Lipanj 29, 2025, 14:29:56 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Pozdrav svima  (Posjeta: 1685 vremena)

0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline NikolaRosea

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 39
Pozdrav svima
« u: Prosinac 12, 2010, 17:13:18 poslijepodne »
Znaci nov sam u cijeloj prici, uzeo sam Grammostolu Roseu, imam ju vec godinu dana, jedanput mi se presvukla, hranim ju phobos crvicima svakih 5 do 10 dana, imam ju terariju 30x20x22 dimenzija. Zakljucujem da se dobro brinem o njoj, te da je u dobrom stanju posto nije agresivna, slobodno se penje i plazi po rukama. I na kraju svega primam sugestije o jos boljem zbrinjavanju svoga pauka.
Quentin Tarantino

Offline Manc12

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
Odg: Pozdrav svima
« Odgovori #1 u: Prosinac 12, 2010, 17:23:09 poslijepodne »
Znaci nov sam u cijeloj prici, uzeo sam Grammostolu Roseu, imam ju vec godinu dana, jedanput mi se presvukla, hranim ju phobos crvicima svakih 5 do 10 dana, imam ju terariju 30x20x22 dimenzija. Zakljucujem da se dobro brinem o njoj, te da je u dobrom stanju posto nije agresivna, slobodno se penje i plazi po rukama. I na kraju svega primam sugestije o jos boljem zbrinjavanju svoga pauka.

evo, tarantulu nemoj hendlat ( stavljat ju na ruku ) to je velik stres za nju.

tarantula nie zivotinja ko pas ,on se samo gledaju  :)

Offline NikolaRosea

• Novi član
  • *
« Odgovori #2 u: Prosinac 12, 2010, 17:29:30 poslijepodne »
...hvala na savjetu, al sam citao na wikipediji o njima i opcenito o paucima da su hladnokrvne zivotnje te da im pase toplina, ja samo stavim ruku u terarij i ona solo dode...  :zagrljaj:
Quentin Tarantino

Offline Manc12

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Prosinac 12, 2010, 18:33:23 poslijepodne »
...hvala na savjetu, al sam citao na wikipediji o njima i opcenito o paucima da su hladnokrvne zivotnje te da im pase toplina, ja samo stavim ruku u terarij i ona solo dode...  :zagrljaj:
nije to dobro. to ti je velik stres za tarantulu  :)

Offline KLOKI95

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 30
« Odgovori #4 u: Prosinac 12, 2010, 18:47:56 poslijepodne »
Ja mojoj tarantuli ne bih tako davao ruku :D

Koliko je velika tvoja rosea? Kazes imas je godinu dana a presvukla se samo jednom,to me malo buni,ako je samo jednom mora da je velika?
Ako je velika preporucio bih ti da predjes na neku bolju hranu kao sto su zohari ( lateralisi,dubije itd ) jer smara kada crv pobegne u treset,a i nema borbe..Ovako joj das jednu dubiju pa bude malo zesce :)

Offline NikolaRosea

• Novi član
  • *
« Odgovori #5 u: Prosinac 12, 2010, 19:03:49 poslijepodne »
...ma da, ja sam ju dobil dost veliku, kad je ispruzena ima cca 15cm, od vrha do dna, pa da, i ja sam se malo bojal u pocetku jer me upozoravala na ugriz, al nakon nekog vremena je samo prestala i pocela solo na ruku dolazit, dobil sam ju od frenda koji je zatvoril ducan sa tim egzoticnim zivotinjama, jos ih mu je par ostalo, a ja bio zagrijan i ugrabio je, sad imam u planu uzet jos par komada, i iskoristit velki prostor u sobi sta imam...  :)
Quentin Tarantino

Offline KLOKI95

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Prosinac 12, 2010, 20:48:20 poslijepodne »
...ma da, ja sam ju dobil dost veliku, kad je ispruzena ima cca 15cm, od vrha do dna, pa da, i ja sam se malo bojal u pocetku jer me upozoravala na ugriz, al nakon nekog vremena je samo prestala i pocela solo na ruku dolazit, dobil sam ju od frenda koji je zatvoril ducan sa tim egzoticnim zivotinjama, jos ih mu je par ostalo, a ja bio zagrijan i ugrabio je, sad imam u planu uzet jos par komada, i iskoristit velki prostor u sobi sta imam...  :)
Lepo,lepo,ali to sto ona dolazi na ruku,ne znam,jako mi je cudno,jos nisam cuo za tako nesto. Mozes da nabacis koju sliku ako imas,da je upoznamo? :)

Offline NikolaRosea

• Novi član
  • *
« Odgovori #7 u: Prosinac 12, 2010, 21:12:54 poslijepodne »
...znas kaj cu ti rec, ja sam ti svaki dan nekih tri cetri tjedna stavljo mu ruku nutra dok sam nije poceo kuzit da mu je nekaj na mrezi svaki dan, pa je pocel dolazit valjda u znatizelji a posto je ruka topla mu je pasalo, a opet mu je prevelik zalogaj da bi ju smatrao zalogajem!?!- neznam stvarno kak je uspostavljen kontak al je uspostavljen i frendici smo... stavio bi vrlo rado slike al forum ne dozvoljava slike vece od 270 kb, a ko za vraga su sve vece od 500 kb koje sam ga slikao, al bum probo nekaj skemijat...
Quentin Tarantino

Offline NikolaRosea

• Novi član
  • *
« Odgovori #8 u: Prosinac 12, 2010, 21:21:31 poslijepodne »
Eto uspio nesto, upoznajte moju Legendicu!  :klap:
Quentin Tarantino

Offline KLOKI95

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Prosinac 12, 2010, 21:22:36 poslijepodne »
Super,lepa je :)

Offline Manc12

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Prosinac 12, 2010, 22:14:41 poslijepodne »
odlicna je   :)

daj neku sliku terarij stavi  -?

