Lipanj 08, 2025, 00:43:06 prijepodneNajnoviji Član: mikxon

Autor Tema: Gekon  (Posjeta: 13753 vremena)

0 Članova i 6 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline bakterije

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 32
Gekon
« u: Studeni 16, 2010, 18:29:33 poslijepodne »
Evo da i ja predstavim svog gekona ;D

Lose su slike, uskoro cu sa svojim fotoaparatom slikati pa ce biti bolje. Terarij je cijeli home made, osim stakla koje mi je staklar krivo probusio, znam da ima puno nedostataka ali rjesava se lagano, polako pravim pozadinu, samo neznam koje boje da koristim, i moram pod hitno maknuti ovaj stiropor i staviti dasku.
« Zadnja izmjena: Studeni 16, 2010, 18:40:22 poslijepodne od bakterije »

Offline marijo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb -Durdevac -Suha katalena
Odg: Gekon
« Odgovori #1 u: Studeni 16, 2010, 18:51:26 poslijepodne »
Bok terari ti je ok ,a i maleni ne izgleda lose koliko se vidi . Moj savjet ti je da vrata okreneš prema gore da se otvaraju i dolje metneš onda dasku  i na vrata metneš jedan amontizer koji ce drzati vrata kad su otvorena amortizer ti košta oko 40kn .Ali ce biti puno efikasnije. 

Offline bakterije

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Studeni 16, 2010, 18:53:59 poslijepodne »
Prvo je i bio plan da se otvara prema gore i da uzmem sarke s amortizerima ali onda ih nisu imali a morao sam staklo naruciti, posto je bila stiska s vremenom, i na kraju odlucim da otvaram vrata u stranu i staklar mi izbusi rupe ovako, tako da sam morao staviti ovako, barem dok ne nabavim sarke druge.

Offline mergudin

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: split
« Odgovori #3 u: Studeni 17, 2010, 12:06:51 poslijepodne »
jesi to uzea u matije

Offline bakterije

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Studeni 17, 2010, 12:08:20 poslijepodne »
jesi to uzea u matije
Jesam, i zahvaljujem mu se :D

Offline mergudin

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: split
« Odgovori #5 u: Studeni 18, 2010, 20:56:18 poslijepodne »
i ja sam isto.moj i tvoj guster su iz istog legla  :P skroz sam zadovoljan sa gusterom
raste kao lud  :D

Offline bakterije

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Prosinac 08, 2010, 10:44:08 prijepodne »
Dosao je danas od matije kameleon, zahvaljujem se matiji i tomici ako ga je on dovezao, postat cu ovdje neku sliku da ne otvaram novu temu,
Terarij je 60x60x110 DxŠxV, raden je od osb ploca, cijeli je home made, pozadina stiropor, ljepilo za stiropor i treset, podlogu sam stavio treset, ali ima jednu zdjelicu za hranu, vodu, i stavio sam infuziju da mu kaplje po listu, od cvijeca je benjamin i penjacica neka

terarij

I kameleon

Offline Striček Matija

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Prosinac 08, 2010, 10:49:11 prijepodne »
terarij je super uređen..   :up:

(ja bi osobno za kameleona složio da bude i malo širi..)

Offline bakterije

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Prosinac 08, 2010, 11:09:36 prijepodne »
Ja sam stalno gledao na visinu posto zive u krosnjama, iako mu 10-20 cm u sirini ne bi bilo lose, i ovako je ogroman terarij, i neke grane bambusa su mu predebele pa cu uzeti jos nekoliko tanjih.

edit: zaboravih pitati za biljke, hoce li njima pomoci sta ta uv lampa, ili ne daju nista potrebno biljkama

Offline froginho

• opomenut, pa baniran
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 41
« Odgovori #9 u: Prosinac 08, 2010, 11:51:41 prijepodne »
a zakaj kupujes grane bambusa, odi do nekog parka i otkini par grani vrbe, ja bi osobno maknuo treset kao podlogu jel treset ima sitnih komadica koje bi kami mogao sa jezikom povuc u sebe i doc do komplikacija, a kaj se tice biljaka benjaminu ne smeta svijetlo, neke biljke vole vise svjetla i topline a neke manje svijetla i topline tako da moras malo pogledat koja biljka kaj voli i naravno da smije u terarij

