Srpanj 28, 2025, 22:24:41 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: juwel rio 400  (Posjeta: 2029 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline yenki

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
juwel rio 400
« u: Prosinac 01, 2010, 19:17:22 poslijepodne »
Pozdrav ,

Interesuje me dali neko ima naslovni akvarij i kako je zadovoljan njime . Rasjeta , poklopac , ....Konkretno , ja bih u njemu drzao frontoze pa me interesuju pojedinosti

Hvala,

Offline 206turbo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
  • Hrvatska udruga ciklidofila
Odg: juwel rio 400
« Odgovori #1 u: Prosinac 01, 2010, 21:18:13 poslijepodne »
imam rio400, i vrlo sam zadovoljan akvarijem , racunaj da ces filter morati pojacati ako mislis drzati frontoze unutra, originalna rasvjeta ti je i vise nego dovoljna, samo veliki minus ria 400 je cijena od 6000 kn.za te novce mozes dobiti dosta veci akvarij ako ne ides na renomiranu firmu kao sto je juwel .
nas četvorica, pojeli smo 2 cijela janjeta i popili 50 litara gemišteka, i mi da krenemo susjed, kad oni iz kafane za nama........

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • The Deda
    • http://www.akvarij.net
« Odgovori #2 u: Prosinac 01, 2010, 21:31:32 poslijepodne »
da, po meni je cijena pretjerana...inače, preferiram Juwel, baš zbog jednostavnosti i dobre kvalitete

Offline Miro NZ

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #3 u: Prosinac 01, 2010, 21:38:16 poslijepodne »
Vjerujem da je to kvalitetan akvarij ali cjena je stvarno paprena, mislim da se za te pare moze uzet dosta veci akvarij jer frontoze su velike ribe i trebaju dosta mjesta.

Offline 206turbo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
  • Hrvatska udruga ciklidofila
« Odgovori #4 u: Prosinac 01, 2010, 22:13:37 poslijepodne »
za 6000 kn, akvarij bez poklopca i tehnike ali zato od 1500 litara!!!!!!   ;) tehnika nek te izadje oko soma kn ako si sam slazes!!!!
nas četvorica, pojeli smo 2 cijela janjeta i popili 50 litara gemišteka, i mi da krenemo susjed, kad oni iz kafane za nama........

Offline igor8

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
  • Malawi mbuna
« Odgovori #5 u: Prosinac 01, 2010, 22:32:46 poslijepodne »
za 6000 kn, akvarij bez poklopca i tehnike ali zato od 1500 litara!!!!!!   ;) tehnika nek te izadje oko soma kn ako si sam slazes!!!!
slazem se, cijena je ok za tu litražu, debljinu stakla, pojačanja!

Offline yenki

• Novi član
  • *
« Odgovori #6 u: Prosinac 06, 2010, 19:19:40 poslijepodne »
to kod nas dodje bez stalka caa 600 eura ...naravno , pojacati filtraciju a koja je rasvjeta T8 ili T5 koliko cijevi ?

Osim cijne , koje su mu vrline a koje mane . Recimo , kod FERPLAST akvarijuma mana je rasvjeta , jer nema sanse da ubiljis akvarijum

pozzz

Offline veco

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
« Odgovori #7 u: Prosinac 06, 2010, 20:40:45 poslijepodne »
Mana kod svih juwel akvarija je nestandardna duljina T5 lampi, ali ima vec sad na trzistu T5 lampi drugih proizvodjaca koje odgovaraju u juwel konzole.

Juwel je skup, ali po meni vrijedi svake kune zbog estetike naspram diy verzija i jednostavnosti izvedbe poklopca i rasvjete, dobra podrska rezervnim dijelovima i dodatnom opremom sto mi je isto jako bitno... estetski da taj akvarij bude ukomponiran u cijeli boravak onako sa svime ipak je to komad ukrasnog namjestaja barem ja na to gledam tako , a sa diy akvarijima kojekavim nestrucno napravljenim poklopcima i stalcima osobno nisam bio zadovoljan i nadjem im uvijek sitnica i nedostatke koji mi smetaju.

Narocito sutra ako zbog necega se odlucis na prodaju tog akvarija prodat ces ga bez problema za razliku od diy verzija koje da dajes skoro besplatno na oglasu nece ga nitko ovo govorim iz osobnog iskustva jer sam imao i diy akvarija i tvornicke Juwel koje preporucujem.
Osobno imam jedan kutni Juwel i imao sam jedan Juwel Rio kojeg sam prodao bez problema kad mi je bio visak u stanu.

eto toliko od mene  :hat3:

Offline yenki

• Novi član
  • *
« Odgovori #8 u: Prosinac 06, 2010, 20:58:02 poslijepodne »
slicnog sam razmisljanja ka oi ti , jer sada imam FERPLAST CAYMAN 110 Pro koji je vrf ali mala litraza 300 litara