uz hladnovodi aq probudila se stara ljubav a to je morski. ne neću vas pitat totalne gluposti jer sam stvanro ozbiljno shvatio čitanje, kupio par knjiga, pičio po dobrim stranicama i forumima i mislim da mi je znanje za sada soldino. volio bih krenut s nanom. nakon ove rečenice vi se vjerojatno držite za glavu. gledam na ostalim forumima i ne čini mi se kompicirano. nekih 60. za rasvjetu 2x24w,led moonlight, neka jaka protočna pumpa oko 5000 l/h jer mislim da je to ključ svega i aquastar 20 tipa za filter. malo me jebe kako složit rasvjetu jer imam dvojbu kaj bi se više isplatilo: kupit overtank di bi sve to mogao stavit(2x24,led moonlight i chilleri) ili nabavit baš pravi poklopac, al to je bed jer su mali custom made skupi i onda mi moro kupovat neki riov tank iz kojeg bi sve morao pobacat osim poklopca i stakla, zajebana situacija. mislim da bi dosta zezanja bilo s naštelavanjem aq, al ajde i to je čar.
zato vas molim da mi preporučite kako da sredim tu rasvjetu i koliko i izašla. aq bi počeo negdje poslje božića tako da ima vremena to za isplanirat,možda i kasnije ako se do tad sve ne uspije isplanirat. strpljenje je na razini. ako bi ste mi pomogli u odabiru ATO sistema i rekli koliko cca koštaju tu kod nas (vili, aquaterra) neki solidni ATO sistemi bio bi vam zadovoljan.
i nisam zaboravio napisat skimmer, jednostavno ću ić bez njega dok ide, protočna pumpa će obavit dobar dio posla a ni neću preopteretit sistem jer će bit 2 klauna i to je to