Offline bakterije

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Prosinac 08, 2010, 11:58:30 prijepodne »
a zakaj kupujes grane bambusa, odi do nekog parka i otkini par grani vrbe, ja bi osobno maknuo treset kao podlogu jel treset ima sitnih komadica koje bi kami mogao sa jezikom povuc u sebe i doc do komplikacija, a kaj se tice biljaka benjaminu ne smeta svijetlo, neke biljke vole vise svjetla i topline a neke manje svijetla i topline tako da moras malo pogledat koja biljka kaj voli i naravno da smije u terarij
nije mi najpametnije kupiti grane okolo, neznam jel to sta spricano, prljavo je svejedno, sprica se dosta protiv komaraca i cim sve ne, nabavio sam grane vinove loze koja je spricana, a ne nitko koga pozna nema da ne sprica, 20-30 kn mi je izasao sav ovaj bambus, jos moram par tanjih komada uzeti i sve oke. nisam pitao jel smeta biljkama svjetlo ili ne, nego sam pitao dobivaju li potrebne stvari iz uv rasvjete, posto mi je stan na cudnoj lokaciji i 2 sata dnevno mi je suncevo svjetlo u sobi, pa pitam zbog toga

edit: sto se tice treseta nema problema s tim, ima zdjelicu za hranu, stalno patrolira kraj nje, nema hrane po podu tako da nema nikakvih komada u zdijelici ili gdje bi ih on mogao pojesti

Offline marijo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb -Durdevac -Suha katalena
« Odgovori #11 u: Prosinac 08, 2010, 12:30:49 poslijepodne »
Super ti je kameleon .Pogotovo ovaj na drugoj slici nisam nikad vidijo u toj boji bijelo naranđasti :D

Offline froginho

• opomenut, pa baniran
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 41
« Odgovori #12 u: Prosinac 08, 2010, 17:19:57 poslijepodne »
nije mi najpametnije kupiti grane okolo, neznam jel to sta spricano, prljavo je svejedno, sprica se dosta protiv komaraca i cim sve ne, nabavio sam grane vinove loze koja je spricana, a ne nitko koga pozna nema da ne sprica, 20-30 kn mi je izasao sav ovaj bambus, jos moram par tanjih komada uzeti i sve oke. nisam pitao jel smeta biljkama svjetlo ili ne, nego sam pitao dobivaju li potrebne stvari iz uv rasvjete, posto mi je stan na cudnoj lokaciji i 2 sata dnevno mi je suncevo svjetlo u sobi, pa pitam zbog toga

edit: sto se tice treseta nema problema s tim, ima zdjelicu za hranu, stalno patrolira kraj nje, nema hrane po podu tako da nema nikakvih komada u zdijelici ili gdje bi ih on mogao pojesti

ok, kaj se grana tice njih je lako ispart ili ispec i rijesis se svih bakterija ali necu se tu mjesat to je tvoj izbor, jos bolje ako jede samo iz zdjelice jel znam da neki bube samo puste u terarij pa sam zato pitao, dobivaju potrebne stavri od uv lampe kolko ja vidim po svojih 9 biljaka koji drzim u terarijima

Offline redeyes

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #13 u: Prosinac 11, 2010, 10:37:25 prijepodne »
super je kameleon, jos samo da nije palstican :)

uv- bi ti bila od pomoci sigurno ali daleko od toga da je neophodna za bilje

Offline bakterije

• Punopravni član
« Odgovori #14 u: Prosinac 13, 2010, 14:12:53 poslijepodne »
Pravim jos jedan terarij, mislio sam praviti kao i ovaj kameleonov prosli samo bez bocne strane, znaci samo gornja, donja i straznja stranica, naprijed vrata i s bocnih stranica mreza. dimenzije 110-120x60x60, VxDxŠ, Pa me zanima jel to previse ventilacije, da ipak stavim jednu bocnu ili ce i ovako biti okej

