Ej Filip, dakle ja uvijek cijele godine drzim parove zajedno. Eventualno mjenjam muzjake po terarijima ali UVIJEK su mi zivotinje zajedno. Drzim ih u relativno o velikim terarijima: 1) 120x60x80cm u kojem drzim 1.2, 2) 100x70x90cm u kojem drzim 1.1 i ostali manji parovi ili solo muzjaci su u posebnim manjim terarijima. Ali kao sto rekoh zivotinje su mi uvijek zajedno u terarijima i NE odvajam muzjake od zenki. Tako radim oduvijek i nikada nisam imao problema niti s parenjem niti s hranjenjem. Naravno kod hranjenja pazim a posto su mi terariji veliki to najcesce nije problem. Ako se i desi da su mi chondri preblizu jedan drugog prilikom hranjenja onda ih samo malo pospricam (na sto se oni malo skuliraju) prije nego im stavim misa ili malog strakora pod nos. Nisam cuo da netko odvaja chondre za vrijeme hranjenja?! Ne vidim potrebu za tim..
Sto se tice temperature, s obzirom da imam posebne prostorije za zmije, kod mene se temperatura prirodno snizuje po zimi tj raste po ljeti. Preko ljeta mi je u toploj prostoriji (gdje drzim Chondre i druge tropske zmije) po danu oko 30C po noci 25-26C a po zimi po danu oko 28-29C po noci oko 22-24C. Od kada imam Chondre je tako i nikad nikakvih problema, a i sam znas da ih uzgajam od 2006. svake godine tako da za mene ovo funkcionira. Ne kazem da je to zakon i da ljudi trebaju tako drzat Chondre ali za mene ovakav nacin fukncionira. Takoder uzmi u obzir da sam ja svoje chondre (maticne) nabavio jos 2003. kao bebe tako da su se navikli na taj nacin drzanja. Neki ljudi ih drze toplije, hrane vise, spricaju vise i to je isto ok ako im to funkcionira. Ja svoje odrasle hranim jednom mjesecno, spricam jednom tjedno i zimi im pada temeperatura na 22C po noci, i kod mene i mojih chondra to fukncionira..