Lipanj 26, 2025, 22:35:16 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Par pitanja-Holotele incei.  (Posjeta: 1681 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Daniman123

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Par pitanja-Holotele incei.
« u: Prosinac 12, 2010, 10:59:39 prijepodne »
Pozdrav forumašima :)
Za koji dan/tjedan stiže holotele incei. pauk...
Terarij je gotov, oko 40x25...
Drveni... Unutra namjeravam staviti več navedenu holotelu...
Eh sada
-kakvo uređenje joj treba, mogu to po želji, ili joj ipak trebam zadovoljit neke uvijete?
-koja vlaga treba biti? Koja temp.? Što ako mi se slučajno naglo spusti temperatura/vlaga?
-mogu li ga držati na sobnoj temperaturi? (Sobna je oko 20-30c)
-mogu li staviti običnu zemlju kao podlogu (onu za cvijeće), nekako izgleda naj prirodnije?
-trebam li staviti vodu u terarij?

Offline Raw001

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 30
Odg: Par pitanja-Holotele incei.
« Odgovori #1 u: Prosinac 12, 2010, 11:05:00 prijepodne »
Eh sada
-kakvo uređenje joj treba, mogu to po želji, ili joj ipak trebam zadovoljit neke uvijete?
-koja vlaga treba biti? Koja temp.? Što ako mi se slučajno naglo spusti temperatura/vlaga?
-mogu li staviti običnu zemlju kao podlogu (onu za cvijeće), nekako izgleda naj prirodnije?
Pozz
Terarij ti je velik, u njemu možeš držati 2-3 inceia, ako su ti mali inceii kad ih dobiješ drži ih u nekoj manjoj posudi
temperatura ti je dobra
možeš staviti običnu zemlju AL NESMIJE BITI TRETIRANA NIKAKVIM PESTICIDIMA
trebaš staviti u neku malu posudu vode, ja pustim da se mojima malo prelije okolo posudice s vodom  ;)

Offline Daniman123

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Prosinac 12, 2010, 11:08:41 prijepodne »
Eh sada
Pozz
Terarij ti je velik, u njemu možeš držati 2-3 inceia, ako su ti mali inceii kad ih dobiješ drži ih u nekoj manjoj posudi
temperatura ti je dobra
možeš staviti običnu zemlju AL NESMIJE BITI TRETIRANA NIKAKVIM PESTICIDIMA
trebaš staviti u neku malu posudu vode, ja pustim da se mojima malo prelije okolo posudice s vodom  ;)
Biti će 3-4cm... Ma nije tak velik, budem dodao malo uređenja, pa bude postao tjesniji :)
Koliko koštaju hygrometri?

Offline birdeater

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
« Odgovori #3 u: Prosinac 12, 2010, 11:12:07 prijepodne »
Mislim čovječe svak će ti ovdje pomoć pa i ja ( ali ne u ovom postu )!! Žašto ti npr. kada nabavljaš neku  T zašto jednostavno ne otvoris  :google:!! U njega upišeš ime tarantule i ono ti izbaci skoro pa sve, od temperature, u kakvom terariju ih držati do toga šta jedu i svega ostaloga! Za ono šta ne nađeš tamo dođeš i upitaš nas!! To ti je samo savjet nemoj misliti da ja tebe nesto korim ili govorim da krivo radiš!!  :up:
Glupi ljudi su dobri ljudi.
Djeca vole dobre ljude.
Vole li vaš vaša djeca?

Offline Daniman123

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Prosinac 12, 2010, 11:32:13 prijepodne »
Mislim čovječe svak će ti ovdje pomoć pa i ja ( ali ne u ovom postu )!! Žašto ti npr. kada nabavljaš neku  T zašto jednostavno ne otvoris  :google:!! U njega upišeš ime tarantule i ono ti izbaci skoro pa sve, od temperature, u kakvom terariju ih držati do toga šta jedu i svega ostaloga! Za ono šta ne nađeš tamo dođeš i upitaš nas!! To ti je samo savjet nemoj misliti da ja tebe nesto korim ili govorim da krivo radiš!!  :up:
Naravno da sam otvorio, ali nisam našao puno toga o holotelama... Čak ni na engleskom nema...
http://www.google.hr/search?hl=hr&source=hp&q=holotele+incei&aq=f&aqi=g1&aql=&oq=&gs_rfai=
Pročitao sam crotarantula, sve što ima sam isprintao, ali nisam našao ništa striktno za holotele incei, govore opčenito o tarantulama... Nigdje nisam našao o holotelama :)

Offline acidorange

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
« Odgovori #5 u: Prosinac 12, 2010, 16:26:04 poslijepodne »
Naravno da sam otvorio, ali nisam našao puno toga o holotelama... Čak ni na engleskom nema...
http://www.google.hr/search?hl=hr&source=hp&q=holotele+incei&aq=f&aqi=g1&aql=&oq=&gs_rfai=
Pročitao sam crotarantula, sve što ima sam isprintao, ali nisam našao ništa striktno za holotele incei, govore opčenito o tarantulama... Nigdje nisam našao o holotelama :)

Poslala sam ti link  ;)

Za uredjenje terarija nigdje nemas konkretne upute, jer to svako radi kako zna i umije. Najvaznije je da, ako je tarantula arborealna, treba vislji terarij, dok ako je terestrijalna, nizi i siri. Za maksimalnu velicinu terarija obicno se gleda maksimalni raspon paukovih nogu - terarij po dijagonali treba biti velicine 3 maksimalna raspona paukovih nogu. Kao podlogu mozes stavljati zemlju za cvijece, ali moras paziti da ne bude kemijski tretirana. Mozda je najbolje koristiti kokosov treset jer ako se dosta vlazi, pretpostavljam da je manja sansa za stvaranje plijesni nego kada se stavi zemlja za cvijece.

Offline Raw001

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 30
« Odgovori #6 u: Prosinac 13, 2010, 11:10:33 prijepodne »
da si pravilno upisao sve bi ti izbacilo
http://www.google.hr/search?hl=hr&q=holothele+incei&btnG=Tra%C5%BEi&aq=f&aqi=g2&aql=&oq=&gs_rfai=
nije holotele nego holothele