Offline bakterije

• Punopravni član
« Odgovori #15 u: Siječanj 09, 2011, 17:48:30 poslijepodne »
evo novijih slika gekona

Offline biosvera

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 26
« Odgovori #16 u: Siječanj 09, 2011, 18:58:03 poslijepodne »
prekrasni su  :buw:

Offline bakterije

• Punopravni član
« Odgovori #17 u: Siječanj 12, 2011, 15:46:59 poslijepodne »
evo nekih novijih slika kameleona i gekona, doduse na slikama je i veliki bijelo narancasti dlakavi uljez no nema veze

jos uvijek me zanima hoce li biti kakvi problema zato sto je cijela prednja strana, tj. vrata su od mreze, jel im to previse ventilacije? ostalo je jos posla oko uredenja terarija, ali to kada budem imao vise vremena

Offline DARIO 28

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
« Odgovori #18 u: Siječanj 12, 2011, 15:55:04 poslijepodne »
Prelijepi su  :up:

Offline acidorange

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
« Odgovori #19 u: Siječanj 13, 2011, 10:32:01 prijepodne »
Bas su krasni! A vidim da se i maci svidjaju  :D

Offline bakterije

• Punopravni član
« Odgovori #20 u: Siječanj 14, 2011, 11:23:05 prijepodne »
Da ne otvaram novu temu kad sam vec stavljao i slike kameleona ovdje pa da pitam iskusnije. Kameleon je cudan zadnja 4-5 dana, dosta manje se krece, vise ne stoji na granama nego se nekako objesi, kao da mu je tesko hodati i drzati se za grane. Boja mu je takoder cudna, nekako pretamna, kad izade iz terarija bude mu normalnija boja, zadnjih mjesec, dva koliko je kod mene, svaki dan redovito po par puta side dolje i pokusava otvoriti vrata, cim netko dode blizu terarija on bi van, a tih zadnjih par dana nista. Temperatura, voda, hrana se nista nisu promjenili od kada je dosao kod mene. S poda koliko smo uspjeli vidjeti nije jeo posto stavljamo hranu u zdjelicu, a i odmah pojede iz zdjelice, ima i zdjelicu s vodom pa ni to ne bi trebao biti problem. Koliki je uopce zivotni vijek jemenski kameleona? Na netu sam nasao svakakve informacije, od toga da zive 3-4 godine, pa do 6-10 godina, muzjak ovoliko, zenka toliko, pa neznam stvarno koliki im je zivotni vijek u zatocenistu i bio bih zahvalan kada bi mi netko to otkrio :D

Offline Nino G

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
« Odgovori #21 u: Siječanj 14, 2011, 12:48:27 poslijepodne »
Očekivani životni vijek C. calyptratusa u zatočeništvu je 6-7 godina za mužjake (poznati su primjerci koji su doživjeli i preko 10g.) i 3-4 godine za ženke (iznimno mogu doživjeti 6g.)

Svejedno mislim da bi probleme s kameleonom trebao smjestiti u temu koja ima veze s kameleonima (ima ih već dosta otvorenih, ne trebaš otvarati svoju).
Npr ovdje: https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=47641.0

Offline bakterije

• Punopravni član
« Odgovori #22 u: Siječanj 22, 2011, 21:29:07 poslijepodne »
evo novija slika gekona :D

porastao je malo, udebelio se i tako

Offline bakterije

• Punopravni član
« Odgovori #23 u: Siječanj 31, 2011, 13:54:08 poslijepodne »
da malo osvjezim i stavim sliku prinove, njegove slike nisam stavljao  :D

Offline bakterije

• Punopravni član
« Odgovori #24 u: Veljača 27, 2011, 12:34:22 poslijepodne »
Znam da nije nitko pratio temu, i da ne zanimaju bas gekoni ljude, ali svejedno cu nabaciti sliku muzjaka koji se malo smiri i ne grize sve i svasta pa mi je pozirao jucer :D

Ivica :D

Ima mi super oci, ali se ne moze preko slike docarati. Ako admin misli daje bzvz tema ili da ne stavljam slike recite, znam da se vodila rasprava o tome