Jezerce je nepravilnog oblika a u centru jezerca su dva mala otočića ponovo nepravilnog oblika--koje obavezno moram nekako učvrstiti da se ne urušavaju..SIJEČENI KAMEN NA OBALE..???
u privitku sam postavio prvu ideju, ova kocka u kojoj piše K je kuća..i to je već izbetonirano..tako da sad dolazi gore drvena kuća-
Mislim da s vodom neću imat problema jer je tlo jako natopljeno vodom, tako da sam ove godine od 8 mjeseca stalno imao vodu u temeljima.( ne mislim uzimat vodu iz melioracijskog kanala) , ako će mi sfaliti vode mislim je vaditi iz bunara...pomoću vjetrenjača....ako je to ikako moguće a ako ne onda s pumpama....ili pokušati pronači neki izvor (manje vjerojatno), ali uistinu melioracijski kanal je pun vode cijele godine i to je postao potok...ne presušuje nie u ljetnim mjesecima
I dali ima smisla uopće iskopat bunar pokraj jezerca i tako vaditi vodu---samo dok se sjetim spojenih posuda imam osjećaj da ću odmah imat više vode u bunaru nego u jezercu

...ali treba čuti malo vaša iskustva
primarni cilj nije mi uzgoj ribe i ribnjak već jezerce i ugođaj...a ako uspijem sve posložiti onda će to biti super...
zemlja na kojoj se radi je ilovača...ali ima jedan problemčić koji za sad neznam riješiti je to da se bojim da će mi se zarušavati strane jezerca...
da li da stavim sjećeni kamen na bočne strane jezera da pokušam spriječiti urušavanje ..jer mi nikako ne odgovara da mi se jezerce povečava svake godine...
moram još reči da je pokraj moje kuće..ma nema udaljenosti 20 metara, (jezerce koje planiram napravitit je na sjeveru) a ovo o ćemu sad pričam je na jug udaljeno 20 metara.nalazi se prirodno napravljeno malo bara 5 x 5 metara, u šikari skriveno, a isto tako žena i ja smo isšli a klizanje otprilike na pašnjake koji su udaljeni od tog mog jezercea oko 250 metara...i gdje jezemlja bila samo udubljena 50 centimetara i već se nakupila voda unutra..i raste bilje vodeno tamo..
dok u susjednom selu ...je iskopana jedna manja graba...u kojoj cijele godine ima vode..i gdje djeca dolaze na ribolov..voda nije presušila zadnjih 5- 8 godina--
dok u drugom susjednom selu su vadili šodar..iez zemlje i ponovno se nakupielo hrpa vode...išao kao dijete na ribolov na te grabe