E ovako.
Sto se tice samog AQ-
Shvatila sam da sam u prednosti time sto mi je podloga vec oformljena kao i sama voda.
Pre jedno desetak nada sam menjala trecinu vode i tada su cisceni filteri.
ono sto sam procitala novo a da nisam znala je nacin pranja filtera( ne pod mlazom vode vec u vodi koju planiramo izbaciti iz AQ)
to mi je malo

jer sta ja znam-mislim da se filteri ne mogu oprati lepo tako...
Sta mislite o kombinaciji te dve stvari-ono najprljavije pod cesmu,a ostalo proprati u AQ vodi (naravno sa strane)
Sta mislite da li se tako moze sacuvati na filteru to sto je potrebno?
Pozadinu (imam tapet (biljni) i to ne bih dirala jer ne zelim da menjam nista oko podloge,a da bih radila neke umetne stene i slicno,morala bih vaditi sve iz AQ pa tek onda sredjivati pozadinu...a to bas ne bih.
U toku je pravljenje raznih skrivalista sto od kamena sto od kokosa ...Imam i jednu kupljenu stenu sa pecinama(tacnije prolazima).
Napravicu po broju riba dovoljno skrivalista da se svakoj nadje mesto.
Od biljaka: (vecinu ovoga vec imam DOBRO zaraslo na kamenje i drvo

i to povece komade(biljki) )
Dakle:
Anubias (nju imam divno sraslu na sve strane po jenom povecem komadu drveta i po kamenju)
Cryptocorina affinis i aponogetifolia
Echinodorus bleheri (nju imam vrlo lepo razvijenu na dva mesta korenjem je zahvatila ogromnu kolicinukamencica,tako da planiram samo da je oblozim okolo sa povecim kamenjem ,gde (se nadam) nece je moci pocupati.Zaista se nadam jer ia dobro korenje i (dodacu jos zastite)
Vallisneria spiralis-nju planiram da dokupim malo vise( pa ako ce da je pojedu...neka im bas

ali i nju bih obezbedila kamenjem.
eto-to sto se tice biljki(mada je ovo i ok obzirom koje ribe ce da budu tu

e sad ribe-naj problem pri izboru.
Gledala i citala svasta-nesto vec i sve mi je nekako zbrkano.
Na jednom mestu se pominje da su dobra kombinacija a vec na drugom da se ne slazu...tako sam ja kao konacno iskopala neku kombinaciju za koju smatram da je OK .
MOLIM VAS uskacite sa komentarima.Zelim da se dobro sloze.
Pronasla sam vec mesta na kojima ih mogu kupiti (ili naruciti) pa vas molim da mi pomognete.
-Labidochromis caeruleus
-Pseudotropheus zebra
-Labeotropheus trewavasae
Recite mi koji broj od koje vrste da kupim.
Citam da je nekima pozeljno da je na jednog muzjaka pozeljno imati tri zenke(od prilike)
Mene zanima koliko riba na mojih 160 l vode mogu staviti od ovih vrsta?
Drugo IMATE LI nekih komentara u vezi kombinacije ? Valja li tako?
Sta mislite vi da li neku da dodam? I KOJU?
Trece isto jako vazno je:
sta zadrzati u tom AQ od ovih riba
Labeo bicolor
Botia macracanthus
botia striata
Plecostomus punctatus- 23 cm
Ancistrus (oko 7 cm)
Ljudi hvala na svakoj vrsti pomoci!