Svibanj 05, 2025, 18:47:50 poslijepodneNajnoviji Član: Mgrgic6

Autor Tema: Kozice i eritromicin  (Posjeta: 1081 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Puffy

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 30
  • univ. bacc. biol.
Kozice i eritromicin
« u: Prosinac 05, 2010, 14:11:01 poslijepodne »
Imam akvarij od nepunih 5l (tema: https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=52579.msg565566#msg565566 ) i primjećujem da se pojavljuje cijanobakterija. Nije još ništa alarmantno, ali sam svjestan da je u akvariju ima.
Zanima me, smeta li eritromicin kozicama ili  ga slobodno mogu dozirati po receptu 2.5mg/l (=12.5mg) ?

Ima li tko iskustva?
Usput, ako netko ima 1 kapsulu viška, neka mi se javi na PP.
Bio bih mu jako zahvalan  :zagrljaj: :)

FILIP (Valpovo)

Offline Puffy

• Punopravni član
  • univ. bacc. biol.
Odg: Kozice i eritromicin
« Odgovori #1 u: Prosinac 06, 2010, 11:17:48 prijepodne »
Huhuuuuuu, baš nitko ništa? :(
FILIP (Valpovo)

Offline smileyzg

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
« Odgovori #2 u: Prosinac 06, 2010, 11:51:26 prijepodne »
iskreno, nikad nisam stavljao Eritromicin u aq sa kozicama... ali puževi su preživjeli... ako ti nije frka, polovi ih i smjesti negdje privremeno...

što se Er. tiče, ja bi ti pomogal, ali nemam više... a u ljekarnama su postrožili uvjete...

"It's your road, and yours alone! Others may walk it with you, but no one can walk it for you..."

Offline Puffy

• Punopravni član
  • univ. bacc. biol.
« Odgovori #3 u: Prosinac 06, 2010, 17:37:16 poslijepodne »
iskreno, nikad nisam stavljao Eritromicin u aq sa kozicama... ali puževi su preživjeli... ako ti nije frka, polovi ih i smjesti negdje privremeno...

što se Er. tiče, ja bi ti pomogal, ali nemam više... a u ljekarnama su postrožili uvjete...
Da, smiley, u ljekarni ne daju - nema šanse. Ni doktori više ne prepisuju lijekove samo tako. (doduše, možda je tako i bolje... to je neka druga tema.)
A teško ih je pohvatati jer izgleda ima malenih pa bi to bila prava katastrofa... Izgleda da ću morati riskirati. Hvala ti!

Doduše, čudi me da još nitko nije imao ovakav slučaj.......
« Zadnja izmjena: Prosinac 06, 2010, 17:56:58 poslijepodne od Puffy »
FILIP (Valpovo)

Offline Vele bit

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
  • Tamo gore gdje...proljeće uvijek kasni
« Odgovori #4 u: Prosinac 07, 2010, 15:45:35 poslijepodne »
Ovak, malo sam senilan pa ne mogu sa sigurnošću tvrditi ali moj prvi akvarij s kozicama je doživio napad cijanobakerije i nakon tretmana s Eritromicinom kojije naravno pomogao ništa se loše nije dogodilo. Jedino se ne mogu sjetiti jesu li već koze bile unutra ali mislim da jesu. Opčenito, nikad mi ništa od življa nije uginulo nakon tretmana s Eritromicinom, ni Multichi ni ostale ribe a velim koliko se mogu sjetiti ni koze..

Offline Puffy

• Punopravni član
  • univ. bacc. biol.
« Odgovori #5 u: Prosinac 07, 2010, 19:39:53 poslijepodne »
Ovak, malo sam senilan pa ne mogu sa sigurnošću tvrditi ali moj prvi akvarij s kozicama je doživio napad cijanobakerije i nakon tretmana s Eritromicinom kojije naravno pomogao ništa se loše nije dogodilo. Jedino se ne mogu sjetiti jesu li već koze bile unutra ali mislim da jesu. Opčenito, nikad mi ništa od življa nije uginulo nakon tretmana s Eritromicinom, ni Multichi ni ostale ribe a velim koliko se mogu sjetiti ni koze..

E super, hvala ti.
Nedavno sam  i ja stavljao eritromicin u 60litraš sa tetricama, i zbilja - niti jedna nije uginula. Za kozice sam ipak odlučio postaviti temu, jer ipak su one nešto osjetljivije na tako, svašta nešta :D

Probat ću, definitivno. Samo da se još netko nađe sa samo 1 kapsulom eritromicina.
Situacija postaje alarmantna.... :(
FILIP (Valpovo)

Offline Ingwar

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
« Odgovori #6 u: Prosinac 12, 2010, 18:04:35 poslijepodne »
imas pp, posalji adresu za eritromicin