Offline NikolaRosea

• Novi član
  • *
« Odgovori #11 u: Prosinac 12, 2010, 23:51:50 poslijepodne »
evo ga dimenzija je tih koje pisu na pocetku posta, al brijem da cu ga u veci  stavit... :D
Quentin Tarantino

Offline Manc12

• Punopravni član
« Odgovori #12 u: Prosinac 13, 2010, 00:18:09 prijepodne »
ovako.sve je okej. samo , ja mislim da to nije dobar treset za tarantule. terarij mozes slozit velicine 30x30x30 , sasvim dovoljno za nju :)

Offline Leo

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #13 u: Prosinac 13, 2010, 00:58:09 prijepodne »
Sto se tice treseta stavi joj kokosov ili obicni 100% treset koji nema pesticida.
Tarantulama kao sto je G.Rose netreba tolika visina pa to treba povisiti sa tresetom, zbog mogucnosti pada sa stakla i ozljede prilikom pada.
Visina od treseta do vrha terarija stavi odprilike da bude njene velicine.
Osobno svoju drzim u terariju 30cm visine i 15cm joj je dubok treset tako da moze kopati.
I da dobrodoso na forum  ;)
Ako imas kakvih pitanja sam reci  ;)

Offline NikolaRosea

• Novi član
  • *
« Odgovori #14 u: Prosinac 13, 2010, 01:49:17 prijepodne »
....hvala na pomoci, i savjetima, neznam ako si primjetio, ali upravo kokos sam i stavio, znaci pogodio sam podlogu, odlicno! :) -ovak ja sam svoju dobil dost veliku i vec mi se jednom presvukla, navodno ima dvije godine, zadnjih 7 mj je kod mene, kad ce opet presvlacenje, i tak nekaj opcenito kaj si naucio uz svoju?? :)
Quentin Tarantino

Offline njub

• Punopravni član
« Odgovori #15 u: Prosinac 13, 2010, 04:19:58 prijepodne »
....hvala na pomoci, i savjetima, neznam ako si primjetio, ali upravo kokos sam i stavio, znaci pogodio sam podlogu, odlicno! :) -ovak ja sam svoju dobil dost veliku i vec mi se jednom presvukla, navodno ima dvije godine, zadnjih 7 mj je kod mene, kad ce opet presvlacenje, i tak nekaj opcenito kaj si naucio uz svoju?? :)

mislim da bi trebala biti malo starija ako je 15 cm...

Offline KLOKI95

• Punopravni član
« Odgovori #16 u: Prosinac 13, 2010, 07:03:04 prijepodne »
Tacnije kokosov cips :) To planiram i ja da stavim,samo u mesavini sa tresetom,nekako mi lepse izgleda kad ima svega

Offline NikolaRosea

• Novi član
  • *
« Odgovori #17 u: Prosinac 13, 2010, 13:34:50 poslijepodne »
....pa da i meni ovak odlicno zgleda, da a za starost nisam 100% siguran jer mi je poklonjaena pa ono, a velim ti da mi se samo jednom presvukla, i u zadnje vrjeme mi nece bas jest...
Quentin Tarantino

Offline Leo

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #18 u: Prosinac 13, 2010, 19:46:53 poslijepodne »
To ti je uobicajeno kod njih,
moja je znala ne jesti po 13-14mjeseci.
Odrasli pauci se uglavnom presvlace jedanput u dve godine, bar je tako sa mojima odprilike.
A na treset sam mislio onaj sitni ka ozemlja  ;)
Moja je odrasla i ima oko 16cm ali opet zavisi sve od jedinke do jedinke.
Ako te jos sta zanima za G.Rose sam pitaj jer ju imam vec 13godina i puno sam naucio od nje  ;)

Offline NikolaRosea

• Novi član
  • *
« Odgovori #19 u: Prosinac 13, 2010, 20:23:04 poslijepodne »
Odrasli pauci se uglavnom presvlace jedanput u dve godine, bar je tako sa mojima odprilike.
Ako te jos sta zanima za G.Rose sam pitaj jer ju imam vec 13godina i puno sam naucio od nje  ;)

....Onda dobro, hvala ti, a daj mi reci kaj ti nece bas na ruke, evo ja se danas igro sa svojom i sve joj se cini zanimljivim i sve istrazuje....  :)
Quentin Tarantino

Offline KLOKI95

• Punopravni član
« Odgovori #20 u: Prosinac 13, 2010, 20:42:40 poslijepodne »

....Onda dobro, hvala ti, a daj mi reci kaj ti nece bas na ruke, evo ja se danas igro sa svojom i sve joj se cini zanimljivim i sve istrazuje....  :)
Imam samo jedan savet da ti dam,a to je da je ne diras vise..Tebi se cini da je njoj to zanimljivo,ali veruj mi,nije..