na ovoj stranici
http://www.dwarfpuffers.com/ Keep in mind that Dwarf Puffers are 100% freshwater fish! They can tolerate small increases in salinity but are at optimum health in pure freshwater.
inače divni su....kao mali svemirci, neobično plivanje poput helikoptera i oči koje se okreću svako na svoju stranu..