Kolovoz 23, 2025, 01:42:11 prijepodneNajnoviji Član: MMela

Autor Tema: Dali je dobra mrezica?  (Posjeta: 1714 vremena)

0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline deklok

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Osijek
Dali je dobra mrezica?
« u: Studeni 16, 2010, 18:18:01 poslijepodne »
Pozdrav svima zanima me dali ce ovo biti ok mrezica za akvarij od p4 l znaci prvo bih stavio zemlju pa mrezicu pa onda sljunak.... Dali da mozda dupliram tu mrezicu da nebi mozda zemlja prolazila kroz nu ili en trebaP

Offline baco

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
Odg: Dali je dobra mrezica?
« Odgovori #1 u: Studeni 16, 2010, 18:23:16 poslijepodne »
Ima jos jedna caka, da povise zemlje stavis najsitniji sljunak, pa na njega onda dekorativni.

Mrezica sto sitnija to bolja (ne sad da je ko ona mreza za vatat ribu :D, pazi jeli ima lipila na njoj)

Offline Puffy

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 30
  • univ. bacc. biol.
« Odgovori #2 u: Studeni 16, 2010, 18:25:15 poslijepodne »
Nekako mi se ovo čini prekrupnim. Ovo je idealno za mrijest tetrica (većih) da ikra propadne ....
A za zemlju bih preporučio mrežicu za komarce :)

FILIP (Valpovo)

Offline deklok

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Studeni 16, 2010, 18:27:24 poslijepodne »
Ima jos jedna caka, da povise zemlje stavis najsitniji sljunak, pa na njega onda dekorativni.

Mrezica sto sitnija to bolja (ne sad da je ko ona mreza za vatat ribu :D, pazi jeli ima lipila na njoj)

Sta da sad radim mislio sam staviit dva sloja pa se valjd nebi zemlja vratila??? A jedva sam naso i ovu vecina firma koje imaju boje i lakove imaj istu takvu trazio sam sitniju ali i nema bas jedino da pogledat u pet centru??? mozda oni imaju???

Offline crveni borac

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
« Odgovori #4 u: Studeni 16, 2010, 18:58:01 poslijepodne »
možeš slobodno stavit ovu mrežicu ja sam je sebi stavljao ispod zamlju pa mrežicu pa skroz sitni pijesak i onda onaj ukrasni ta mrežica ima rupice 1.5mm do 2mm što je dovoljno da možeš zavuć korijen biljke kroz nju u zemlju a drži čvrsto zemlju ispod sebe i još kad staviš skroz sitni pijesak poviše neće se ni voda mutit od zemlje a mrežica je pvc tako da neispušta ništa štetno u vodu

Offline deklok

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Studeni 16, 2010, 20:59:53 poslijepodne »
možeš slobodno stavit ovu mrežicu ja sam je sebi stavljao ispod zamlju pa mrežicu pa skroz sitni pijesak i onda onaj ukrasni ta mrežica ima rupice 1.5mm do 2mm što je dovoljno da možeš zavuć korijen biljke kroz nju u zemlju a drži čvrsto zemlju ispod sebe i još kad staviš skroz sitni pijesak poviše neće se ni voda mutit od zemlje a mrežica je pvc tako da neispušta ništa štetno u vodu

Znaci da ipak stavim ovu mrezicu jer neznam gdje bih mogo naci neku manju a vjerujem da je ova ok..... zanima me kako da stavim prvo zemlju pa mrezicu pa sljunak ili kako.... i dali da stavim dva sloja te mrezice posto cu imat viska ili ne treba jer me strah da zemlja ne pobjegne... jer ukanti u kojoj mi je zemlja kad stavim vodu i ostoji neko vrijeme je gore prozirna a pri dnu crna a kad promijesam odma se zamuti pa me strah i za akvarij da mi to nebude.... pa da mi ribe ne uginu??

Offline crveni borac

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Studeni 17, 2010, 20:40:45 poslijepodne »
ovako sam ja radio: napravio tanki prsten od pijeska po rubovima akvarija da se nevidi zemlja,zatim stavio zemlju u sredinu,stavio mrežicu preko zemlje,preko mrežice sloj pijeska skroz sitni i na njega ukrasni pijesak evo ti par slika kako sam ja radio bilo ih je još al sam izbrisa

Offline crveni borac

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Studeni 17, 2010, 20:44:27 poslijepodne »
na slici 3 i 4 se vidi taj sitni pijesak koji neda da se voda kad je naliješ zamuti od zemlje

Offline deklok

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Studeni 17, 2010, 21:20:44 poslijepodne »
na slici 3 i 4 se vidi taj sitni pijesak koji neda da se voda kad je naliješ zamuti od zemlje

ja sam mislio isto to ali umjesto ovog pjeska stavit odmah ukrasne kamencice znaci zemlja pa mrezica pa ukrasni kamencici dali ce moc ici tako.... i cek vidim da si bilje sadio prije vode jer to treba tako???

Offline crveni borac

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Studeni 18, 2010, 18:26:33 poslijepodne »
taj sitni pijesak služi samo da amo tako reć zaguši zemlju da ne zamuti vodu kad uliješ,a bilje  možeš i kad uliješ vodu al meni je ovako bilo lakše na suho ubost u zemlju i lipo poravnat okolo sadnice a i nemutiš vodu

Offline Bekir_SA

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 43
« Odgovori #10 u: Studeni 18, 2010, 22:24:56 poslijepodne »
otiđi negdje gdje se prodaje građevinski materijal i sigurno ces naci sitniju mrezicu... ne znam dali znas ali eto, zemlja bi trebala da se namace 2 do 3 tjedna u nekoj bacvi i da joj mjenjas vodu tako da sva necistoca iz zemlje izade prije nego sto je stavis u aqv...

Offline hrvach

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb - Trešnjevka
« Odgovori #11 u: Prosinac 03, 2010, 18:32:39 poslijepodne »
Ja sam imal takvu mrežicu, možda čak i sa većim kockama..

Jedino ti je problem da se korjenje biljaka zaplete u nju pa zna biti problem kad hoćeš izvaditi biljku s korjenom..
Kad sam sljedeći put radil generalku i mjenjal podlogu, nisam stavil više mrežicu jer sam imal više problema s njom nego kaj mi je pomogla..
Juwel Rio 125 + Fluval 205

Offline div

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • wave 250 l biljni
« Odgovori #12 u: Veljača 26, 2011, 17:40:20 poslijepodne »
Mislim da ti je pre krupna  ,kupi mrežicu za komarce pvc i to ti je to .