Kad sam "uspostavljala" akvarij, stavila sam nesto gupija, par zebrica i par betta (musku i zensku, naravno) + cistaci. S vremenom su se pocela dogadjati misteriozna "ubojstva" gupija (pojedeni repovi). Glavni sumnjivac je bio muski borac. Nakon zadnje takve "feste", gdje je platilo glavom 4 gupija u 2 dana, nasla sam borca na dnu naslonjenog kako ne dise. Nije imao nikakve tragove bolesti, sve je na njemu bilo ok. I tako mi otisla glavna zvijezda akvarija

. Da borci znaju naganjati gupije to sam znala i prije. No zenska borcica mi se pocela divlje ponasati. Mislila sam da joj muski fali, pa sam isla kupiti malog muskkog, no ispalo je da je to bila jos jedna zenka. (ja pocetnik - mislila sam da mali muski nemaju vece peraje

). Stara velika zenka maltretira malu novu i na kraju sam morala malu bettu odvojiti da se lijeci. Kupila ja mladog lijepog (ljubicastog) borca misleci da ce se sad ludjakinja smiriti, a kad ono za prvih pola sata je napala malca i ostetila mu malko gornju peraju. Isti cas sam je zarobila u kotilicu, na sto je posizila. Divljala je k'o shizofrenik. Poslije se smirila.
Sto da radim s divljom bettom? Hoce li netko ratobornu bettu (po mogucnosti netko tko ima skalare

)? Prekrasna je plava sa crvenim.
Inace, akvarij je 40 l, voda je dobrih parametara i stabilna, tako da su mozda hormoni u pitanju ili nesto drugo?