Kolovoz 04, 2025, 07:48:58 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Vodena kuga  (Posjeta: 946 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline valu

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
Vodena kuga
« u: Studeni 21, 2010, 14:40:07 poslijepodne »
Ello, u vezi vodene kuge biljka ko biljka mi je super. Fino raste, dobro mi izgleda ali imam problem s njom. Vise puta kada dosegne veliki duzinu ja je skratim, jel kao nema problema ovo ono. No na zalost svaki put kada ja to odrezem meni ona uvene. Pocne tamniti i osusi se, uzasno veliku kolicinu smeca napravi i cijela odpadne... Ima neka fora kako se reze ili kada se reze, znam da nesto skroz krivo radim. Receno mi je da nema problema sa rezanjem kod te biljke...

Offline Iris

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Floccinaucinihilipilification
Odg: Vodena kuga
« Odgovori #1 u: Studeni 21, 2010, 18:16:58 poslijepodne »
Odreži samo novi izdanak i onda ga ukopaj ali samo ako pusti korijen dok pluta pa ti neće venut. Kad pusti korijen i ti joj vrh otcvikaš presječeš joj dotok hranjivih tvari kad se već ukorijenila. Vodena kuga ne podnosi nakupljanje nećistoća na listovima - od toga također zna venuti - prođi lagano rukom po njenoj duljini tu i tamo tek' toliko da ju očistiš i bit će ok, ak' je problem u tom.

Offline valu

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Studeni 21, 2010, 19:05:20 poslijepodne »
Odreži samo novi izdanak i onda ga ukopaj ali samo ako pusti korijen dok pluta pa ti neće venut. Kad pusti korijen i ti joj vrh otcvikaš presječeš joj dotok hranjivih tvari kad se već ukorijenila. Vodena kuga ne podnosi nakupljanje nećistoća na listovima - od toga također zna venuti - prođi lagano rukom po njenoj duljini tu i tamo tek' toliko da ju očistiš i bit će ok, ak' je problem u tom.

Hvala ovo nisam znao, cini mi se da bi moglo biti u listovima. Nikada ih nisam prodrmao, bojao sam se da ce puknuti lako kada je toliko narasla...

Offline Iris

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Floccinaucinihilipilification
« Odgovori #3 u: Studeni 21, 2010, 19:18:50 poslijepodne »
Nema na čem'. Njoj treba i jako puno svjetla pa ju trebaš i raskrčivati i pomakni plutajuće ak' ga imaš da ga dobije dovoljno. Javi mi kad će biti viška - kornjače ga vole papati pa nemrem uzgojiti ni nje ni rogolista dovoljno dok ne nabavim poseban akvarij samo za to.  ;)

Offline valu

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Studeni 21, 2010, 21:07:48 poslijepodne »
Javi mi kad će biti viška - kornjače ga vole papati pa nemrem uzgojiti ni nje ni rogolista dovoljno dok ne nabavim poseban akvarij samo za to.  ;)

Haha, ok.