Kolovoz 15, 2025, 20:02:39 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Betta splendens i ... ???  (Posjeta: 3299 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline sifra100

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • život je bajka !!!!!!!!!
Odg: Betta splendens i ... ???
« Odgovori #25 u: Prosinac 19, 2010, 23:53:15 poslijepodne »
koje ribice idu sa bettanom (muzjak).. boravi sam u 20 l akvariju na 26°C . sam je neka tri tjedna....
cistaci??? ne bi htjela prenapuciti akvarij -?
hvala na odgovorima

Izbjegavaj dvodihalice, poput colisa lalia - s njima se ne podnosi i ubit će ih. Coridorasi, neonke, sijamci, ancistrusi - to je sve ok, s njima može i nema problema.

Drzo sam u 75 litara colisu, zensku betu, zebrice i rasbore.. Bio je mir, niko nikog nije dirao.. osim zebrica medjusobno ;)

to što si ti držao ne znači da je to ispravno  :roll:    tako da nemoj ljudima govorit da je to ok kad to nije nikako ok !  ;)
ma život je lijep ???????

Offline Dentex

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 31
« Odgovori #26 u: Prosinac 20, 2010, 10:50:45 prijepodne »
koje ribice idu sa bettanom (muzjak).. boravi sam u 20 l akvariju na 26°C . sam je neka tri tjedna....
hvala na odgovorima

Izbjegavaj dvodihalice, poput colisa lalia - s njima se ne podnosi i ubit će ih. Coridorasi, neonke, sijamci, ancistrusi - to je sve ok, s njima može i nema problema.

Drzo sam u 75 litara colisu, zensku betu, zebrice i rasbore.. Bio je mir, niko nikog nije dirao.. osim zebrica medjusobno ;)

to što si ti držao ne znači da je to ispravno  :roll:    tako da nemoj ljudima govorit da je to ok kad to nije nikako ok !  ;)

Gledaj, ak to nije ispravo onda se obratite tetri jer ne govorim ja da je ispravno nego oni  ;) U pet centru se dijele oni mali katalozi tetrini, na stranici 11 preporucaju zebrice (drzati u skupini), bettu (muzjaci nisu kompatibilni medjusobno), colisu (mirna priroda), harlequin rasbora (drzati u mnostvu) i pangio kuli (drzati u malim skupinama) za zajednicki akvarij. Ak netko zeli mogu slikat pa stavit. Kod mene je to sve šljakalo, samo bez kulia. I onda sam poslje dodo skalara ( :down: ) pa ga je colisa gnjavila pa sam se rjesio kompletnog postava i preso na ciklide .
Ne volim januar, ni bele zimske vragove u svakom snegu vidim iste tragove, tragove malih stopa kako polako odlaze..

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
  • Betta Svijet
« Odgovori #27 u: Prosinac 20, 2010, 16:00:22 poslijepodne »
A od kada Tetra ili bilo koja druga takva firma zna nesto sto nije oprema? Odavno smo poceli pricati kako uvrijezena dugogodisnja misljenja nisu uvijek tocna i ne treba citati knjige nego poslusati ljude koji imaju iskustva. Pa mislim da bar danas kada su informacije (osobne od ljudi) toliko dostupne - ne treba vjerovati napisanom u jednoj knjizi ili letku.

Sa iznimkom ako smo letak napisali mi :D
"People need friends. Bettas kick their faces"
Hello, my name is Ksenija and I'm channaholic...
...Pula...

Offline sifra100

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • život je bajka !!!!!!!!!
« Odgovori #28 u: Prosinac 20, 2010, 22:46:24 poslijepodne »
hvala na odgovorima

Gledaj, ak to nije ispravo onda se obratite tetri jer ne govorim ja da je ispravno nego oni  ;) U pet centru se dijele oni mali katalozi tetrini, na stranici 11 preporucaju zebrice (drzati u skupini), bettu (muzjaci nisu kompatibilni medjusobno), colisu (mirna priroda), harlequin rasbora (drzati u mnostvu) i pangio kuli (drzati u malim skupinama) za zajednicki akvarij. Ak netko zeli mogu slikat pa stavit. Kod mene je to sve šljakalo, samo bez kulia. I onda sam poslje dodo skalara ( :down: ) pa ga je colisa gnjavila pa sam se rjesio kompletnog postava i preso na ciklide .

pa ne priča tera ovdje da je taj izbor riba ispravan nego ti  ;) :D 
a ti bi još trebo jedanput dobro pročitat taj letak jer ako piše onako kako si tu napisao onda ti u letku piše kako bi ser trebale pojedine vrste drzat a ne piše da one trebaju bit sve u istom akvariju  ;) :D :roll:
A od kada Tetra ili bilo koja druga takva firma zna nesto sto nije oprema? Odavno smo poceli pricati kako uvrijezena dugogodisnja misljenja nisu uvijek tocna i ne treba citati knjige nego poslusati ljude koji imaju iskustva. Pa mislim da bar danas kada su informacije (osobne od ljudi) toliko dostupne - ne treba vjerovati napisanom u jednoj knjizi ili letku.

Sa iznimkom ako smo letak napisali mi :D

gwyn potpisujem u potpunosti ;)
ma život je lijep ???????

Offline Dentex

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 31
« Odgovori #29 u: Prosinac 21, 2010, 11:20:18 prijepodne »
 :D
onda isprike za netocne tvrdnje  ;)
Ne volim januar, ni bele zimske vragove u svakom snegu vidim iste tragove, tragove malih stopa kako polako odlaze..

Offline Orlando du

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #30 u: Siječanj 08, 2011, 21:15:07 poslijepodne »
Kao prvo bog svima. Bette drzim jako dugo i sad imam akv sa bettama.u akvariju od 38 litara zive 4 zenke bjela,plava ,zelena,i crvena 3 cistaca, sijamac, coridorasi. bile su i tri neonke ali nisu prezivjele Đuku. tako zive u harmoniji vec 1god.upravo sam izmrjestio 16 malaca i svi su sretno udomljeni.moje iskustvo govori da najbolju harmoniju pustizu upravo kad su sami eventualno sa neonkama. :up:

Offline niksa3031

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Lokacija: Solit
« Odgovori #31 u: Travanj 12, 2011, 21:12:48 poslijepodne »
nikako nemoj ga staviti sa kozicama bit ce ti zao pojedenih kozica :( stavi mu ti najbolje nekoliko zenki  ;)
     :D :D :D