Srpanj 21, 2025, 23:47:00 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: biljke iz pririode  (Posjeta: 2110 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline alesfor

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 45
biljke iz pririode
« u: Studeni 23, 2010, 17:47:43 poslijepodne »
dali postoji neka biljka iz nasih potoka, rijeka ili jezera ( bara) koja se moze staviti u akvarij?

Offline Nikoleta

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 51
  • Ako poštuješ sva pravila, propuštaš svu zabavu!
Odg: biljke iz pririode
« Odgovori #1 u: Studeni 23, 2010, 19:56:02 poslijepodne »
Ne znam da li sam dovoljno kompetentna da ti odgovorim na to pitanje, ali ću probati. Mislim da možeš probati, ali najveći problem bi trebala biti temperatura. Nisam sadila biljke iz prirode u akvarij, već u jezerce u vrtu, ali tamo je temperatura drugačija. Ako imaš hladnovodni akvarij vjerojatno će uspjevati, ali svakako vrijedi probati. Vidjela sam čak i link od jednog forumaša koji radi biotope svojeg kraja, pa zašto ne probati! :up: Samo moraš bilje prije očistiti da ne uneseš neke nepoželjne stanovnike.
https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=47018.msg544554#msg544554
Ovo ti je link pa prouči!
Novih 700 i nešto litara -http://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=87022.msg861875#msg861875
Diskusi -  http://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=50787.msg666154#msg666154

Offline alesfor

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #2 u: Studeni 23, 2010, 20:16:31 poslijepodne »
thx!

Offline Nikoleta

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 51
  • Ako poštuješ sva pravila, propuštaš svu zabavu!
« Odgovori #3 u: Studeni 23, 2010, 20:18:28 poslijepodne »
Molim! I javi kako je uspjelo! :up:
Novih 700 i nešto litara -http://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=87022.msg861875#msg861875
Diskusi -  http://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=50787.msg666154#msg666154

Offline alesfor

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #4 u: Studeni 23, 2010, 21:14:51 poslijepodne »
naravno ;)

Offline wickerman999

• Član redakcije
  • Trade Count: (+7)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 34
  • Rain can't soak what is not there...
« Odgovori #5 u: Studeni 24, 2010, 01:22:08 prijepodne »
Ovak na prvu mogu Ceratophylum demersum (tvrdi rogolist), Myriophylumi sp., Lysimachia nummularia (nju sam čak našao da raste na zagrebačkom Zrinjevcu, usred centra grada), Juncus repens, Eleocharis sp., Saggitaria sp., razne plutajuće biljke (Lemna sp., Salvinia natans, Azolla sp.) i sigurno još dosta toga, ali ovo mi prvo pada na pamet. Najveći problem bi mogla biti temperatura, ali uz pažljivo prilagođavanje na akvarijske uvjete trebalo bi rasti...biljke su prilagodljivi organizmi. :)   
Neki od mojih akvarija:
1 2 3 4 5 6 7 8

Offline sale-kc

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 35
« Odgovori #6 u: Prosinac 30, 2010, 21:39:23 poslijepodne »
Ja probao saditi bilje iz obližnjeg jezerca, ali nije uspjevalo...pretpostavljam da je temperatura bila problem.

Offline student

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 41
« Odgovori #7 u: Prosinac 31, 2010, 05:28:29 prijepodne »
Ja probao ,biljke nakon 3 tjedna sve otisle ,mislio sam da je temperatura ,jedan iskusniji član foruma mi je rekao da je stvar u svijetlu (sunce ipak jače grije od ovih par lampica) ,bilo je ljeto pa sad  -? .. ima negdje tema na forumu ,neki su rekli da im je uspjelo (Dravsko bilje) .. puno srece .. ja cu se probat s time opet igrat na proljece .
..postoji posebna vrsta ribica ,zovu ih corydorasi..

Offline alen_zgb

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #8 u: Siječanj 08, 2011, 01:30:40 prijepodne »
Ovako, imao sam jednu biljku, raste na vlaznijim podrucjima, uz jezera i mocvare, ali na ljeto sam bio malo radoznao pa sam ju donjeo doma, stavio u vodu, nisam ocekivao takvo sto, biljka se razvila i izrasla, pa je tako zavrsila u mom akvariju.. Neznam kako se biljka zove, ali izgleda na prvi pogled neka vrsta puzavca, ima onak sitne okrugle listice promjera oko 1 cm.. Bilje za sada nemam kod sebe, ali pokusat cu ga ubrzo nabaviti i stavit cu slike pa cete vidjet o cemu je rijec..  Cuo sam da na jarunu ima bilja koje mogu u akvarij, ali na mjestima gdje pecaju, znaci tamo gdje se ne kupa, ispod mosta i tamo gdje ima neki sporski teren, blizu nasipa..
pa koga zanima, ubrzo ce proljece, moglo bi se mozda i isplatit i skoknut do tamo ;)

:up: