Ovo mi se jos nikad nije dogodilo i nadam se da nece meni a i drugima, da je bilo malo gore nego kaj je odustao bih od akvarija na neko vrijeme.
dan 1
Jucer oko 16h fino nestalo struje, rekoh nije to nista opet kod nas kablovi otisli znajuci stanje Elektre i ostalog odrzavanja. 17h primjecujem da prvi susjed ima struju, zovem druge susjede svi imaju struju, a u k....vjerovatno koji osigurac pregorio.
Provjeravam osigurace i cim vise idem kraju s provjerom vidim da su osiguraci ok, probirštift svjetli ko Božicne lampice na svakom osiguracu, to nije. Sad me vec pomalo panika hvata, kud ici provjeravat a u kuci sve bolje zima. 18h izlazim van s majstorom provjeravamo sve zivo i mrtvo i nikako ustanovit kvar. 20h zovemo prijatelja iz Elektre nek dođe ako moze on kaj pogledat i izmjerit hebiga ipak on ima aparate koje ja nemam, mozete pogodit drekec smo obavili, glavno da smo ispitivali do 23h svud kud smo stigli. do 24h smo svi zakljucili kad smo se vec smrzli ko p..... da ne mozemo nista dok ne stigne sutra Elektra i obavi dodatna mjerenja od razvodne kutije do stupa.
Gledam akvarije, umacem prst u vodu jos je ok, termometri pokazuju 21C, al hebem ti di je jos jutro a zima pritisce da to nije normalno a nista kaj je tu je do jutra nema pomoci kud puklo da puklo.
2. dan
Budim se cirka oko 7h, prvo pa prst u akvarije.........bbbbbbbrrrrrrrrrrrrr izvadio prst ko da me struja stepla, provjeravam temperaturu pokazuje hebenih 10C, gledam ribe mrdaju al jedva. Najvise me zabrinjava mali mrijesni od 10L s Nanusima, kak je najmanji tak se najbrze i hladi. 8h dolazi ekipa, uzurbano vade aparaturu mjere rekoh to ce bit brzo gotovo, al pogađate opet drekec, 9h ovi odlaze jer oni samo mjere da vide di je kvar, ajd fala bogu ustanovili da je kod stupa. dolazi radnicka ekipa al nista od kopanja i popravka jer treba pricekat da stigne bager. pitam kad bi otprilike mogao doci kazu oni na drugom kraju grada je i nece stici prije jedan sat

, a nista zovem decke unutra na jeger i kobasice da ne cekamo vani iako ni unutra nije bilo nekaj toplije al bar ne puse.
11h normalno i bager je kasnio cijeli sat al barem je krenulo s radovima, dosli do kabla koji je fino smrdio vec na 5 metara od rupe kad se netko priblizi, fino se kabel napio vode jer ide po zemlji kad su radnici vodovoda prije 2 godine sanirali hidrant koji je auto odvalio pa je s vremenom doslo do spoja kod kabla. 13h stize ekipa s opremom koja popravlja kvar, bilo nas je najmanje 12 oko te rupe a samo dvojica u rupi rade

. 15h sve gotovo al od nekud opet slini voda u jamu, vjerovatno opet od hidranta jer normalno kak kod nas to ide nije vodovod napravil kak treba, zvat ce ih Elektra da sutra ponovno poprave kvar dok je sve otkopano, al barem sam dobio struju. kaze stricek ajd trk u kucu popalit sve aparate da se vidi jel kaj izgorilo jer mi je struja s normalnih 220 skocila na 380 pa da se vidi jel nekaj riknulo da popisu. trcim po kuci ko manijak palim sve akvarije, skrinje, ajd da upalim i hebeni plamenik da se pocne grijat cijela kuca kad ono opet drekec, riknuop plamenik opet nista od grijanja kuce al ajd ima struje pa prvi put u zivotu palim klimu i postavljam ju da grije.
16h provjeravam akvarije da vidim kaj mrtvo kaj zivo i evo sljedeceg stanja:
Mali mrijesni s nanusima 45 malaca mrtvo a bas su fino krenuli
nano s kozicama: 10 red crystal shrimp na leđima + 6 komada yellow shrimp
250l s tropheusima za sad bez zrtava bumo vidjeli kroz mjesec dana kakvo bu stanje od tog hladnog stresa
330 biljni - koliko vidim 5 sterbaia je otislo pa pa i nekih 6 pandi
prvi put mi doslo na pamet da imam obicne zlatne ribe kojima ne bi bilo nista, i jos jedna stvar ne imat manji akvarij od 50L za mrijest
iako mi zao riba glavno da meni ni mojima nije se nista dogodilo a ovo ce se nekako opet popunit s vremenom